Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Вересень » 16 » Милосердя підказало професію
15:09
Милосердя підказало професію

ЩОБ МЕДИЧНА  ПІДГОТОВКА СТАЛА  ГРУНТОВНІШОЮ


Як повідомила Ірина Байдала, голова Яворівської РО ТЧХ Львівської області, у них в районі успішно завершилися тижневі навчання, що проходили тут з 8 по 15 вересня в усіх 30 клубах юних волонтерів, які об»єднують 630 членів. Під час навчань учні показали добру підготовку з цього напрямку роботи. Де-хто з старшокласників серйозно задумався у ці дні над вибором професії. Тож не дивно, що близько двох десятків випускників з Яворівщини  вирішили в майбутню прийомну компанію подавати документи на вступ до Львівського  державного університету безпеки життєдіяльності МНС України, де курсантів навчатимуть, починаючи з цього навчального року, професійно надавати першу невідкладну медичну допомогу.  Рішення про збільшення навчальних годин з медичної підготовки було прийняте днями на засіданні Вченої ради навчального закладу МНС.


Речник ЛДУ БЖД МНС Антон Крук розповів на прес-конференції з цього приводу, що на українських дорогах щороку гине майже 5 тисяч, і до 40 тисяч людей зазнають травм різного ступеня важкості. За підрахунками Світового банку, економічні збитки України від аварійності на дорогах становлять близько 40 млрд грн на рік.

У ході навчань та тренувань бійців МНС проведено аналіз дій спеціалізованих служб, які залучаються до ліквідації наслідків ДТП. Термін прибуття зазначених служб до місця пригоди в середньому становить для підрозділів: оперативно-рятувальної служби (МНС) від 10 до 25 хв., швидкої медичної допомоги (МОЗ) – від 20 до 50 хв. та Державтоінспекції (МВС) – від 25 хв. до 60 хвилин. «Не завжди є можливість чекати лікаря, - пояснив А.Крук, - особливо, коли кожна секунда на вагу. Тому ми прийняли рішення, що наші курсанти повинні вміти надати кваліфіковану невідкладну медичну допомогу до прибуття медиків.


Керівник медичної служби ЛДУ БЖД МНС І. Бейзим зазначила, що практичні заняття для курсантів будуть проводити на базі лікувально-профілактичних закладів МОЗ України, а саме лікарень швидкої допомоги. Навчання курсантів, студентів та слухачів ЛДУ БЖД у кількості по 5 осіб, буде проходити за затвердженими навчальними програмами, з видачею відповідного свідоцтва. У рамках цієї програми вирішується питання щодо затвердження зразка сертифіката про проходження підготовки з надання першої невідкладної медичної допомоги.


Цьогоріч  понад 800 першокурсників  взяли участь в урочистостях з нагоди Дня знань у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності МНС. Серед них, -представники з 22 областей України, а також і з Яворівщини, які перші свої навики з медичної підготовки отримали на заняттях, що проводили спеціалісти РО ТЧХ Яворівського району.

 За матеріалами прес-служби ЛДУ БЖД МНС   

 та Яворівської РО ТЧХ Львівської обл                                                                                                                                                                     

 

Переглядів: 1365 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 00:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024