Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Жовтень » 17 » День Червоного Хреста у Львівській СШ-49
01:00
День Червоного Хреста у Львівській СШ-49

РАЗОМ  ДО  ГУМАННОСТІ


18 жовтня у Львівській загальноосвітній  СШ-49 відбувся День Червоного Хреста. При сприянні дирекції школи (директор – Й.В.Тиран), активу первинної організації ТЧХ (голова – В.В. Александрович), а також під егідою вчителів: правознавства Н.І. Мудрої, фізичної культури Н.П. Нємової та    О.К. Панчука пройшли заняття з міжнародного гуманітарного права, а також тренінг з надання першої невідкладної домедичної допомоги.


Організував і провів День Червоного Хреста у школі колектив Личаківської РО ТЧХ м. Львова (голова – Ірина Апостолюк), та патронажні медичні сестри – Галина Піскоровська, Юлія Поліщук, Анна Чернуха, молодша медична сестра  Леся Симівська.

  

Особливо активними на уроці з міжнародного гуманітарного права були учні з 10-А класу – Андріана Колотницька та Володимир Михасів. Вони поцікавилися чому питаннями гуманітарного права відає Червоний Хрест.


-А тому, - відповіла Наталія Іванівна Мудра, - що гуманізм притаманний цій організації від дня заснування у 1863 р. Анрі Дюнаном після побоїща між ворожими арміями австрійської та італо-французької коаліцій під Сольферіно, які на полі бою залишили без допомоги тисячі поранених і вбитих.


У тренінгу з вивчення навиків надання першої невідкладної долікарської допомоги взяли участь учні 5-Б та 6-А класів. Патронажні сестри показали дітям як робити перев»язки при травмах руки, плеча, ноги, голови, ознайомили їх із загальними правилами поведінки під час стихійних лих та надзвичайних ситуацій.


Такі Дні Червоного Хреста невдовзі пройдуть і в інших школах Личаківського району м. Львова.

 

Практика повсякденного життя свідчить - у світі то тут, то там спалахують збройні конфлікти, і питання міжнародного гуманітарного права залишаються актуальми і сьогодні. А навики першої невідкладної домедичної допомоги треба знати з шкільної парти, тому що більшає стихійних лих і транспортні магістралі, де щодня бігають мільйони автомобілів, також не стають безпечнішими. Тож роль Червоного Хреста у пропаганді цих знань - всемірно зростає і розширюється.

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

Переглядів: 1586 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 04:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024