Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Листопад » 6 » Дипломна ревізія львівських чиновників закінчиться до 15 листопада
17:11
Дипломна ревізія львівських чиновників закінчиться до 15 листопада

ДИПЛОМ ДИПЛОМУ – НЕ РІВНЯ


Шум довкола справи нібито лікаря А. Слюсарчука почав давати корисні плоди. Повсюдно в Західній Україні йде перевірка дипломів більшості співробітників. Першими вдалися до тотальної ревізії у Львівській міській раді, яка мала свого власного «слюсарчука», викритого ще напередодні знаменитої публікації журналістки Світлани Мартинець в газеті «Експрес».

Як повідомив ZAXID.NET  , - на даний час тут уже перевірили дипломи 87% чиновників. Закінчити ревізію обіцяють до 15 листопада. Із 1300 посадовців, які працюють у міськраді, у двох виявили фальшиві документи. Про це йшлося у ток-шоу «Відверта розмова» на 12 каналі Львівського ТБ.

Під час ефіру в.о. начальника відділу кадрів Львівської міської ради Галина Бордун, заявила, що міськрада найближчим часом звернеться до правоохоронних органів щодо порушення кримінальної справи проти Ігоря Гуменчука, у якого виявили «липовий» диплом НУ «Львівської політехніки».

За словами Галини Бордун, екс-начальника управління освіти ЛМР Володимира Огуру, якого звільнили через підроблений диплом, не можуть знайти.

«Щодо Володимира Огури порушена кримінальна справа, правда, ми ще не маємо результатів цієї справи. Ми навіть не знаємо, де він зараз перебуває і що робить. А щодо Ігоря Гуменчука, я думаю, що це буде наступний крок – порушення кримінальної справи. Ми тільки хочемо дочекатися офіційної відповіді НУ «Львівська політехніка», хоча, насправді, багато вже речей говорять самі за себе», - додала Галина Бордун.

Наразі у відділі кадрів чекають підтвердження іноземних дипломів своїх працівників.

«Мова йде і про тюменський навчальний заклад, і про ленінградський навчальний заклад, дипломи яких мають наші працівники. Відповіді з іноземних навчальних закладів ми ще не отримали, і дуже очікуємо відповіді на наш запит», - наголосила Галина Бордун.

Нагадаємо, під час перевірки дипломів працівників Львівської міської ради виявилося, що Ігор Гуменчук під час працевлаштування подав фальшивий диплом НУ «Львівська політехніка». Відповідно, від НУ «Львівська політехніка» мерія міста отримала інформацію, що диплом серії КА №024782 від 30.06.1997 року університет «Львівська політехніка» не видавав.

Крім того, раніше за фальшивий диплом звільнено начальника управління освіти Львівської міської ради Володимира Огуру. Всі матеріали щодо нього передано правоохоронним органам.

До цього слід додати і таке: з початку року у Львівському національному університеті імені Івана Франка та НУ «Львівська політехніка» виявлено близько півсотні фальшивих дипломів. Про це заявив перший проректор ЛНУ ім. І. Франка Василь Височанський.

У ВНЗ зазначають, що в останні роки до них стали частіше звертатися як державні, так і приватні структури з проханням перевірити документи про вищу освіту своїх працівників.

«Цього року до нас надійшло понад 700 запитів, від 2100 осіб та різних структур щодо перевірки дипломів. Я не можу сказати, що ми виявили багато фактів підробок, але і не без цього. У 2011 році таких зафіксовано вже більше десятка», – повідомив проректор.

У той же час проректор з науково-педагогічної роботи НУ «Львівська політехніка» Дмитро Федасюк заявив, що в їхньому вищому навчальному закладі «липових» дипломів у цьому році виявлено більше. «Ми маємо в цьому році вже 350 звернень і близько 30 випадків, коли достовірність дипломів не підтвердилася», – зазначив він, пише DT.UA.


  Джерела: ZAXID.NET; DT.UA; ZIK.

 

Переглядів: 1091 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 14:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024