Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Жовтень » 16 » Телеміст «Харків-Львів» - 16 вересня
14:02
Телеміст «Харків-Львів» - 16 вересня

ЩО ЗАЛИШИЛОСЯ "ЗА КАДРОМ" ТЕЛЕКАМЕР?  

В рамках Днів Львова в Харкові сьогодні, 16 жовтня, відбувся телеміст «Харків-Львів». У ньому взяли участь заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан, радник Харківського міського голови Олександр Попов, директор Департаменту з питань підготовки Євро-2012 з футболу Наталія Мірошниченко, заступник директора Департаменту культури Оксана Ков'ярова, директор Харківської обласної філармонії Олег Янко, координатор проектів Харківської міської галереї Ярослава Бондарчук, директор Харківського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді «Довіра» Тетяна Дроздова, координатор профспілки студентів Анастасія Кобець, генеральний директор харківського видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький.

У телемості також брали участь присутні у львівській студії радник Львівського міського голови Богдан Панкевич, президент гільдії рестораторів Марк Зархін, голова наглядової ради кластера інформаційних технологій та бізнес-послуг Олег Денисов.

Під час трансляції на телеканалі «ОТБ» гості студій обговорили питання, що стосуються підготовки та проведення ЄВРО-2012, взаємодії міст в культурній, освітній та бізнес-сферах.

 Докладніше про цю акцію можна прочитати на офіційних сайтах міськрад як Харкова  http://www.city.kharkov.ua/uk/news/mizh-harkovom-ta-lvovom-proyshov-telemist-9677.html  , так і Львова http://www.city-adm.lviv.ua/news/

Суттєве доповнення до телемосту могла би зробити Харківська ОО ТЧХ, яка, на жаль, не була представлена у телестудії жодним своїм представником. Тож розширити свої знання про цю велику, обласного значення благодійну організацію, можна на її сайті за адресою: http://www.redcross.kharkov.ua/activity/14.html  Ми ж обмежимося лише невеликою інформацією про її патронажну службу, розміщену на веб-сторінці ХОО ТЧХ.

«У Харкові щорічно силами 101 медичної сестри надається допомога понад 6 тисячам нужденних, серед яких 1926 лежачих хворих. У кімнатах  медико-соціальної допомоги обслуговуються інваліди війни та праці, діти-сироти та багатодітні родини, отримують гуманітарну допомогу біженці та переселенці із зон збройних конфліктів працюють банки одягу.


Патронажні молодші сестри прибирають і миють посуд у квартирах підопічних, ходять за ліками й продуктами, викликають додому лікаря, допомагають сплачувати комунальні послуги, оформляти документи, пенсії, дотації та субсидії. Патронажні сестри Червоного Хреста беруть активну участь у зборі коштів на допомогу тим, кого спіткала біда, опікуються тими, хто потребує допомоги. Служба милосердя щодня дарує самотнім людям радість спілкування і часто є  єдиною сполучною ланкою між ними та  зовнішнім світом.

За підтримки  місцевих органів влади,  патронажні сестри в Київському районі Харкова (голова  РО – Шевченко А. Ф.) працюють за програмою «Надання соціальної допомоги  самотнім хворим на онкологічні, психічні захворювання та туберкульоз». У Червонозаводському районі Харкова (голова РО – Бондаревська О. О.) у рамках програми «Милосердя», підопічних Червоного Хреста забезпечують продуктами харчування й гігієнічними наборами. За підтримки райвиконкому малозабезпечені мешканці, що є підопічними Червоного Хреста, у Орджонікідзевському  районі (голова РО – Савина Н. С.), уже кілька років отримують допомогу у вигляді медикаментів».

У рубриці «Про волонтерів Харкова» автори сайту пояснють, де беруть охочих, щоб допомагали патронажним сестрам:


«Діяльність Червного Хреста базується на допомозі волонтерів - людей, що добровільно та безоплатно беруть участь у наших заходах. Саме їхні вчинки роблять світ добрішим! Волонтери утверджують віру в людину та її доброту. Щире бажання допомогти ближньому символізує людяність. Долучаючись до волонтерської діяльності, людина отримує заряд позитивних вражень від своєї діяльності, від того, що вона привносить щось добре у цей світ. Займаючись волонтерством, ви отримуєте неоціненний досвід роботи з людьми, нові навички. Участь в розробці та реалізації проектів Червоного Хреста допомагає реалізувати свій потенціал та відкрити в собі нові вміння! І, звичайно ж, багато нових знайомств з цікавими людьми».

Прес - служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

Переглядів: 996 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 11:00
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024