Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Жовтень » 1 » Подарунки Львівської мерії до свята людей похилого віку – 1 жовтня
23:40
Подарунки Львівської мерії до свята людей похилого віку – 1 жовтня


ЧИМ ХАТА БАГАТА – ТИМ І РАДА


Щоб гідно відзначити Міжнародний день людей похилого віку, Львівська міська рада підготувала для всіх підопічних Міського територіального центру подарункові продуктові набори у кількості майже 2,4 тисяч одиниць, які соціальні працівники рознесли по їх домівках. На ці потреби, з бюджету міста виділили близько 150 тис.грн. Так, до набору увійшли: цукор, гречка, макарони, консерва «сардини», згущене молоко, кавовий напій, зефір та кекс.

На сьогоднішній день, у Львові проживає понад 130 тис. городян, які відносяться до категорії людей похилого віку. Соціальна політика міської влади щодо цієї категорії громадян, є паритетною та акцентованою на актуальності їх потреб, тому й формується по кількох стратегічних напрямах.

І. Підтримка неурядових організацій

Вже п’ятий рік поспіль Львівська міська рада проводить конкурс соціально-культурних проектів, за результатами якого неурядові організації, які надають соціальні послуги можуть отримати фінансову підтримку з міського бюджету. Цьогоріч, за підтримки управління соціального захисту, в рамках проведеного Конкурсу, реалізовується проект Товариства «Родина Кольпінга» - «Створення Центру сеньйорів у Львові».

Метою проекту є залучення людей літнього віку до активного громадського життя, організація дозвілля, навчання суспільно-корисних вмінням, як от до прикладу, комп’ютерної грамоти, іноземної мови, вишивання, заняття з психології, тощо. Загальна сума підтримки з бюджету міста становить 5 тис.грн.

ІІ. Надання щомісячних виплат та пільг

З метою підвищення рівня соціальної захищеності осіб похилого віку та ветеранів з міського бюджету Львова проводять такі виплати, зокрема:

- Щомісячна доплата до пенсії ветеранам-воїнам УПА;

- Щомісячна доплата до пенсії членам Української громадської групи сприяння виконанню Гельсінських угод;

- Щомісячна виплата за надані пільги з послуг зв’язку ветеранам УПА, вдовам ветеранів УПА та вдовам політв’язнів;

Також, з місцевого бюджету відшкодовуються пільги на оплату житлово-комунальних послуг таким категоріям літніх мешканців:

- Ветеранам УПА;

- Вдовам ветеранів УПА;

- Вдовам політичних в’язнів.

Також, з місцевого бюджету виплачується компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги, в тому числі громадянам похилого віку.

Окрім, вищезгаданих соціальних гарантій, люди похилого віку, в залежності від соціального статусу отримують й інші види соціальних допомог з різних рівнів бюджету.

ІІІ. Надання одноразових виплат з бюджету міста

П’ятий рік поспіль з нагоди вшанування 100-річного ювілею львів’ян управління соціального захисту виплачує, з міського бюджету, одноразову матеріальну допомогу в розмірі 1 тис. грн., а починаючи з 2009 року, виплату отримують і ті львів’яни, які відзначають понад 100-літній ювілей.

Так цього року, 11 мешканців нашого міста відзначають 100-річчя, а 17 святкують більше 100 років.

Станом на сьогодні, 17 львів’ян вже відзначили «золоті» ювілеї.

Також з нагоди відзначення 66-річниці перемоги у Другій Світовій Війні, Львівська міська рада виплатила одноразову матеріальну допомогу 10 ветеранам війни на загальну суму 5 тис. грн.

IV. Надання соціальних послуг

Важливо нагадати, що сьогодні, в нашому місті працює Львівський міський територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, на обслуговуванні в якому перебуває майже 2,4 тис. громадян.

Центр приймає на обслуговування пенсіонерів, інвалідів І і ІІ групи незалежно від віку, одиноких непрацездатних громадян та інших соціально незахищених мешканців Львова, які потребують соціально-побутової та медико-соціальної допомоги.

Діяльність Центру фінансується з місцевого бюджету, і станом на 3 жовтня діяльність профінансовано на суму 4,2 млн.грн.

До слова у терцентрі також діє відділення соціально-побутової реабілітації працівники якого, систематично, ледь не щотижня, проводять різноманітні заходи з цікавого проведення дозвілля, це і екскурсії, перегляд вистав, організація лекційних-семінарів на суспільно-корисну тематику, тощо.

Важливо наголосити, що організація заходів з дозвілля проводиться виключно з побажань клієнтів міського терцентру, тобто працівники періодично проводять опитування серед своїх підопічних, вивчають думку, побажання, які враховують при організації майбутніх заходів.

Підсумовуючи вищенаведене варто наголосити, що в цілому політика, щодо соціального захисту осіб похилого віку є надзвичайно важливою для міста, оскільки підвищуючи стандарти їх захисту, ми тим самим крок за кроком наближуємо громадськість міста до європейських цінностей. І важливим для нас, щоб всі ці починання, які вже мають системні ознаки, в майбутньому тільки посилювались.


За матеріалами прес-служби ЛМР:

http://www.city-adm.lviv.ua/lvivsocialnyj/index.php?option=com_content&view=article&id=705:2011-10-03-10-09-46&catid=10:novunuvsocsferi&Itemid=12

 

 

 

Переглядів: 1108 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 08:52
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024