Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Жовтень » 7 » Фрагменти доповіді голови ЛОО ТЧХ В. Мойсеєнка, виголошеної на виїзному засіданні президії правління НК ТЧХ України
11:28
Фрагменти доповіді голови ЛОО ТЧХ В. Мойсеєнка, виголошеної на виїзному засіданні президії правління НК ТЧХ України

ПІДСУМКИ І ЗДОБУТКИ ЧЕРВОНОХРЕСТІВЦІВ ЛЬВІВЩИНИ У 2010-2011 рр.



ЧИСЕЛЬНІСТЬ І ЧЛЕНСТВО

Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста станом на 01.09.11. складається з 34 МРО ( 26 РО, 8 – МО).Суттєвою підтримкою з боку обласної держадміністрації стало підписання   розпорядження голови Львівської ОДА від 23.05.11.  № 446/0/5-11 "Про затвердження заходів ОДА з підтримки ЛОО Товариства Червоного Хреста України”.Укладені угоди про співпрацю з Головними Управліннями праці та соціального захисту населення, охорони здоров’я ОДА, освіти та науки, профтехосвіти, центрами зайнятості населення, інваспортом. 

 Обласною організацією запроваджено  доведення до першого заступника голови облдержадміністрації, голів райдержадміністрацій та головних лікарів центральних районних лікарень рейтингових показників виконання планових завдань по збору членських внесків Товариства.

Болючим питанням для міських та районних організацій ТЧХУ залишаються питання плати за оренду приміщень, комунальних послуг та зв’язку.  Вирішити це  питання вдалося лише в м. Червоноград, Бродовському, Городоцькому, Жовківському, Золочівському, Жидачівському, Перемишлянському, Самбірському, Ст. Самбірському та Сокальському районах. 45% відшкодування плати за оренду приміщень за рахунок  Львівської міської ради  мають 6 районних організацій  Львова. Саме в цих містах і районах є співпраця та підтримка  органів влади  і місцевого самоврядування. Всі інші організації Товариства, що працюють в містах та районах  області, мають недостатню підтримку діяльності з боку влади. Найгірші справи в  Сихівському та Залізничному районах м. Львова, Буському, Кам’янсько-Буському, Дрогобицькому, Стрийському та  Турківському районах.

 ПАТРОНАЖНА СЛУЖБА МИЛОСЕРДЯ

Пріоритетним напрямком статутної діяльності Товариства є медико-соціальна допомога одиноким людям похилого віку. Згідно штатного розкладу на 2011 рік,  в ОО ТЧХУ працює 102 патронажні медсестри. Станом на  01.01.2011року  на обліку  в ОО ТЧХУ перебуває  21 313 підопічних ЧХ. Списки  одиноких непрацездатних громадян  щороку погоджуються з установами охорони здоров’я,  соціального захисту населення, місцевими адміністраціями.Щороку складається і затверджується головою ОО ТЧХУ план-графік підвищення кваліфікації патронажних медсестер, направляються заявки в медичний коледж післядипломної освіти про необхідну кількість путівок. На  2011 рік виділено 18 путівок на безкоштовне навчання  медсестер на курсах підвищення кваліфікації.В обласній організації ТЧХУ  функціонують 2 медико-соціальні центри : м. Львів, м. Новояворівськ, в 6 міськрайонних організаціях – медико-соціальні кімнати.  Перелік послуг – а саме : виконання медичних маніпуляцій за призначенням лікаря, проведення навчань по догляду за хворими, долікарської допомоги, масажу, проведення благодійних заходів, зустрічей.Функціонують 15 банків одягу, в 7 МРО ТЧХ організовано кутки-банки речей. Діє спільна програма «Ветеран-медик» спільно з Головним Управлінням  охорони здоров’я, обкомом профспілки медпрацівників та обласною асоціацією медсестер, згідно якої взяті на облік , патронаж, обслуговування та надання грошової допомоги, ліків, продуктових наборів одиноким непрацездатним, з числа ветеранів-медиків та працівників Товариства Червоного Хреста. Співпраця з центрами зайнятості триває з 2002 року. Залучались на громадські роботи працівники на посади оглядальників за хворими вдома. В 2010 р. працювало 241 ос. В 2011 – 36

НАДЗВИЧАЙНІ СИТУАЦІЇ

Львівська область, відповідно до статистичних даних МНС, входить до 4 областей в яких з певною регулярністю відбуваються різного роду катаклізми, в основному природного характеру. Серед позитивних моментів роботи ОО ТЧХ можна відзначити   покращення  співпраці з органами державної влади, місцевого самоврядування, управлінням ОЗ, праці та соц. захисту населення, управлінням НС, управлінням освіти та науки, рятувальною службою. Вирішено питання по доставці гуманітарних вантажів транспортом ОДА, закріпленим за нашою організацією. При ЛОО ТЧХ створений рятувальний загін, члени якого проводять щорічні   навчання з  волонтерами  та представниками молодіжного клубу по допомозі населенню під час виникнення НС.

