Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Листопад » 2 » Визначні дати Червоного Хреста: ювілей медичної служби
19:38
Визначні дати Червоного Хреста: ювілей медичної служби

   ПАТРОНАЖНІЙ  СЛУЖБІ  МИЛОСЕРДЯ  ТЧХ  УКРАЇНИ - 50 !

  Виступаючи на ХХ-му з'їзді Товариства Червоного Хреста України, який відбувся  влітку цього року, директор Департаменту лікувально-профілактичної допомоги  Міністерства охорони здоров'я Микола Хобзей нагадав, що патронажній службі  милосердя Товариства, виповнюється у жовтні 50 років. 

 "Заснована в 1961 році патронажна служба милосердя Товариства Червоного Хреста  України, яка на сьогодні налічує 3200 посад, має за мету надання медичної допомоги,  догляду, соціально-побутового обслуговування одиноким престарілим та  непрацездатним громадянам, інвалідам, ветеранам війни та праці, а також проведення  освітніх та профілактичних програм серед населення. Крім надання медичної  допомоги за призначенням лікарів, патронажні сестри здійснюють індивідуальний  догляд за хворими, вирішують багато питань, пов'язаних з наданням побутових  послуг, організацією консультацій лікарів, влаштуванням пацієнтів до будинків-  інтернатів тощо", - зазначив Микола Хобзей, під час свого виступу. 

Організовуючи медико-соціальне обслуговування, Товариством Червоного Хреста, в першу чергу, приділялася увага одиноким громадянам похилого віку та інвалідам, які частково або повністю втратили здатність до пересування та самообслуговування.

Щорічно на дому допомогу отримують понад 340 тис. підопічних. В системі патронажної служби працюють 100 медико-соціальних центрів та 359 кімнат.

У співпраці з органами охорони здоров'я в медико-соціальних центрах організовуються прийоми пацієнтів лікарями - геріатрами, терапевтами, іншими фахівцями, щорічно проводилося близько 100 тисяч консультацій. Загальна кількість послуг, що надаються патронажною службою на дому та в медико-соціальних центрах і кімнатах становить 16 млн на рік.


На знімку: патронажні медичні сестри Бабушкінської РО ТЧХ м. Дніпропетровська

В Україні, від області до області, шириться вшанування мелсестер-ювілярів. На Львівщині урочисте засідання з цієї нагоди заплановане на 24 листопада. Та є такі передові організації, які вже тепер зуміли належно вшанувати працівників ПСМ ТЧХ України. Серед них - червонохрестівці Дніпропетровщини. Так, наприклад, в неділю, 30 жовтня, урочисте вшанування відбулося в залі обласної філармонії в м. Дніпропетровську. Для них активісти Товариства і учасники художньої самодіяльності організували концерт. Кращих патронажних сестер було нагороджено Грамотами і Подяками ТЧХ України та обласної організації.


Серед нагороджених і медична патронажна сестра наших колег з Бабушкінської РО ТЧХ м. Дніпропетровська - Світлана  Трав"янко (на фото). 

Вітаємо від усієї душі дніпропетровських ювілярів!

Бажаємо їм успіхів, здоров»я, радості, і ще більшої вдячності від пацієнтів за свою невтомну щоденну працю на ниві милосердя !

Ірина Апостолюк,

Голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова

Переглядів: 986 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 11:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024