Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Вересень » 10 » Діти – наше майбутнє
21:17
Діти – наше майбутнє


НЕХАЙ   «РІДНИЙ ДІМ» СТАНЕ – РІДНИМ !


На знімку: М.Цимбалюк - голова ЛОДА

У Самбірській районній організації Товариства Червоного Хреста задумалися про створення  ще одного первинного осередку. Такі умови виникли в селі Корналовичі, де  9 вересня урочисто відкрили після реконструкції Дитячий будинок «Рідний дім». Про це  повідомила нас голова РО ТЧХ Самбірщини Софія Михайлівна Пицик. Вона – частий гість тут, але безпосередньо в торжествах їй не випало нагоди взяти участь: завадив строгий режим у відновлювальній лікарні в Східниці, де проходить курс релаксаційної терапії вже другий тиждень.

Детальніше про цю урочисту подію ми дізналися із офіційного сайту Дьвівської облдержадміністрації, який можна знайти за адресою:  www.loda.gov.ua


Для тих, хто не має можливості перейти на цей сайт, зазначимо: у відкритті сиротинця  взяв участь голова ЛОДА Михайло Цимбалюк. На відкритті були  меценати з Києва та за-за кордону, заступник голови – керівник апарату Львівської облдержадміністрації Ольга Гузар, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та керівництво Самбірської райдержадміністрації.


Урочисте відкриття розпочалося спільною молитвою та обрядом освячення.

Звертаючись із вітальним словом до усіх присутніх, голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк наголосив, що на реконструкцію не довелося витрачати державні кошти: все зроблено завдяки меценатам, які добровільно зголосилися підставити плече дітям-сиротам. Він сказав: «Ще весною ми могли тільки мріяти про такий справжній «Рідний дім». Сьогодні моя мрія здійснилася – ми змогли допомогти дітям, і їх очі сьогодні сяють. Коли віриш у Господа, знаходяться люди, які вже багато досягли у цьому житті, але залишилися добрими і чуйними до дітей, заради спільного майбутнього яких і варто працювати !». Вперше він побував тут у 2007 р. і з цього часу завжди переживав за цей навчальний заклад.


Окремо голова Львівської облдержадміністрації висловив подяку директору дитячого будинку Марії Янушевич, відзначив її заслуги і педагогічний талант, побажав, щоб «Рідний дім» став для вихованців справді рідним.  

Михайло Цимбалюк подарував вихованцям дитячого будинку книги та солодощі, а Корналовицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступеня – мультимедійних центр з програмним забезпеченням, телевізор та набір книг для шкільної бібліотеки.

Начальник головного управління МВС України у Львівській області Богдан Щур декілька місяців тому від імені керівництва МВС України подарував дитячому будинку «Рідний дім» автомобіль, а сьогодні привіз телевізор.

Спілкуючись із журналістами, М. Цимбалюк  наголосив: «Моя мрія є такою, щоб кожна дитина у себе вдома мала такі умови, які після реконструкції створені тут. Щоб перетворити «Рідний дім» у казку, нам знадобилося трохи більше ніж 2 місяці. Громада змогла консолідувати свої зусилля і провести реконструкцію вчасно, а головне - якісно».

Принагідно, голова Львівської облдержадміністрації оглянув виставку-продаж художніх і декоративних виробів дітей - вихованців районного Будинку народної творчості, Самбірського педагогічного коледжу, міського Будинку учнівської творчості та шкіл Самбірщини, а також побував на виставці солодкої продукції бджолярів Карпат..

Голова Самбірської РО ТЧХ Софія Михайлівна Пицик повідомила додатково: цей дитячий будинк червонохрестівці відвідують на Різдво, на Великдень, на інші урочисті свята, але солідних фінансових ресурсів в районі не вдавалося для реконструкції зібрати, тому за допомогою довелося звертатися до меценатів.


На початок цього навчального року у дитячому будинку виховується 37 дітей, з них : 3 - дитини-сироти; 10 дітей, позбавлених батьківського піклування, 2 - напівсиріт, 10 дітей з багатодітних сімей, 12 дітей з малозабезпечених сімей.

Дитячий будинок змішаного типу «Рідний дім» має загальну площу 1,074 м кв. (площа групових приміщень – 531 м кв.) і розрахований на 55 дитячих місць. Дитячий будинок забезпечений транспортом і складається з їдальні, яку обладнано відповідно до встановлених сан-станцією вимог. В ній є достатня кількість посуду. Добре працює харчоблок, який, згідно санітарних вимог, забезпечений необхідним технологічним обладнанням. Відремонтована  побутова кімната, яка забезпечена необхідним прибиральним інвентарем, миючими і пральними порошками, рушниками, засобами особистої гігієни. Радують око комп’ютерний клас, медпункт, який обладнано тубус-кварцом, УВЧ, інгалятором. Приведено в належний стан ізолятор, пральню, де прання завантажується в автоматичні машини. Для зберігання запасів на зиму тут добре облаштували підвал та два складських приміщення.

У дитячому будинку постійне водопостачання (холодна і гаряча вода, що дає змогу забезпечити належне дотримання санітарно-гігієнічних вимог), добре обладнані туалети та ванні кімнати.

На вулиці ще «бабине літо» і дітвора, переважно, коротає свій вільний час після уроків у двох дитячих павільйонах відпочинку, альтанці, спортивному майданчику.Люблять діти бувати і на майданчиках і в спорудах спортивно-оздоровчого комплексу «Дивосвіт», який обладнаний необхідним спортивним інвентарем (будівництво комплексу розпочалось 1 липня 2009 року фондами «Гуманітарна допомога дітям України» (Україна) і «Humanitarie Hulp Kinderen Oekraine» (Нідерланди), а здано в експлуатацію 30 травня 2010 р..

 Фінансування дитячого будинку проводиться з районного бюджету. На утримання і забезпечення установи на 2011 рік заплановано 2122,5 тис. гривень. Додатковим джерелом забезпечення матеріально-технічної бази будинку є добровільні внески та спонсорська допомога організацій та окремих громадян. Тут першу скрипку, переконана Софія Михайлівна Пицик,  доведеться грати вже Самбірській РО ТЧХ. Якщо ж не вистарчить власних ресурсів, то буде звертатися за допомогою в ЛОО ТЧХ або навіть у Київ, до керівництва НК ТЧХ України.

Фото – з офіційного сайту ЛОДА

 

Переглядів: 1328 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 04:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024