ПЕРША ДОПОМОГА

Співпраця з підприємствами, закладами та іншими установами по навчанню населення першої допомоги про водиться шляхом  підписання угод з ЛОО ТЧХ. В МРО ТЧХ проводяться заняття, лекції, змагання.За останні два роки проведено 20 семінарів згідно тематичного плану з  різним контингентом населення. Проводиться навчання  волонтерів Товариства по наданню першої допомоги потерпілим, в рамках програми «Євро 2012».Постійно діє семінар із підготовки домашніх сестер-доглядальниць та масажистів, навчання навичкам надання першої допомоги.На даний час працює 3 інструктори. Створені 2 навчальні центри.Також залучаються волонтери – медики, студенти вищих курсів мед. Університету, мед. коледжів. За 2010 р. підготовлено 319 чол.За І півріччя 2011 р. – 120 чол.

МІЖНАРОДНА ДІЯЛЬНІСТЬ

Вважаємо позитивним моментом діяльності ООТЧХУ – це організація роботи з зарубіжними партнерами.

   І. Протягом дії програми "Допоможемо хворим дітям  України з вадами серця”, прооперовано за кордоном 279 дітей з різних областей України з вродженими вадами серця, яким було відмовлено в операціях в Україні у зв’язку з високим ризиком оперативного втручання / 5–10% шансів на їх успішне проведення/, або відсутністю специфічного обладнання для їх проведення. Приблизна вартість одного оперативного втручання складає від 15 до 20 тис. $ Євро / з перельотом, оперативним втручанням, проживанням батьків/.

Обладнання, яке було завезено в 2009 році  в обласну  клінічну лікарню – ангіографічний  комплекс / 3млн.400 тис. Євро. /, інструментарій, дихальний апарат, дає змогу оперувати дітей зі всієї України на базі кардіологічного відділення. 30 дітей були прооперовані у Львові хірургами із Страсбурга.  Розхідний оперативний матеріал фінансується Люксембурзькою стороною. В листопаді 2010 року був завезений новий портативний ультразвуковий апарат, вартістю 40 тис. Євро.

По приблизним підрахункам, вартість даного проекту на сьогоднішній день становить коло 4 млн. Євро.

ІІ. За сприяння Фрайбурзького Червоного Хреста:

фондом Максиміліана Кольбе було зібрано 175,5 тис.грн, що дало змогу  реалізувати програму медико-соціального центру м. Львова  – забезпечення ліками, культурна програма.  По своїй суті цей проект унікальний та єдиний в Україні.

Співпраця:

- Баденський ЧХ –поступило коштів від Баденського ЧХ  на підтримку Проекту МСЦ  в 2011 -  1500 євро. На програму «Медикаменти» - Баденський ЧХ – поступило 41тис. 500 грн ( видано медикаментів для одиноких, підопічних ЧХ  на 41 тис 500 грн. за період квітень-вересень)

  ІІІ. Організацією  Максиміліан-Кольбе-Верк- Німеччина- відправлено 8 осіб в’язнів на оздоровлення до Німеччини на повне забезпечення від МКВ

             ІУ. За сприяння благодійного фонду « Фонд Меркле» в м. Червонограді ( голова Горошко М.І.): спеціально випікається хліб з вітамінними добавками – два рази на тиждень для 725 дітей та 625 одиноких людей похилого віку, а це допомога біля 6 000 грн. в тиждень; закуповуються продуктові набори, комплекти постільної білизни;

             У. За сприяння Фрайбурзького Червоного Хреста в м. Червонограді:  "Гаряче харчування” – 30 дітей-сиріт харчуються 5 разів на тиждень; Закупка медикаментів; Проводяться вечори для людей похилого віку;програма лікування дітей, хворих на гіпоплазію у м. Червонограді, с. Соснівці / медичний огляд, забезпечення медикаментами, вітамінами, лікування, реставрація емалі зубів, виготовлення пластикових кап.Сума цих інвестицій за 5 років  складає  1млн. 792 тис. грн.

