Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Жовтень » 4 » Епідемія грипу стукає у двері
00:04
Епідемія грипу стукає у двері


ЛІКАРІ  НІКОМУ НЕ РАДЯТЬ ЖАРТУВАТИ  З  ХВОРОБОЮ


На Львівщину насувається епідемія грипу, – застерігають лікарі.

Наразі у Львові та Львівській області спостерігається незначне зростання сезонної захворюваності на грип та гострі респіраторні захворювання, проте епідеміологічний поріг ще не подолано. Пік епідемії очікується на початок січня 2012 року.

Як зазначив в.о. головного санітарного лікаря Львівської області Олег Когут, від кінця серпня спостерігається незначний ріст кількості захворілих на грип. Так, по місті Львові станом на передостанній тиждень вересня було зареєстровано 2800 випадки захворювання на грип. За минулий тиждень ситуація дещо ускладнилась і за медичною допомогою звернулося ще понад 400 львів’ян. На даний момент у місті зареєстровано 3228 випадків захворювання на грип та гострі респіраторні захворювання.

Згідно з прогнозами Центру Грипу ВОЗ, епідемія цього року очікується помірна, оскільки три штами грипу, що вражатимуть населення України, не є новими і в населення вже встиг виробитися до них певний імунітет. Це такі віруси як штам AH1N1, що спричинив пандемію 2009 року, штам грипу В 2007-2008 років та найнебезпечніший цього року AH3N2P, оскільки на нього перехворіла порівняно невелика частина населення, і саме він найбільше дошкулятиме українцям. Пік епідемії очікується на початок січня 2012 року, і, згідно з прогнозами, загалом на грип та гострі респіраторні захворювання перехворіє 8 000 000 українців.

Наразі в Україні зареєстровано 6 вакцин поти грипу, ще одна проходить реєстрацію, повідомляє позаштатний лікар-епідеміолог головного управління охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Наталія Тімко. Це французькі вакцини Вакзігрип та Інтанза, Інфлувак (Нідерланди), Гриппол плюс та Грипповак (Росія) та Флюарикс (Німеччина). Наразі, невідомо, коли саме дані вакцини надійдуть в аптечну мережу. Відомо тільки, що на сьогодні французька вакцина Вакзігрип вже є на території України, проте коли саме вона надійде у продаж, невідомо.

Медики наголошують, що ризику захворіти на грип від вакцини після щеплення немає, оскільки жодна вакцина не містить живих культур. Єдиним протипоказанням може бути алергія на курячий білок, оскільки вакцину виготовляють на основі клітин курячих ембріонів.

Після надходження вакцини для реалізації в аптечну мережу, покупцю, що придбає вакцину, слід зберегти чек та не пізніше 2 годин після придбання, звернутися в поліклінічне відділення згідно з місцем проживання. Там, після огляду лікарем, і в разі відсутності протипоказань, він зможе отримати профілактичне щеплення. 

Метою прес-конференції було поінформувати населення про те, що з початком сезону захворюваності на грип та гострі респіраторні захворювання збільшується й загроза захворюваності на інші, більш небезпечні інфекційні захворювання, серед яких є й такі як менінінгокок. А також наголосити на важливості особистої профілактики в сезон зростання захворюваності та надати рекомендації по догляду за хворими, якщо такі перебувають у сім’ї.

За матеріалами ZIK

 

 

 

 

Переглядів: 856 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 09:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024