Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Жовтень » 13 » Як вирватися з лабет епідемії ВІЛ/СНІДу
12:58
Як вирватися з лабет епідемії ВІЛ/СНІДу

ЗАКОНОДАВЦІ У БОРОТЬБІ З «ЧУМОЮ ХХІ  СТОЛІТТЯ»


Епідемія СНІДу спадає у світі, але не в Україні. Про це повідомили у відповідній комісії в ООН. Голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва заявила, що в Україні на наркологічному обліку знаходиться близько 120 тисяч осіб, які вживають наркотичні засоби і психотропні речовини, а також осіб, хворих наркоманією. Щодня діагноз ВІЛ-інфекції ставиться майже 60 жителям України.

 "Проте дані офіційної статистики значно відрізняються від реальної дійсності. За даними експертів, проблема наркоманії прийшла сьогодні в кожну десяту українську сім'ю і це є реальною загрозою національній безпеці України. Проблема посилюється тим, що вживання наркотиків є головним чинником розповсюдження ВІЛ/СНІДу й інших небезпечних інфекцій", - підкреслила Бахтєєва.

Депутат також повідомила: Україні належить сумне лідерство з темпів розвитку епідемії ВІЛ/СНІДу в Європі. Цією інфекцією заражені 1,1% населення країни. Щодня діагноз ВІЛ-інфекції ставиться майже 60 жителям України. З моменту реєстрації в Україні першого випадку ВІЛ-інфекції, померло понад 21 тисячу осіб.

"За даними Міністерства охорони здоров'я в Україні офіційно зареєстровано більше 185 тисяч випадків ВІЛ-інфекції, зокрема близько 40 тисяч випадків захворювання СНІДом. ВІЛ-інфекцією уражено майже 30 тисяч дітей. За останніми оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я кількість людей, що живуть з ВІЛ в Україні, значно перевищує дані офіційної статистики і складає близько 360 тисяч чоловік", - додала вона.

Бахтєєва заявила, що особливу тривогу викликає те, що ситуація з розповсюдженням ВІЛ в Україні кардинально протилежна тій, яка є в багатьох країнах Європи, Америки і навіть Африки, де кількість нових випадків зараження ВІЛ значно скоротилася (до 25%). Такі тенденції в цих країнах фахівці пов'язують із зростанням рівня поінформованості населення і з широким використанням профілактичних заходів.

Вона також відзначила, що новий закон про заходи протидії злочинному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів є системним кроком для профілактичних заходів, спрямованих на поліпшення здоров'я нації сьогодні і в майбутньому.

"Тому, ухвалений новий закон створює умови не тільки для профілактики дій, пов'язаних з розповсюдженням і збутом наркотиків, він створює умови і є системним кроком для реалізації профілактичних заходів, направлених на зміцнення здоров'я нації. Особливо важливим є те, що проблеми здоров'я нації – це не проблеми суто медиків і сектору охорони здоров'я, а проблеми всього суспільства і всієї влади", - підкреслила політик.

"Вирішення цієї проблеми, від якої залежить виживання самого суспільства, має бути не тільки широкомасштабним, але і кардинальним. Основна мета закону - протидія незаконному обороту наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів", - заявила політик.

 Депутат також нагадала, що виступ президента України Віктора Януковича на засіданні високого рівня Генеральної асамблеї ООН з профілактики неінфекційних хворіб, виголошене в Нью-Йорку 20 вересня 2011 року, стало прикладом не тільки чіткого і комплексного розуміння вищим керівництвом України проблем здоров'я української нації, але і накресленням подальших шляхів подолання цих проблем.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Переглядів: 932 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 19:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024