Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Жовтень » 15 » Міжнародне партнерство продовжиться
14:29
Міжнародне партнерство продовжиться

"ЛОЖКА СУХА" НЕ ДЕРТИМЕ БІЛЬШЕ РОТА ДІТЯМ З БІДНИХ РОДИН ЯВОРОВА!


15 жовтня з Яворова відбула делегація Товариства Червоного Хреста з м. Умкірх (Федеративна Республіка Німеччина), очолювана мером міста Вальтером Лаубом, до якої входили: голова регіонального німецького ТЧХ - Розвіта Гайс (Hajc), та члени Товариства - Гітера Гюте і Маріум Гюте.



Крім райдержадміністрації, про що вже повідомлялося, вони побували: у селищі легендарної слави Страдч, що є ось уже котре століття джерелом духовної наснаги,музеї «Яворівщина», садибі сучасника Івана Франка – редактора газети «Буковина» Осипа Маковея, церквах - св.Юра і Пресвятої Богородиці.


У першій – чудотворна ікона Лісківської Божої Матер, у другій – старожитності сивої давнини, бо церкві уже 440 років.


Німецькі гості поспілкувалися з дітьми, що харчуються за кошти, зібрані для них у скриньку Червоного Хреста у місті Умкірх. Розвіта Гайс, яка вже не перший раз у Яворові, навіть пожартувала: «Діти, скажіть, вам не дере рот ложка суха ?»


«Ні, часи Котляревського і Квітки-Основ»яненка давно минули, - відповіли діти, - про них ми чуємо тільки на уроках в школі. Тепер для нас, та й для інших підопічних, передбачено калорійне харчування. В рецептуру обідів входить м»ясо, масло, яйця, риба, олія…» «А сало?» - поцікавилися члени німецької делегації. «Щоб саме сало, то – ні. – Запреречили хлопці. - Шкварки, смалець, бутерброди, то так – буває час від часу…» 


Та Фома невіруючий недаремно проголосив: " Не повірю, доки не побачу !" Тож, керуючись цим слоганом, німецькі червонохрестівці напросилися до дітей, прикріплених до безкоштовної їдальні, у гості до дому.


Патронажні сестри стали їх поводирями. Так побратими з Німеччини познайомилися з умовами життя цих дітей, поговорили з їх батьками, і переконалися: донорську програму підтримки найбідніших родин на Яворівщині, треба продовжити.


Завершилося перебувуання друзів з Умкірха презентацією діяльності Яворівської РО ТЧХ. Їм показали два слайд-фільми про нашу організацію, познайомили із співробітнками і волонтерами ТЧХ, подарували сувеніри. 


Німецька делегація не залишилася у боргу: передала, як спонсорську допомогу, тонометри, яких давно потребували пацієнти тутешньої організації РО ТЧХ. На пам»ять – сфотографувалися.


Ірина Байдала, голова Яворівської РО ТЧХ Львівщини

Фотографії - автора 

 

Переглядів: 899 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 19:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024