Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Вересень » 15 » ХУІІІ Міжнародний книжковий "Форум видавців у Львові" розпочав роботу
01:08
ХУІІІ Міжнародний книжковий "Форум видавців у Львові" розпочав роботу

СВЯТО  КНИГОЛЮБІВ


«Бабине літо» ознаменувалося у Львові не лише теплом, але і початком міжнародного  Форуму видавців, на який зібралося близько 800 письмеників, поетів і перекладачів з 27 країн світу. Відкриття відбулося 14 вересня. Триватиме він чотири дні. Головні експозиції розташовано у Палаці мистецтв і біля палацу Потоцьких. Девіз форуму: Amor librorum nos unit (з лат «Любов до книг нас єднає»). Ідея його створення виникла в Олександри Коваль, майбутнього президента Форуму, ще у 1994 р. і того ж року задум було втілено у життя. Основним наповненням програми Форуму є літературні акції, презентації видавництв і авторів, літературні читання і автограф-сесії. Цьому сприяє не тільки поява великої кількості молодих українських поетів і прозаїків, а також зацікавлення ним літераторів із-за кордону.

Мета Форуму – привернути увагу громадськості до найактуальніших проблем сучасного українського книговидання, підтримати традицію фахових дискусій та семінарів. Протягом останніх років у рамках Форуму проводитися дедалі більше суміжних акцій, розрахованих на масову аудиторію та покликаних популяризувати читання серед дітей та молоді. До співпраці з Форумом активно залучаються не лише знані українські та закордонні письменники й видавці, а й зірки спорту та шоу-бізнесу, передставники різних гілок влади, громадські, благодійні та комерційні структури.

В окрему частину програми Форуму виділився у 1997 р. літературний фестиваль, який став дуже популярним серед молоді і щороку збирає все більші аудиторії слухачів і поціновувачів книжки. Найпопулярнішою його акцією є «Ніч поезії та музики non-stop».


Програма Форуму наповнена різноманітними акціями. У 1995-у році було визначено першого переможця конкурсу «Книга Форуму видавців». Цей конкурс є найпрестижнішою номінацію та однією з найважливіших подій Форуму.

ГО «Форум видавців» постійно намагається розширити межі і проводити низку акцій поза Львовом і безпосередньо поза самим Форумом. Такими акціями булі «Теріторія свободи» (2003-2004 рр.) — письменницький тур по 10 містах Україні із збіркою «Нерві ланцюга. 25 есе про свободу»; ряд книжкових ярмарків серед яких виставка «Форум видавців у Верховній раді» (2006 р.), виставка «Форум видавців у Секретаріаті Президента» (2006 р.), книжковий ярмарків в «Галереї Лавра» (м. Київ, 2008).

Цьогоріч на книжковий конкурс, як і в попередні роки, подано багато не тільки худржньої, але і наукової літератури. Так, наприклад, видавництво «Медицина» подало дві книжки: «Гістологічна термінологія. Міжнародні терміни з цитології та гістології людини» за редакцією проф. Ю.Б. Чайковського, О.Д. Луцика та «Анатомічній атлас людини» Фредеріка Мартіні. Її автор - доктор наук Гавайського університету, один із провідних учених-викладачів США з написання атласів з анатомії. Над створення цього атласу він працював із Ральфом Хатчінгсом і Клер Гаррісон, яких вважають одними з найкращих анатомічних фотографів світу, доктором Вільямом Обером, чудовим і креативним медичним ілюстратором, та співробітниками-фахівцями Гавайського університету. Атлас підготовлено 4 мовами, уперше подане рентгеноанатомію (МРТ), що дасть змогу студентам, лікарям-інтернам, курсантам ознайомитися з глибокими анатомічними структурами та видами зображень, з якими можуть зіткнутися в клінічній практиці.


ЛОБФ «Медицина і право» надіслало на Конкурс книгу Євгена Олесніцького «Сторінки з мого життя». Видання поєднує три авторських тексти: Спогади Євгена Олесніцького, адвоката, українського громадсько-політичного діяча Галичини зламу XIX—XX ст., депутата австрійського парламенту.

Літератор Сергій Мірній, приславши на конкурс роман «Чорнобильська комедія», виданий у полтавському видавництві «Структура гармонії», своїм твором поламав усталені стереотипи у зображенні Чорнобильської катастрофи. Автор книги, офіцер радіаційної розвідки, експерт з Чорнобиля та радіаційних аварій, лауреат конкурсів «Коронація слова», журналу «Кіносценарій» (Москва) та «Кореспондент» (краща українська книга року), підважує домінуючу думку про Чорнобиль виключно, як про трагедію і пропонує подивитися на неї як на перемогу українського народу.


Описане у романі кохання поліської красуні та офіцера радіаційної розвідки, що спалахнуло в зоні аварії ядерного реактора, по-новому висвітлює знану, але так і не пізнану Чорнобильську катастрофу. Розказана сміливо, дотепно, гостро, з глибоким знанням справи та симпатією до своїх героїв історія зворушливого кохання у незвичайних, Надзвичайніх умовах – продовжує кращі традиції світової сатиричної літератури й життєдайного українського гумору. Імпульси здорової енергії та досвіду переможців, якими промениться «Чорнобильська комедія», допоможуть успішно долати і наслідки Чорнобиля, і повсякденні проблеми сучасного, «нормального» життя у його ненормальності..


На прес-конференції, що пройшла у книгарні «Є» напередодні, і була присвячена ХУІІІ Міжнародному книжковому «Форуму видавців у Львові», організатори презентували новий сайт bookforum.ua . Він себе дуже добре зарекомендував за цей час. На ньому можна дізнатися про Форум докладнішу і оперативнішу інформацію.

 

 

Переглядів: 1262 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 20:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024