Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Жовтень » 21 » Газета "Експрес" виявила на небосхилі нашої медицини світило, яке… і не світило, і не лічило, а - убивало!
11:04
Газета "Експрес" виявила на небосхилі нашої медицини світило, яке… і не світило, і не лічило, а - убивало!

СКІЛЬКИ Б МОТУЗЦІ НЕ ВИТИСЯ…

Частина ІІ. Ціна лікарської помилки


Вчора, 20 жовтня, газета «Експрес» опублікувала продовження журналістського розслідування Світлани Мартинець про псевдо-лікаря Андрія Слюсарчука, який 30 вересня Указом Президента Януковича був представлений до премії у 150 тисяч грн. Якщо у першій подачі від 8 жовтня мова йшла, переважно, про злочинне присвоєння диплому про закінчення Московського медичного університету ім. Пирогова, то у другій – увага читачів концентрується на наслідках, до яких призводить факт неуцтва у медицині. Якщо б диплом був присвоєний, наприклад, гірничого інженера – то це призвело б до обвалу або затоплення шахти; інженера залізничного транспорту – сходу потяга з рейок; технолога хімічного виробництва – вибуху реактивів і ферментів на заводі і т.д.

 А чим же небезпечний для суспільства липовий диплом лікаря?  На перший погляд і відповісти важко. Бо ні до вибухів, ні до затоплень, ні до аварій на залізниці такий факт призвести не може. Все, на що здатний такий «фахівець», - це лікарська помилка. Але вона має різну вагу. Одне діло, коли це диплом лікаря-косметолога. Тоді пацієнту не так ляже на шкіру сонячна засмага, одна брова буде вищипана - більше, а друга – менше, педікюр на ногах – дочасно злущиться тощо. А коли це лікар-хірург? О, тоді зашиті у ранах ножниці гарантовані. Але це пів біди лиха. Під скальпелем такого горе-лікаря пацієнт, переважно, не виживає.

З цього правила Андрій Слюсарчук не був винятком. За роки його лікарської діяльності він позбавив життя не одного пацієнта. Газета приводить прізвища жертв, покази свідків, опис обставин злочинів. І все – заради наживи. Жертви і їх родичі ще і платили грубі гроші псевдо-лікарю за його, нібито, лікування. У шахрая довгий послужний список, але доля звела його з журналістами газети "Експрес" тоді, коли він, здавалось, знайшов "тиху гавань" у Львівському політехнічному інституті. Не допомогли і спільники, які вміло використали найновіші досягнення науки і техніки у нанотехнологіях, щоб створити образ "феноменального професора", а потім потужно його розтиражувати при сприянні ЗМІ та ...Інтернету.

Про все це докладніше можна прочитати і в он-лайн режимі на сайті газети «Експрес» за адресою: http://expres.ua/main/2011/10/20/52335

 Продовження буде в наступних номерах, тому що газетярі переконані – А.Слюсарчук діяв не сам. Він – ланка шахрайської зграї, яка, наче спрут, пустила коріння не лише в медичних установах, але і в силових структурах та правоохоронних органах.

Школярів, які побіжать купувати японські навушники, розроблені на основі нанотехнологій, якими, можливо, користувався феномен пам»яті А. Слюсарчук, хочемо заспокоїти: разом з авторучками та запонками, в які вмонтовані мікро відео- та аудіо- пристрої для фотографування і запису розмов, вони віднесені тепер до розряду спецтехніки і просто так у магазинах не продаються.

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

  

Переглядів: 1062 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 06:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024