Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Вересень » 12 » Набір волонтерів для «Євро-2012» - розпочато !
20:17
Набір волонтерів для «Євро-2012» - розпочато !

КОНКУРЕНЦІЯ  БУДЕ  ВЕЛИКОЮ

Сьогодні, 12 вересня, відбувся брифінг директора департаменту «Євро-2012» Олега Засадного. За його словами  зголосилося вже 300 кандидатів у волонтери.

Починаючи з 5 вересня до 31 грудня п.р. приймають  аплікаційні форми добровольців. Анкета розміщена на офіційному сайті приймаючого міста у розділі «Волонтеру», а також в Агенції з підготовки до Євро у Львові. З січня по травень 2012 року будуть відібрані кандидати, що подали заявки, з ним підпишуть угоди та проведуть навчання. А з 8 червня по 1 липня 2012 року добровольці безпосередньо працюватимуть під час Турніру.

Реєструватися можуть не лише львів’яни, а й жителі інших міст України та зарубіжних країн. Проте не всім іноземцям надаватиметься безкоштовне житло. Студенти будуть поселені у гуртожитки, іншим доведеться самостійно винаймати тимчасове помешкання (робота волонтерів не оплачується).

Щодо специфіки надання послуг, то добровольці поділятимуться на дві категорії: волонтери УЄФА (ті, що працюватимуть безпосередньо на стадіоні під час футбольного матчу) та волонтери приймаючого міста, які допомагатимуть у роботі таких підрозділів, як інформаційний супровід, фан-посольство, медіа-центр, фан-зона, мовна підтримка служб безпеки, фан-кемпінг, перша медична допомога, волонтерський центр, служба підтримки оформлення міста тощо. Кожен волонтер зможе обирати підрозділ при заповненні заявки. Відповідно до обраної добровольцем сфери роботи і проводитиметься вишкіл. Товариство Червоного Хреста буде навчати добровольців правилам надання першої медичної допомоги.

Зі слів Олега Засадного, всі волонтери отримають форму та інші засоби для виконання завдань. Їх забезпечуватимуть щоденним одноразовим харчуванням та питною водою. Під час Турніру, кожен із них матиме право на безкоштовний проїзд у міському транспорті. Після закінчення «Євро-2012» волонтери отримають сертифікат та фотокнигу на згадку.

При Львівській міськраді буде створено Міський медіа-центр для українських і зарубіжних журналістів. Детальніше про бріфінг – на сайті      http://zik.ua/ua/news/2011/09/12/308443

Уніформа волонтерів Євро-2012 оформлена у трьох кольорах - темно-синьому, блакитному і бордовому. Про це стало відомо під час презентації спецодягу помічників чемпіонату Європи з футболу 2012 року, яка пройшла 8 вересня в Києві.


 Першими вдягли і представили форму Друзі Євро-2012 Олександр Педан та Олександр "Фоззі" Сидоренко. Презентацію провели Директор Євро-2012 України Маркіян Лубківський та керівник волонтерського проекту Андрій Банцер, повідомляє Інформаційний центр Україна-2012.

Як зазначив директор турніру, форма випущена спеціальним накладом у 6 000 примірників. На кожному з елементів уніформи є логотип волонтерів UEFA - буква V. У гардеробі помічників чемпіонату є все - від футболок та шортів до більш теплих курток. Одяг для хлопчиків і дівчаток має лише незначні відмінності - різні застібки, крій і елементи дизайну.


 Штани і шорти - темно синього кольору з блакитними смужками з боків, футболки - блакитного кольору з темно-синім коміром і смужками. Бордовим виділений логотип волонтерів UEFA.

За словами Маркіяна Лубківського, помічниками україно-польського турніру вже виявили бажання стати понад 14 000 людей з понад 200 країн світу. "На сьогодні на офіційному сайті UEFA зареєструвалося більше 14 000 волонтерів. Закликаю всіх поквапитися, оскільки подача заявок закінчується в кінці вересня", - зазначив директор МОК.

 УЄФА планує залучити до турніру близько 6000 добровольців в обох країнах, що приймають чемпіонат. Вони будуть здійснювати різноманітну допомогу у 20 напрямках і працювати в офіційних місцях турніру. За останніми даними, у волонтери УЄФА зареєструвалося понад 14 тисяч кандидатів.

Та Турнір - закінчиться, а дух волонтерства у душах людей - залишиться. Ось що про нього пишуть на сайті НК ТЧХ України за адресою:      http://redcross.org.ua/index.php?pageid=40

«Волонтерська робота є невід’ємною частиною Міжнародного руху Червоного Хреста з самого початку. У 1859 році молодий АнріДюнанстав першим волонтером-управлінцем, організувавши місцевих волонтерів для надання допомоги пораненим на полі бою.

Це був перший випадок у Європі, коли поранені отримали допомогу незалежно від того, до якої із воюючих сторін вони відносилися. Він повернувся додому і написав книгу «Спогади про Сольферіно», яка була видана декілька років по тому з моменту заснування Червоного Хреста.

Мільйони волонтерів щодня відіграють суттєво важливу роль у підтримці роботи працівників Червоного Хреста і Червоного Півмісяця у всьому світі.

Наші волонтери працюють у різноманітних сферах. Це і допомога літнім людям на дому, робота із маленькими дітками, участь у кампаніях та акціях, направлених на протидію поширенню соціально-небезпечних хвороб (ВІЛ/СНІД, туберкульоз) та інші напрямки. Кожен обирає той напрямок, в якому він себе бачить найкраще.

Волонтери також мають унікальні характеристики. Це:

Сильну особисту мотивацію

Саме це відрізняє висококваліфікованого волонтера Червоного Хреста з усіх інших.

Часткова зайнятість

Більшість людей приділяють волонтерству лише декілька годин на тиждень. Таким чином волонтерство можна поєднувати з навчанням, роботою або іншою діяльністю протягом багатьох років.

Місцеве залучення

Волонтери є частиною спільноти. Вони знають потреби та можливості тих людей, з якими вони спілкуються, тому що вони вже серед них.

Ви також можете зробити свій внесок у досягнення нашого загального завдання - зробити цей світ кращим, гуманнішим та більш відкритим.

Якщо ви займаєтесь волонтерством, думаєте про таку можливість, або хочете дізнатися більше про це, Товариство Червоного Хреста України із задоволенням прийме Вас до лав Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Приєднайтеся до нашої команди.

Відкрийте волонтера в собі!»

 

 

 

Переглядів: 1091 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 15:15
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024