       УІ. Завдяки плідній співпраці з м. Регенсбург (Німеччина) та м. Бока-Ліні (Франція) були отримані гуманітарні вантажі  - 90,4т   – медичне обладнання, постільна білизна,  учнівські парти, столи, стільці, одяг для мед. установ Львівщини та для потребуючих громадян області.

При  допомозі наших іноземних партнерів, за  2010 – 2011 р.р.  у Львівську область ввезено гуманітарної допомоги у вигляді:інвалідних візків –172 шт;милиць – 30 пар; крісел-суден -  65 шт ; функціональних ліжок – 241 шт ; ходунки – 243 шт 

       VІІ. Яворівська РО ТЧХ, Жовківська РО ТЧХ співпрацюють з німецьким ЧХ м. Опфінген, м. Умкірх. В програму входить харчування одиноких людей похилого віку, дітей з малозабезпечених сімей, фінансування святкових вечорів для людей похилого віку.  

     VІІІ. Підписана угода  з Польським Червоним Хрестом, м. Бідгошч, м. Жешув, терміном на 5 років, яка  передбачає обмін школярами, перебування їх у літніх таборах та вивчення історії Червоного Хреста та МГП. З нашими польськими партнерами  м. Бідгощчь та м. Жешув обговорювалось питання про взаємодію груп волонтерів по першій невідкладній допомозі в рамках підготовки до Євро–2012. Велике зацікавлення викликало створення навчально-тренувального центру при Львівській обласній організації Товариства Червоного Хреста.

В 2010 р. Львівська делегація у складі 4-х осіб перебувала в м. Ярославі ( республіка Польща) на міжнародних змаганнях по  першій невідкладній допомозі. На даний час підтримка НК ТЧХ України буде необхідною в частині ере підписання угоди з Люксембурзьким ЧХ на новий термін. 


 РОБОТА З МОЛОДДЮ

Одним із важливих видів діяльності ООТЧХ є робота з молоддю.У  2010 р. до складу Правління введені 5 молодіжних лідерів, які приймають участь у колегіальних органах, щодо прийняття рішень з молодіжної програми .

При Львівському інституті ВС працює мобільна група, яка розповсюджує знання про Міжнародне Гуманітарне Право та  історію ЧХ.

На протязі 2010 р. та  2011 р. активно проводилась робота по залученню молоді до лав Товариства, навчанню навичкам надання першої допомоги, вихованню у молодих людей загальноприйнятих ідеалів людяності, добра, співчуття ближньому. По МРО ТЧХ створені бази даних волонтерів, проводяться тренінги та семінари, залучаються до проведення благодійних акцій. найкраще ця робота проводиться у Жовківському, Самбірському, Сокальському, Пустомитівському, Бродівському, Буському Яворівському, Золочівському, Миколаївському районах, м.м. Новояворівськ, Червоноград.

ІНФОРМАЦІЙНА РОБОТА

Обласна, міські та районні організації ТЧХ спрямовують свою роботу також на інформаційне забезпечення цільових, комплексних програм, затверджених Національним Комітетом Товариства Червоного Хреста України та Львівською обласною організацією ТЧХ. Налагоджена тісна  співпраця з  обласним центром «Здоров’я», з кореспондентами засобів  масової інформації, зокрема з обласними редакціями телебачення і радіомовлення, провідними та новоствореними газетними виданнями. Працює і постійно оновлюється веб-сторінка ЛОО ТЧХ: http://lviv-redcross.at.ua/. Її розробила і веде під нашою егідою і сприянні Личаківська РО ТЧХ м. Львова.  

Користуючись нагодою, висловлюємо вдячність редакторам усіх видань, обласному державному телерадіокомітету, телекомпанії "Міст”, багаточисленним радіостудіям  за надану можливість популяризації діяльності Червоного Хреста серед населення. Приємно, що серед  професійних журналістів є  активісти Червоного Хреста. Вдячні за пропаганду червонохресних ідей журналістам п. Людмилі Полевській, прес-секретарю головного управління охорони здоров’я  п. Олені Гончарук, державній телерадіокомпанії п. Володимиру Пализі, п. Ярославу Фейло, п. Мирославі Козак та багатьом іншим.

