Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Листопад » 8 » Українська шляхта відроджується: у добру - путь !
20:40
Українська шляхта відроджується: у добру - путь !

БЛАГОДІЙНИЙ БАЛ

 Сьогодні, 8 листопада, у малому залі Львівської  міської ради  відбулася прес-конференція на тему «Львів  благодійницький.  Як і хто на благодійному балу збиратиме  гроші для знедолених?»

На ній журналістів повідомили, що основними організаторами балу виступають: громадська організація «Місток» - Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії (ЗСС), Львівська Провінція Чину Найсвятішого Ізбавителя (ЧНІ), - обидва монаші чини належать до УГКЦ,- та управління соціального захисту Львівської міської ради.

Уповноваженими особами, на котрих покладаються обов»язки щодо збору коштів, є такі високоповажні льв»в»яни, як: о. Роман Лагіш, ЧНІ – секретар ради Вищих Настоятелів УГКЦ,  Ольга Романова – відома львівська дизайнерка, Ірена Заяць – працівник відділу соціальних програм управління соціального захисту Львівської міськради, координатор балу.

Пізніше на сайті ЛМР було розміщено повідомлення, на якому сповіщалося: «У Львові 11 листопада відбудеться Благодійний бал задля збору коштів на потреби бездомних та на закупівлю кухонного обладнання і відкриття в майбутньому нового центру харчування для малозабезпечених та безхатченків». Подробиці можна знайти на сайті «Львів соціальний»: http://lvivsocialnyj.city-adm.lviv.ua/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1

Програма балу включатиме такі шоу і розривки для доброго настрою, як: вишуканий вальс, показ елегантної колекції успішного львівського дизайнера Ольги Романової, виступ відомого скрипаля, срібного призера шоу «Україна має талант - 2» Олександра Божика та його квартету, а також благодійний аукціон, лотами на якому виставлені картини львівських художників, дизайнерська вечірня сукня (від Ольги Романової), Сертифікат для повного обстеження зору та можливість придбання окулярів від оптики «Fielmann», «Романтична вечеря для двох» в ресторані «Valentino», три томи творів Митрополита Андрея Шептицького та книги Джорджа Вайгеля «Свідок надії: життєпис Папи Івана-Павла ІІ», компакт-диск співачки Джамали з особистим автографом та  багато інших цікавинок.

До участі в заході запрошені представники духовенства, посадові особи міста, та представники бізнесу.

Гаслом цьогорічного балу є крилаті слова видатної української поетеси – Ліни Костенко: «Віддай людині крихітку себе, за це душа наповнюється світлом».

Бал відбудеться 11 листопада  в «Будинку вчених» (вул. Листопадового Чину,6), й розпочнеться о 18:00 год. Дрес-код: вечірні сукні - для дам та костюми - для кавалерів.

Бажаючим взяти участь у Балі, достатньо придбати Запрошення, вартість якого від 400 грн. Для прийому благодійних внесків діє рахунок, кошти на який небайдужі вже почали перераховувати. 

Та і знову Львів, культурна столиця України, віддала пальму першості…Донецьку. Не всі, мабуть, знають, що там аналогічний бал вже вдбувся. Інформацію про це можна почерпнути із сайту: http://debosh.net/blog/news_dn/2645.html

На ньому розміщено публікацію «Новосвітський Благодійний бал у Донецьку», в якій зазначається: «Сьогодні, 25 вересня, у «Донбас - Паласі» пройде перший Новосвітський Добродійний бал шахтарської столиці. Список запрошених тримається в секреті, але за деякими даними знаємо, що бал повинен відвідати градоначальник Олександр Лукьянченко разом з дружиною, а серед почесних гостей значиться навіть посол Австрії.

Стояти, нудьгуючи біля стінки, на балу не будуть навіть ті, хто зовсім не вміє танцювати — організатори обіцяють на прийомі дати безкоштовні майстер-класи. А серед іменитих вчителів значиться сам президент Української асоціації бальних танців Олексій Літвінов. 

Побувати на першому світському балу Донецька — задоволення не з дешевих. Квиток для дебютанта (у віці від 17 до 21 років) обійдеться у 800 грн., для всіх решта — у 2600 грн. У цю суму включено: фуршетный стіл, зокрема, алкогольні напої, а також можливість осягнути «ази» бальних танців. Пані мають бути виключно у вечірніх сукнях, а їх кавалери — в смокінгах і костюмах. В разі відсутності відповідного одягу, його доведеться купити або позичити у прокаті.

 Родзинкою прийому повинні стати курсанти військової академії — молодих пань і панночок  розважатимуть близько 20 підтягнутих вимуштруваних хлопців в парадній формі.

У числі розваг організатори обіцяють справжні бальні ігри: «Струмочок», «Фанти» і «Вітерець».

Завершуючим акордом балу стане добродійний аукціон предметів мистецтва і визначення переможниці свята. Вона отримає ексклюзивний подарунок від відомого дизайнера, який протягом вечора шитиме для Королеви Балу - сукню, на очах у гостей».

Раніше у таких балах брав участь і Червоний Хрест. Але це було тоді, коли у його члени  входили вінценосні особи - княгині, графи, герцоги. Та революційна хвиля змела аристократію, змінився суспльний лад і ця традиція надовго занепала. Тепер, коли товстосуми починають доходити до усвідомлення, що для власного щастя і спокою у суспільстві треба творити діла милосердя, беручи приклад з мільярдера Білла Гейтса, можна з упевненістю сказати: свою роль Червоний Хрест відновить і тут.  

На фото: (вгорі) вальсують учасники благодійного балу у м. Донецьку 25 вересня; (внизу) репродукція картини В.Первунінського "Вальс"

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

Переглядів: 1627 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 22:23
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024