Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Вересень » 29 » До Міжнародного дня людей похилого віку - 1 жовтня
22:18
До Міжнародного дня людей похилого віку - 1 жовтня

ЯКУ ЗАЧІСКУ БАЖАЄТЕ?


У Львові дбають за мешканців. Сьогодні, 29 вересня,  розпочалась акція під гаслом «Золота осінь вплітає красу у коси», яку проводять з метою підготовки літніх львів’ян до відзначення «Міжнародного дня людини похилого віку», який щорічно відзначають 1 жовтня.



Так, метою акції є надання можливості клієнтам Львівського міського територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян безкоштовно скористатись послугами перукарів й зробити стильну зачіску, укладку волосся чи манікюр.

Організаторами акції є Львівський міський територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян та Міжрегіональний центр професійно-технічної освіти, художнього моделювання та дизайну м. Львова. Саме студенти цього закладу і проводять всі необхідні косметичні процедури. Вони працюють на волонтерських засадах, а їхніми послугами мають можливість скористатись понад 70 одиноких літніх львів’ян, які перебувають на обслуговуванні у Львівському міському терцентрі, і які бажали стати її учасниками

Акція триватиме 2 дні. Сьогодні, 29 вересня, в перший день акції, послуги волонтери надають у перукарському салоні Міжрегіонального центру, що за адресою: вул. Кульчицької, 2. А вже завтра, 30 вересня, волонтери спільно з соціальними працівниками терцентру завітають у домівки учасників акції, які за станом здоров’я не можуть самотужки прийти до перукарні, й вже там нададуть їм перукарські послуги.

Це не вперше, коли львів’янам похилого віку допомагають в обслуговуванні. Так, цього року перед Великодніми святами студенти Міжрегіонального центру спільно з Львівським міським терцентром також надавали послуги перукарів та візажистів. Тоді їхніми послугами скористалися всі охочі люди похилого віку, загалом їх було понад 60.


Найближча така акція відбудеться ближче до дня св. Миколая, тоді також люди похилого віку зможуть скористатися послугами перукарів, або до них додому разом з працівниками соціальних служб завітають волонтери.

До слова, сьогодні у Львівському міському терцентрі на обслуговуванні перебуває майже 2,4 тис. одиноких львів’ян похилого віку, яким надають послуги соціально-побутового обслуговування, організації дозвілля для літніх людей.

Довідка:

Міжнародний день людей похилого віку - проголошений 50 сесією Генеральної Асамблеї ООН, відзначається в усьому світі 1 жовтня. Спочатку День людей похилого віку стали відзначати в Європі, потім в Америці, а наприкінці 1990-их років уже в усьому світі.

Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 року щорічно відзначає цей день.

За матеріалами прес - служби ЛМР

Переглядів: 1774 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 12:51
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024