Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Листопад » 5 » Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» - меценати Чорнобильської лікарні
10:37
Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» - меценати Чорнобильської лікарні

МИЛОСЕРДЯ + МУЗИКА = БЛАГОДІЙНІСТЬ


  Тотальна бідність громадян України спричинила до того, що Червоний Хрест не в змозі задовольнити всі запити потребуючих. Тож рятуючись від біди, люди створюють паралельні благодійні фонди, щоб вирішити проблеми бідності у тій, чи іншій локальній ситуації. Одним з таких прикрих епізодів на Львівщині, є забезпечення функціонування так званої Чорнобильської лікарні. Віддаючи належне зусиллям її керівництва, зазначимо, що у меценати йому вдалося залучити митців, зокрема музикантів з відомого в Україні і за кордоном академічний камерний оркестр «Віртуози Львова».  

Ось що у добірці новин про це повідомляє, зокрема, прес-служба ЗІКу:

«У Львівській філармонії 4 листопада відбувся незвичайний концерт під гаслом «Де живе музика». На ньому у розважальній формі «Віртуози Львова» розповіли дітям про музичні інструменти. Частину зібраних коштів від концерту перерахують на медичне устаткування і  обладнання в лікарню.

Про це на прес-конференції розповіли організатори акції. Вони зазначили, що 10% від вартості кожного квитка буде виділено на рахунок благодійного фонду «Світ дитини», що серед іншого займається збором коштів на новий рентген-апарат у Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр (в народі – Чорнобильська лікарня).

У лікарні кажуть – діти, зокрема онкохворі, й так постійно отримують дозу опромінення в лікувальних цілях, а потім ще й під час діагностики – на рентгені. Пристрій безнадійно застарілий, не відповідає вимогам сучасної медицини.

Кошти збирають ще з 1 червня, залучаючи до цього процесу місцевих митців. Навіть назва у проекту відповідна «Мистецький Львів – важкохворим дітям». Зараз на рентген-апарат зібрано 35 тис. грн з необхідних 4 млн. Про це розповіли лікар-педіатр Олександр Ябчанка та завідувач педіатричного відділення лікарні, керівник фонду «Світ дитини» Ярема Возниця.

Перевагою проекту «Мистецький Львів – важкохворим дітям» є його інтерактивна складова. Тобто тут не тільки збирають пожертви, але митці безпосередньо працюють з хворими дітьми. Так, вчорашній концерт транслювався у режимі он-лайн в лікарню, а 17 листопада музиканти з «Віртуозів Львова» завітають туди безпосередньо та зіграють концерт-розповідь уже в конференц-залі медичного закладу. Те саме стосується й живописців, і місцевих зірок шоу-бізнесу.

Олександр Ябчанко зазначив, що на один ліжкодень у дитячій лікарні державою виділяються 50 грн, з них 40 – це комунальні послуги тощо. І лише 10 грн лишаються на препарати і медикаменти. Про ремонти за рахунок бюджету теж не йдеться – такого дива тут не було останні 20 років. Тож кілька разів зіткнувшись із ситуацією, коли лікарі знають, як допомогти пацієнту, можуть це зробити, але бракує грошей, заснували фонд. Він діє уже 15 років. Щороку збирає від 300 тисяч до мільйона гривень на потреби пацієнтів чи установи. Так українські медики, окрім своїх прямих обов’язків, займаються «фандрайзінгом» – пошуком додаткових джерел фінансування.

Загалом, у львівській чорнобильській лікарні лікується близько 150 важкохворих дітей. Тут головними напрямками є онкологія, дитяча пластична хірургія, гематологія, нейрогенна анорексія, вроджені імунодефіцити та інші дуже складні захворювання.


Усі, хто хоче підтримати діяльність лікарні, може перераховувати кошти на спеціальний рахунок. Відповідаючи на запитання кореспондентки ЗІКу щодо цільового використання благодійних внесків, Ярема Возниця розповів: «Є законодавство, яке визначає роботу благодійного фонду. Є рахунок. Якщо на нього приходять гроші із вказаним призначенням платежу, то ці гроші юридично неможливо використати на щось інше». Більше того, якщо гроші не використано за вказаною метою, їх повертають благодійнику. У іншому випадку – забирає держава. Про це теж зазначив керівник фонду».

Реквізити для жертводавців:

Благодійний фонд «Світ дитини»

ЗКПО 25562489

МФО 322001

Р/р (гривні) – 26005000851196 у ПАТ «Універсал Банк»

Призначення платежу: на рентген-апарат

Адреса фонду: 79035, а/с 9657, Львів, Україна

Тел.: (032) 270-84-96, тел./факс (032) 270-83-49

Прес-центр Личаківської РО ТЧХ м. Львова
Переглядів: 1412 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 15:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024