Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Жовтень » 7 » Виїзне засідання президії правління Національного Комітету Товариства Червоного Хреста України у м. Львові
01:07
Виїзне засідання президії правління Національного Комітету Товариства Червоного Хреста України у м. Львові


                                                       З   В  І  Т

 ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ТОВАРИСТВА ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ

      

Відкрив засідання президент НК ТЧХ України Іван Усіченко. В президію були запрошені: віце-президент НК ТЧХ, голова Вінницької ОО ТЧХ Сергій Глухенький, генеральний секретар НК ТЧХ Алла Хабарова, голова Львівської ОО ТЧХ Валентин Мойсеєнко, начальник ГУОЗ ЛОДА Сергій Федоренко, голова Львівської ОО ветеранів України Тимофій Махоньок, заступник голови ЛОДА Іван Стефанишин. На засідання прибуло 11 голів обласних організацій ТЧХ України.


Голова ЛОО ТЧХ Валентин Мойсеєнко, звітуючи на виїзному засіданні президії правління НК ТЧХ України, відзначив такі позитивні моменти у діяльності своєї організації, як успішна робота щодо міжнародних зв»язків з Національними Комітетами Товариства за кордоном, зокрема з Люксембурзьким Червоним Хрестом. Це дозволило прооперувати у зарубіжних хірургів 300 дітей з Львівщини з вродженими вадами серця. За його словами, вартість лікування однієї дитини обходиться близько 20 тис. євро. А така співпраця обох організацій триває вже 15 років. 

Сьогодні такі операції українські лікарі навчилися робити у Львові у своїх люксембурзьких колег-хірургів. Справжні дружні стосунки впродовж багатьох років тривають між кардіохірургом зі Львова Миколою Коником та професурою у Страсбурзі і Люксембурзі під егідою Червоного Хреста. Нині він набув високу кфаліфікацію і став справжнім віртуозом своєї спрви. 

Окрім того, завдяки спільній роботі з міжнародними організаціями ЧХ, вдалося закупити для Львівщини найсучасніший апарат – ангіографічний комплекс, вартість якого 370 тис. євро.


Також, як підкреслив доповідач, Фрайбурзький Червоний Хрест з Німеччини підтримує медико-соціальні центри Червоного Хреста на Львівщині. Зокрема, забезпечує медикаментами підопічних центру – найбільш уразливі верстви населення. Водночас, у Червонограді діє програма, де таким людям безкоштовно видають спеціальний вітамінний хліб двічі на тиждень. Як підтримку з-за кордону, ЛОО ТЧХ отримує гуманітарну допомогу, інвалідні візки, милиці, ходунки, функціональні ліжка тощо.

За словами В. Мойсеєнка, станом на початок року на обліку Червоного Хреста на Львівщині було 21 тисяча 313 підопічних.

Доповідач звернув увагу присутніх на те, що ЛОО ТЧХ, бракує патронажних сестер, є проблеми з надання їм права безоплатного проїзду у транспорті. Також деякі районні організації не виконують план по збору внесків та пожертв. Зокрема, Залізничний та Сихівський райони Львова.

На жаль, є проблеми також і з первинними організаціями: не у всіх вишах області є осередки Червоного Хреста. Навіть у Львівському національному медичному університеті ім. Данила Галицького студенти не залучені до роботи у Червоному Хресті.

Водночас, каже він, є прогалини у тому, що не у всіх супермаркетах Львівщини встановлені скриньки Товариства Червоного Хреста для пожертв. Залишається проблемою захист емблеми Червоного Хреста.

Болючим питанням Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста є відсутність приміщень у деяких районах області, плата за оренду, комунальні послуги та послуги зв’язку.

Загалом в області діє 34 міські та районні організації. Як зазначив доповідач, проблему з приміщеннями вдалося вирішити у Червонограді, Бродівському, Городоцькому, Золочівському, Жидачівському, Самбірському, Старосамбірському та Сокальському районах. Також у 2011 році ЛОО Товариства Червоного Хреста отримала у власність приміщення 150,9 м кв, вартістю 267 тис. грн, де проведено ремонт.

Однак, найгірша ситуація з приміщеннями у Сихівському та Залізничному районах Львова, Бузькому, Кам’янка-Бузькому, Догобицькому, Турківському районах та у Бориславі. 

Водночас при обласній організації діє два медико-соціальних центри: один у Львові, інший - у Новояворівську. Також успішно функціонують медико-соціальні кімнати, 15 банків одягу.


