Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Вересень » 7 » Міжнародні узи милосердя
20:22
Міжнародні узи милосердя

ДОРОГОЮ ПРОЩЕННЯ


В кінці літа до Львова завітала делегація з Товариства Червоного Хреста землі Баден у Німеччині. Привела їх сюди урочиста подія – 15-річний ювілей Медико-Соціального Центру для львів»ян, що потерпіли від диктаторських режимів. Біля його колиски стояли поруч німецькі і українські червонохрестівці. МСЦ, за задумом німецьких ініціаторів, мав діяти з 1996 по 2004 р., та діє...і донині ! 

Як показала практика, на  сьогоднішній день у ньому є жагуча потреба. Все ще на грані бідності перебувають в Україні підопічні МСЦ -  колишні в»язні фашистських концтаборів та репресовані сталінським режимом, а також одинокі люди похилого віку, які є на обліку в Товаристві Червоного Хреста. Тут  вони отримують такі види обслуговування, як: амбулаторні медичні обстеження та ін»єкції, перев»язки, масажі, вимірвання тиску,  зважування, виділяємо посильну соціальну допомогу, надаємо медичні консультації. У нас працює група «Активність у віці», а також медична служба допомоги  на дому для немобільних  та лежачих одиноких хворих .

П»ятнадцять років життя Проекту стало можливим, завдячуючи фінансовій підтримці Баденського Товариства Червоного Хреста, делегати якого прибули на святкування10-річчя з дня народження МСЦ, і, вникнувши в ситуацію, вирішили продовжити свою опіку ще на п»ять років.

До виконання цього зобов»язання, окрім них,  долучились волонтери Німецького Національного Комітету ТЧХ, фотожурналіст-міжнародник п.Тіль Майєр (на фото) з працівниками та активістами Баварського  ТЧХ , волонтерами-червонохрестівцями з міст Аусбурга, Бамберга, Ліхтенфельца. І треба сказати, що всі свої зобов»язання перед підопічними МСЦ, людьми нелегкої долі, були виконані ними з німецькою пунктуальністю своєчасно і в повному обсязі. Про це пішла мова19 серпня п.р. на ювілейній зустрічі підопічних МСЦ з представниками  Баденського ТЧХ, волонтерами Німецького ТЧХ, представниками влади і львівськими червонохрестівцями.

У торжествах, зокрема, взяли участь: лікарі - волонтери МСЦ, начальник Управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики міськради Юрій Володимирович Гринишин, завідавач соціально-економічного відділу обкому профспілки працівників охорони здоров»я  Євгенія Григорівна Пигель,  заступник голови Баденського ТЧХ Андреас Формела, подружжя Гейне з Бельгії, яке робить щорічні пожертви  для підтримки нашого Проекту, активіст  Німецького Національного Комітету ТЧХ, фотожурналіст-міжнародник Тіль Майєр, котрий ще у 2007 р. презентував у Львові написану ним книгу про підопічних цього Проекту, яку назвав «Червоний трикутник: важке життя». (Докладнішу інформацію про цю подію можна прочитати на сайті: http://zik.ua/ua/news/2007/09/03/88343). Тепер він знову приїхав на ювілей не з порожніми руками: новими задумами про оригінальні фоторепортажі та із зібраними в Німеччині коштами для подальшої підтримки діяльності МСЦ.

В»язні фашистських таборів, репресовані сталінськими ГУЛАГами, представники влади та громадськості щиро дякували Львівській обласній організації  ТЧХ, Баденському ТЧХ, сім»ї доброчинців Гейне з Бельгії та персонально німецькому фотожурналісту п.Тілю Майєру за особисті зусилля по збору коштів на продовження Проекту МСЦ , за доброту та милосердя, яке вони проявляють до малозабезпечених громадян України.

Голова Львівської обласної організації ТЧХ  Валентин Мойсеєнко привітав всіх присутніх з 15 –річчям з дня заснування МСЦ, щиро подякував його волонтерам, Громадській Раді, Баденському ТЧХ, сім»ї Гейне, фотожурналісту Тілю Майєру (його особистий сайт у Німеччині: www.tillmayer.de) та всім тим, хто долучився до підтримки порібної справи, побажав нашим підопічним активної життєвої позиції, довгих і благих років життя.

Хор МСЦ виконав народні українські пісні, а п.Софія Перетятко продекламувала вірші українських і німецьких поетів, так як вона знавець німецької мови і могла виконувати функцію перекладача.

На зустріч завітав внук колишньої ув»язненої концтабору Равенсбрюк Анастасії Корзун – Павло Корзун, який виконав на сопілці декілька композицій, присвячених пам»яті бабусі.

Потім люди легендарної та тяжкої долі, живі свідки подій Другої світової війни спілкувались з німецькими гостями-жертводавцями, пили з ними чай, ділилися спогадами про пережите, і в їх словах не було ані грана ненависті до нинішнього покоління громадян Німеччини, тільки всі вони, як один, висловлювали серйозні застереження для сучасної молоді - берегти мир , злагоду, і в жодному разі не допускати в своїх країнах до влади будь-який диктаторський режим.

На зустрічі було також вирішено, що, виходячи зі своїх  фінансових можливостей, Львівська обласна організація ТЧХ також буде  продовжувати опікуватись пацієнтами МСЦ.

 

Директор МСЦ,

Ніна Іванівна Добренька

 

Переглядів: 1058 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 10:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024