Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Жовтень » 19 » Навчання спеціалістів Товариства Червоного Хреста України
18:42
Навчання спеціалістів Товариства Червоного Хреста України

   УДОСКОНАЛЕННЯ  МАЙСТЕРНОСТІ


У Львові впродовж тижня, з 10 до 17 жовтня, проходив семінар-тренінг  з підготовки спеціалістів вищої категорії, які  одержали право навчати й атестувати інструкторів Червоного Хреста з надання першої невідкладної домедичної допомоги. Його провів НК ТЧХ за розпорядженням генерального секретаря Алли Хабарової у рамках партнерства з Австрійським Червоним Хрестом, який виділив кошти на фінансування програми підвищення кваліфікації провідних спеціалістів ТЧХ України (на знімку вгорі) із зазначеного кола питань.


На знімку: тренінг на манекенах-тренажерах: на передньому плані (справа) - Тетяна Корнілович та Орест Юськів (по центру).

В семінарі взяли участь працівники Червоного Хреста з Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької, Запорізької, Житомирської, Харківської ОО ТЧХ України. Всього – 17 осіб.                                      


 На знімку: член НК ТЧХ Вірменії, спеціаліст з надання першої долікарської допомоги Арміне Погосян читає лекцію

Лекції і тренінги проводили двоє викладачів з Вірменії, членів НК ТЧХ Вірменії, Арміне Погосян та Рузана Шархатунян, скерованих в Україну Міжнародною Федерацією Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, тому що належать до найвищого класу спеціалістів з даного профілю. Такі семінари вони вже провели у червні – в Києві, у серпні – в Харкові.

 

На знімку: (зліва направо) викладачі семінару Рузана Шархатунян та Арміне Погосян ведуть заняття.

Тож у них було чому повчитися не тільки патронажним сестрам та головам РО та МО ТЧХ, а навіть практикуючим лікарям, слухачам семінару: хірургу Тернопільської міської лікарні №2 Віктору Шацькому, спеціалісту відділу швидкої допомоги  Ужгородської районної лікарні Ігорю Ониську, реаніматологам Львівської лікарні швидкої медичної допомоги  Оресту Гері та Оресту Юськіву

.

На знімку: (зліва направо) викладач Арміне Погосян, хірург Тернопільської мілської лікарні №2 Віктор Шацькій, викладач Рузана Шархатунян.

На семінарі слухачі розглянули такі теми, як: основи анатомії та фізіології людини; принципи надання першої допомоги; правила транспортування постраждалого; первинний та вторинний огляд постраждалого; дії при порушенні прохідності дихальних шляхів; штучне дихання; серцево-легенева реанімація; дії при шоці, пораненні, термічних ураженнях, кровотечах; дії при отруєнні токсичними речовинами; поведінка під час надзвичайних ситуацій; попередження травм та захворювань.                                                                                     


На знімку:лекція з вивчення отруйних речовин. Біля стенду - Тетяна Корнілович, серед слухачів зліва - Костянтин Сілін.

Підвищували свою кваліфікацію і голови деяких обласних організацій Товариства, зокрема: Запорізької ОО ТЧХ - Костянтин СІЛІН, Харківської ОО ТЧХ - Костянтин  БАШКІРОВ, Чернівецької ОО ТЧХ – Тетяна КОРНІЛОВИЧ. Вони не тільки навчались, але й ділилися з учасниками семінару нагромадженим передовим досвідом у своїх організаціях. 

Після завершення семінару, кожен з голів ОО ТЧХ схвально оцінив його результати, і поділився  досвідом організації навчання навикам подання невідкладої домедичної допомоги у своїх обласних організаціях:


На знімку: КОСТЯНТИН СІЛІН з викладачами з Вірменії у день вручення Сертифікатів.

Голова Запорізької ОО ТЧХ КОСТЯНТИН СІЛІН: "Виробленню навичок з надання першої невідкладної допомоги у молоді Запоріжжя приділяємо особливу увагу. Так, наприклад, на початку липня на острові Хортиця у наметовому містечку дитячої спортивно-патріотичної школи "Спас"  пройшли навчання з навичок першої допомоги. Організатори літнього табору для козачат звернулися до обласної організації Товариства Червоного Хреста з проханням провести у них такий тренінг. Ми – тут же відгукнулися: і наші фахівці із задоволенням провели день у заповіднику, поєднавши корисне з приємним. Про цю подію поділилися з читачами нашої нової веб-сторінки, яку заснували 5 жовтня і вже отримали чимало схвальних відгуків".

Детальніше про Запорізьку ОО ТЧХ на сайті: www.redcross.zp.ua  



 На знімку: КОСТЯНТИН БАШКІРОВ ділиться досвідом.

Голова Харківської ОО ТЧХ КОСТЯНТИН БАШКІРОВ: "У нас на Харківщині у серпні-вересні працювали  курси першої невідкладної долікарської допомоги. Особлива увага приділяється відпрацюванню навичок на спеціальних манекенах-тренажерах, що дозволяє оволодіти не  просто теоретичними знаннями, а й практичними навичками. Слухачі, котрі успішно пройшли курс навчання, мають можливість брати участь у роботі служби Червоного Хреста на стадіоні "Металіст" під час футбольних матчів, що буде дуже важливо під час турнірів «Євро-2012». Заняття проводяться два рази на тиждень".

Більш детально про Харківську ОО ТЧХ на сайті: http://www.redcross.kharkov.ua/ 



На знімку: Тетяна КОРНІЛОВИЧ на занятті з вивчення протидії зміїним укусам.

Голова Чернівецької ОО ТЧХ ТЕТЯНА КОРНІЛОВИЧ: "Для навчання населення Буковини навичкам першої допомоги підчас надзвичайних ситуацій при Чернівецькому обласному будинку Червоного Хреста створено філію навчально-тренувального центру. З метою підготовки волонтерів, діє навчально-методичний консультативний центр Червоного Хреста, в якому щорічно готується майже 500 волонтерів, переважна більшість з них – молоді люди. Переймаємо досвід від червонохрестівців близького та далекого зарубіжжя: Нідерландів, США, Німеччини, Канади, Польщі, Румунії, Франції, Болгарії, Данії, Норвегії, Росії. Найголовніше багатство нашої організації – її добрі, волелюбні, працьовиті люди, завдяки котрим створено команду однодумців". 

Докладніше про Чернівецьку ОО ТЧХ на сайті: http://who-is-who.com.ua/bookmaket/bukovina/6/86.html 

 

  Прес - служба Львівської ОО ТЧХ

 

 

Переглядів: 1605 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 09:51
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024