Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Листопад » 7 » Міжнародне партнерство: продуктові набори від німецьких жертводавців – пацієнтам ЛОО ТЧХ
18:16
Міжнародне партнерство: продуктові набори від німецьких жертводавців – пацієнтам ЛОО ТЧХ

СВЯТО  ВЕЛИКОГО  ЖОВТНЯ… З  НІМЕЦЬКИМ  АКЦЕНТОМ


  Ось і прийшла 94-а річниця Великого Жовтня. У Львові про колишній головний празник СРСР нагадувала лише погода. Було сонячно, тепло, з парків і скверів тягнуло п»янким запахом прілого листя. Ні музики, ні маєва прапорів, ні колон святкових демонстрантів. За цим псевдо-святом тут особливо ніхто і не шкодує. 

Та все ж, тоді коли-не-коли перепадали простій людині які-небудь подарунки. Переважно, продуктові, бо у ті часи продукти були у великому дефіциті. Тепер їх на ярмарках і в магазинах, хоч греблю гати, але одна біда – обмаль грошових знаків, щоб їх придбати. А що вже казати про пацієнтів Червоного Хреста !

Цю скруту 65 ветеранам війни і праці Львівщини вирішили пом»якшити жертводавці з Німеччини. Як ми уже повідомляли,  4 листопада на запрошення Українського Червоного Хреста у рамках гуманітарної співпраці прибула до Львова делегація районного об’єднання м. Ліхтенфельзу Баварського Червоного Хреста.  Завдання німецької делегації - участь в розподілі продуктових пакетів потребуючим пенсіонерам та підготовка партнерської співпраці між соціальною станцією Районного об’єднання міста Ліхтенфельза Баварського Червоного Хреста та медсестринською службою ЛОО ТЧХ.

Керівниками німецької делегації благодійників є: пані Сабіне  Бехман - начальник соціальної станції  Баварського Червоного Хреста м. Ліхтенфельзу та пан Тіль Майер -член районного правління  Баварського Червоного Хреста, журналіст-міжнародник, волонтер Німецького ТЧХ, який приїздить до Львова ось уже впродовж останніх 5 років.

Тілль – досвідчений редактор німецької газети "Обермайн-тагблят", що виходить у світ у м. Ліхтенфельзі (Баварія). До Львова він приїжджав в рамках проекту "Допомагати іншим -приносити задоволення". Свої враження від поїздок він виклав у книзі "Червоний трикутник, важке життя", яка присвячена львів»янам - колишнім в'язням гітлерівських концтаборів. Її презентацію  було організовано у 2007 р. у мерії та у Львівському національному унверситеті ім. І.Франка, про що ми повідомляли у своїй рубриці Світлиця «Калина – UA».

В кінці цього літа Тіль Майєр був вже у Львові. Привела його сюди урочиста подія – 15-річний ювілей Медико-Соціального Центру ЛОО ТЧХ, заснований на кошти німецьких жертводавців для львів»ян, що потерпіли від диктаторських режимів. Біля його колиски стояли поруч німецькі і українські червонохрестівці. МСЦ, за задумом німецьких ініціаторів, мав діяти з 1996 до 2004 р. Та діє...і донині (!) 

«Як показала практика, - ділиться враженнями директор МСЦ ЛОО ТЧХ Ніна Добренька, - на  сьогоднішній день у ньому є жагуча потреба. Все ще на грані бідності перебувають в Україні підопічні нашого МСЦ -  колишні в»язні фашистських концтаборів та репресовані сталінським режимом, а також одинокі люди похилого віку, які є на обліку в Товаристві Червоного Хреста м. Львова. Тут  вони отримують такі види обслуговування, як: амбулаторні медичні обстеження та ін»єкції, перев»язки, масажі, вимірвання тиску,  зважування, виділяємо посильну соціальну допомогу, надаємо медичні консультації. У нас працює група «Активність у віці», а також медична служба допомоги  на дому для немобільних  та лежачих одиноких хворих».

Тепер Т. Майєр знову прибув у місто Лева не з порожніми руками. Опублікувавши 29 вересня статтю «13 Square Metres of Misery – 13 Quadratmeter Elend», що у перекладі, означає "13 квадратних метрів бідності", він зібрав деякі пожертви. Адже газета «Мюнхнер Меркур», де публікувався його матеріал, досягла мільйонного тиражу (!) У ній автор розповів про ветерана війни Сеню Мардан, що живе у нелюдських умовах у Львові: без кухні, без ванни, без туалету. Опікується нею медична патронажна сестра Червоного Хреста Любов Папроцька. 

 


Таких знедолених на обліку у ЛОО ТЧХ на даний час є 3230 осіб. Він вірить, що кожному з них, у тій чи іншій мірі, зможе допомогти. Приїхали до Львова німецькі червонохрестівці двома «Опелями». У вихідні – закуповували продукти, і фасували їх у пакети. Сьогодні вони розвозили продкутові набори у Львові за адресами, вказаними патронажною медичною службою ЛОО ТЧХ.

Завтра, 8 листопада, німецькі добродійники вирушать до підопічних ЛОО ТЧХ у Жовкву.

Про це –  в наступних випусках новин. 




 Фото з сайту ЗІКу: Відкриття 3 вересня 2007 р. виставки, присвяченої пам`яті загиблих у німецьких концтаборах. Презентація книги «Червоний трикутник, важке життя».

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

Переглядів: 1090 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 13:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024