Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Вересень » 13 » Тиждень навчання першій медичній допомозі
14:45
Тиждень навчання першій медичній допомозі

 

ЯК ПОВОДИТИСЬ ПІД ЧАС НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ



Відзначаючи цьогорічний Всесвітній день надання першої медичної допомоги, у Яворовській РО ТЧХ на Львівщині вирішили, що одного дня для такої важливої справи замало, тому оголосили  тижневі навчання з 8 по 15 вересня по всіх клубах юних волонтерів свого району. На сьогодні їх діє 30 при різних школах. На даний час вони об»єднують 630 юних волонтерів. Завтра, 14 вересня, кращі з юних волонтерів проведуть заняття і для дорослих -  підопічних районного Центру Зайнятості, які скеровані на громадські робти у РО ТЧХ.

Діяльність Яворівської районної організації впродовж 2011 р. зосереджена на всі напрямки, зазначені у Статуті, зокрема, і на підготовку  населення до НС та навчання населення першої невідкладної допомоги.

 

Стосовно запасів Яворівської РО ТЧХ на випадок НС, то вони постійно поновлюються,  в перелік входять речі першої необхідності. Щодо реагування на НС, то на сьогоднішній день налагоджена активна співпраця з відділом надзвичайних ситуацій Яворівської  РДА.  В процесі створення - рятувальна група при Яворівській РО ТЧХ, яка складається виключно з волонтерів районної організації та представників молодіжного руху при районній організації.


 

Практика  надання допомоги населенню чітко показує обмеженість коштів та товарів першої необхідності, які необхідні для ліквідації наслідків стихійних катастроф. Окрім того, за згодою сторін при організації проводяться двічі на місяць заняття для волонтерів та населення: як поводитись  під час НС. Ведеться  робота з висвітлення діяльності рятувальної служби в засобах масової інформації.

 

Важливу  роль у роботі  Яворівської  РО ТЧХ відіграють і практичні та теоритичні заняття та тренінги, які проводяться для волонтерів Товариства та населення. Періодично проводяться вони по школах, при організаціях і установах - особливо в цьому допомагає нам Центр Зайнятості, надаючи зал для проведення занять,  залучає непрацююче населення, щоб брало участь у таких навчаннях.

 

Окрім того, періодично з нашими волонтерами проводяться показові навчання у людних місцях з метою навчання населення як поводитись в тій, чи іншій ситуації, та як надати допомогу при різних травмах чи стресових станах.

 

При нашій організації є 18 осіб, які діють за Положенням про молодіжний волонтерський рух при Яворівській РО ТЧХ, де також одним серед обов»язків є надання першої невідкладної допомоги в різних ситуаціях. Ці волонтери готові в будь-який час приступити до рятувальних операцій. Періодично продовжуємо проводити заняття серед населення.  Набираємо групу на курси навчання першої допомоги, зокрема, серед водіїв та тих, хто навчається на курсах водіїв.

 

Не все так ідеально, як би хотілося: бракує медикаментів, необхідних для ПНД. Переважно, купуємо їх за власні кошти, тому цих ліків  на довго не вистачає. Відчуваємо брак у перев»язочних матеріалах, аптечках. Громадськість і державні мужі, до яких апелюємо, сподіваюсь, підставлять і своє плече у цій вельми важливій справі.

 

Ірина Байдала,

Голова Яворівської РО ТЧХ Львівської обл

 

Переглядів: 1162 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 05:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024