ФІНАНСИ

Обласна  організація  у 2011 році отримала у власність  приміщення загальною площею   150,9 кв.м  вартістю 266,6 тис. грн. У приміщенні проведено ремонт, встановлене власне опалювання.На балансі обласної організації утримується автотранспорт на суму     227,2 тис. грн., офісна та побутова техніка на суму 56,5 тис. грн., господарський інвентар на суму 127,7 тис. грн. Джерелами доходу ЛООТЧХУ є членські внески, благодійні внески та пожертви, кошти від центрів зайнятості на фінансування громадських робіт (посади доглядальників), цільові надходження від місцевого бюджету та інше (співпраця по міжнародних програмах). Підтримка з місцевого бюджету триває на протязі як 2010 так і 2011років. Насамперед це фінансування Міським та районними Центрами зайнятості громадських робіт у Червоному Хресті в якості доглядальників. За період 2010р. профінансовано з ЦЗ на  суму – 351,77 тис. грн., а за 8 м-в 2011р – 74,65 тис.грн.Кожен рік ЛООТЧХУ отримує підтримку від місцевого бюджету на часткове покриття видатків на оренду районних організацій ТЧХ м. Львова.  У 2010р. частка відшкодування від суми нарахованої орендної плати склала 50%, у сумі – 27,83 тис. грн.. а у 2011р. – 45% у сумі – 6,2 тис. грн.

Також у 2010р. Львівською Облдержадміністрацією було затверджено програму дофінансування мікропроектів, куди була включена ЛООТЧХУ. Сума фінансування склала 16,4 тис. грн. Кошти були використані цільово на підписку періодичних видань, закупівлю бланків для патронажної служби медсестер, закупівлю канцтоварів а також ремонт офісного обладнання. У 2011р. місцевим бюджетом по тій самій програмі для ЛООТЧХ виділено 10,0 тис. грн., які мають бути використані до кінця року.

Станом на 01.09.2011р. Львівська ООТЧХУ виконала фінансовий план –.  57,89% План по збору членських внесків за 8 м-в 2011р.– 54,41  За 8 місяців 2011р. фінансовий план не виконали 20 міськрайонних організацій. Такий самий показник і по виконанню плану по збору членських внесків.

З року в рік найгірша ситуація виконання плану спостерігається у Залізничній, Сихівській, Стрийській РО, Кам’янко-Буській, Буській, Радехівській, Сколівській та Турківській РО. У Сихівській РО недоліком є дуже мала кількість первинних організацій. Охоплені членством всі осередки, медичні заклади, школи, ринок. Однак слабо використовуються скриньки ЧХ, залучення спонсорів, недостатня співпраця з РДА. Залізнична РО також з року в рік не виконує планові завдання. Не всі первинні організації охоплені в повному обсязі, особливо це стосується роботи в первинних організаціях вищих учбових закладів. У Стрийській РО на протязі останніх 2 років виникла проблема з підбором кадрів. У Сколівській та Турківській РО існує проблема із частою зміною офісних приміщень. Однак слід відмітити позитивну динаміку у виконанні плану у Сколівській РО, за 2010р. фін. план був виконаний на 37,06%, а за 8 місяців 2011р. – на 77,78%. В Буській РО виконання плану щорічно знижується. У за 8 місяців 2011р. – 46,94%. За поясненням голови ситуація змінюється у зв’язку із змінами керівників на місцях, сімейною ситуацією (хвороба доньки). У листопаді 2011р. планується провести  засідання Президії з заслуховуванням всіх керівників району з попереднім аналізом роботи, виїздом в район.

У 2010р. до НКТЧХУ було перераховано 113 570 грн. планових відрахувань. На протязі 2011р. до НКТЧХУ було перераховано 35 000 грн., що погасило заборгованість перед НКТЧХУ за 2010р. по планових відрахуваннях. За виготовлення марки до НКТЧХУ перераховано 5550,00 грн. згідно поданої заявки. На 01.09.2011р. заборгованість по планових відрахуваннях перед НКТЧХУ складає – 88,24 тис. грн.

За 2006 - 2010 роки та перше півріччя 2011 року обласна організація отримала від  Національного комітету Товариства  допомоги на загальну суму 792,5 тис. грн. у грошовій формі, у тому числі  181,3 тис. грн. на фінансування програм.

Від ОДА було отримано: за  2010 р. – 16,4 тис. грн; за 9 місяців 2011 р. – 10,0 тис. грн.

 Впродовж  2010 р.– 2011 р. було надано допомоги:

·        натуральної допомоги на суму – 2 млн.231 тис. грн.

·        матеріальної допомоги на суму  – 26,7 тис. грн.

·        гуманітарної допомоги на суму – 174,5 тис. грн

Від ЛОО ТЧХУ було звернення до населення про допомогу постраждалим від стихійного лиха в Японії –  зібрано 30 тис. грн.

Дякую за увагу !

 


 



 


 

Переглядів: 1470 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 13:25
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024