Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Жовтень » 18 » У світі цікавого
00:37
У світі цікавого

ПАПУГА - РЯТІВНИК



Папуги, чиї тривожні крики допомогли врятувати життя дівчинки, що трохи не задихнулася в результаті нападу задухи, вітали як героя. Віллі, що належить до сімейства папуг-ченців, отримав нагороду від Товариства Червоного Хреста Денвера - Animal Lifesaver, штат Колорадо. Цієї нагороди удостоюються тварини, що рятують життя людям. 

Незвичні крики птаха попередили власницю папуги, Меган Говард, що працювала нянею. Перната "доглядальниця" раптом різко почала кричати "Мама, бэби" і сильно ляскати крилами, що само по собі не могло не привернути уваги. 


Пані Говард кинулася на крики і знайшла маленьку дівчинку, Ханну, вже посинілою від задухи – малятко подавилося під час сніданку.  

Няня врятувала її прийомом Хеймліха. Цей прийом вважається за найбільш ефективний при закупорці верхніх дихальних шляхів – різкий тиск під діафрагму з силою викидає запас повітря, яке знаходитися в нижніх долях легенів і не використовується при диханні.

Маган Говард удостоїлася похвали і за свого пернатого друга, і за свої грамотні дії при порятунку дитини.

А Віллі вручили заслужену нагороду в ході заходу, що іменується "Сніданок чемпіонів", на якому були присутні губернатор Колорадо Біл Ріттер і мер Денвера Джон Хиккенлупер.

Нагадаємо, що кілька місяців тому в США знов відзначилися "брати наші менші".  Німецька вівчарка врятувала життя своєму господареві, подзвонивши по телефону і викликавши "швидку допомогу". Власник тварини страждав епілептичними припадками, тому вирішив підстрахуватися і показав собаці певну кнопку на телефоні, яка була запрограмована на дзвінок в службу порятунку "911".

І ось прийшов день, коли собаці довелося пригадати цей урок. Коли черговий у поліції отримав цей дзвінок, то попросив представитися і викласти причину свого звернення, то почув лише гучний гавкіт. Тоді оператор попросив передати трубку тому, хто уміє говорити. Проте в цей час господар тварини бився на підлозі в конвульсіях, тому підійти до телефону не міг. Трохи розміркувавши, черговий навів довідки і з'ясував, що цей будинок фігурує в спеціальній базі даних, де помічено, що номер може набрати навчений собака. Після цього за адресою була направлена бригада екстренного реагування, і медики надали хворому необхідну допомогу.

Це не перший випадок, коли тварини і птахи рятують життя людині.

За матеріами сайту: http://www.mignews.com/news/society/world/250309_114039_34027.html

 

 

Переглядів: 1092 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 07:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024