Конструктивними і досить слушними були виступи учасників виїзного засідання, зокрема голови Кримської республіканської організації ТЧХ України Володимира Баучкіна (на знімку), який зауважив, що це трохи дивно, коли є 34 організації, і 9 з них - не мають приміщень. «Як вони можуть працювати, де приймати людей?», – риторично запитав він. Коментуючи інформацію про те, що у Львові діє два медико-соціальні центри і кімнати, він зауважив, що в Криму таких закладів є 25 (!)


Заступник голови ЛОДА Іван Стефанишин (на знімку) у своєму виступі пообіцяв, що спільно з головами РО ТЧХ, вони розглянуть і вирішать питання з орендою приміщень. Він також зауважив, що «доброта або є, або її немає».

Як зазначив  віце-президент НК ТЧХ України Сергій Глухенький Львівське обласне Товариство Червоного Хреста не використовує всі резерви для зростання чисельності первинних організацій і збільшення кількості нових членів. Недостатньо залучається, на його думку, молодь, у деяких районах є проблеми у співпраці з владою. «Однак, при хорошій постановці роботи, ЛОО ТЧХ може стати однією з кращих в Україні», – наголосив він. Водночас, якби у навчальних закладах 80% студентів брали участь в роботі Червоного Хреста, було б набагато більше зроблено. Він також додав, що треба активніше зайнятися роботою по збору пожертв і слід також залучати населення до участі в милосерді.


В роботі виїзного засідання президії правління НК ТЧХ України взяв участь начальник ГУОЗ ЛОДА Сергій Федоренко. У своєму виступі він нагадав, що Товариство Червоного Хреста має глибоке коріння, його історія сягає багато десятиліть. «На мій погляд, це єдина громадська організація, в якій, незважаючи на різні періоди в історії нашої держави, утверджуються з року в рік важливі цінності, зокрема, повага до людей, допомога в найтяжчі моменти їхнього життя. І приклади роботи Товариства Червоного Христа говорять самі за себе. Це і довоєнна історія діяльності ЧХ, це і неоціненна роль і місце ЧХ у період Другої світової війни, це період відбудови, період незалежності нашої держави і сьогоденні», – зазначив С. Федоренко.

Також, за його словами, значна роль Товариства Червоного Хреста полягає в поєднанні міжнародної співпраці, співпраці із державними органами влади та іншими громадськими організаціями. Він подякував ЛОО ТЧХ за ту увагу, яку вони приділяють зубожілому населенню Львівської області. «Я впевнений, що наша співпраця буде розвиватися й надалі у напрямі залучення нових членів до цієї громадської організації. Багато що потрібно буде зробити в закладах охорони здоров’я в цьому напрямі. Бо на сьогодні я не бачу іншої альтернативи, ніж розбудова і утвердження Товариства Червоного Хреста. Я не знайшов в світі іншої такої організації, яка мала б таке широке поле діяльності. Впевнений, що спільними зусиллями ця праця принесе нам кращий результат, і мешканці нашого краю відчуватимуть належну допомогу», – наголосив С. Федоренко.

В обговоренні доповіді взяли участь:  член президії правління НК ТЧХ України, голова комісії з перевірки Львівської ОО ТЧХ, голова Рівненської ОО ТЧХ Володимир Соколенко, голова Закарпатської ОО ТЧХ Іванна Сабо(на знімку), заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту населення Оксана Яковець, голова Львівської обласної організації ветеранів України Тимофій Махоньок та ін.


З підсумковим словом - на трибуні президент НК ТЧХ України Іван Усіченко (на знімку). Він підбив підсумки виїзного засідання, попросив працівників ЛОО ТЧХ правильно сприйняти конструктивну критику, а представників влади, присутніх у президії - всіляко допомагати Товариству у його статутній діяльності, зокрема у роботі з молоддю у ВНЗ, щоб не було більше таких ганебних явищ, як з медуніверситетом ім. Д. Галицького.


На знімку: Алла Хабарова - генеральний секретар НК ТЧХ України переглядає проект рішення.

У рішеннях, прийнятих виїзним засіданням президії правління НК ТЧХ України, зобов»язано Львівську обласну організацію ТЧХ усунути виявлені недоліки під час перевірки і поліпшити свою роботу на ниві милосердя.

Завершилося виїзне засідання врученням президентом НК ТЧХУ Іваном Усіченком нагород Товариства Червоного Хреста України «Почесна відзнака», Почесних Грамот та Подяк за багатолітню роботу у Товаристві активістам червонохрестівського руху Львівщини.

 

 Прес-центр Личаківської РО ТЧХ

 Фоторепортаж В.Гурмака

 

 


 
Переглядів: 1599 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 14:51
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024