Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Листопад » 9 » Міжнародне партнерство: німецькі жертводавці – підопічним ЛОО ТЧХ
18:20
Міжнародне партнерство: німецькі жертводавці – підопічним ЛОО ТЧХ

ГОЛОД – НЕ  ТІТКА !

На знімку: фасування продуктових наборів у МСЦ жертводавцями з Німеччини і службою милосердя ЛОО ТЧХ.

8 листопада зі Львова відбула делегація  районного  об’єднання м. Ліхтенфельзу Баварського Червоного Хреста.  Своє завдання - участь у розподілі продуктових пакетів  потребуючим пенсіонерам і підготовку партнерської співпраці  між соціальною станцією Районного об’єднання міста    Ліхтенфельза та патронажною службою милосердя ЛОО ТЧХ  делегати виконали повністю. 

 Керівниками німецької делегації благодійників були: пані Сабіне  Бехман - начальник соціальної станції  Баварського Червоного Хреста м. Ліхтенфельзу та пан Тілль Майер - член районного правління  Баварського Червоного Хреста, журналіст-міжнародник, волонтер Німецького ТЧХ, котрий приїздить до Львова ось уже впродовж останніх 5 років.

 За два дні вони розфасували і вручили 65 найбіднішим львів»янам набори, сформовані з таких продуктів: гречки, макаронів, чаю, кави, рибних консервів, борошна, апельсинів, шоколаду. Вартість кожного такого пакета - 150-155 грн. Корки на львівських дорогах сповільнювали роботу і довелося відмовитися від поїздки у Жовкву. Докічать розпочату акцію милосердя - тамтешні патронажні медсестри.            :                                                                                     

Як ми уже повідомляли, Тілль – досвідчений редактор німецької газети "Обермайн-тагблят", що виходить у світ у м. Ліхтенфельз (Баварія). До Львова він приїжджав в рамках проекту "Допомагати іншим - відчувати задоволення". Свої враження від поїздок Тілль викладає в газетних публікаціях і книгах, одну з яких "Червоний трикутник, важке життя", присвячену львів»янам - колишнім в'язням гітлерівських концтаборів, - видав у 2007 р. 

Цього разу німецький журналіст записав цикл інтерв»ю з ветеранами війни, в тому числі і з тими, що обороняли Сталінград. Тож невдовзі слід чекати його свіжих газетних публікацій. Можливо, буде і книга «Голод – не тітка», бо війна - це жахіття. Голод, іноді, гірше куль, авіабомб і артилерійських снарядів. Він ретельно збирає своє смертоносне жниво по обидва боки фронту. 

Німецька держава сповна розплатилася за помилки Гітлера. І під час війни, і після неї. У наші дні, завдяки фонду "Спогади, відповідальність і майбутнє” Федеративна Республіка Німеччина виплатила компенсацію 13 500 колишнім в’язням концтаборів і 471 500 колишнім примусовим робітникам з України.

Червоний Хрест Німеччини, його волонтери не відвертають своїх поглядів від нужденних в Україні і тепер, коли сплачено такі великі кошти їхньою державою. І в цьому їх найбільша – шляхетність.


На знімку: (зліва-направо) Ірина Валько - ст. медсестра ЛОО ТЧХ, Тіль  Майєр - журналіст, Ксенія Мадран - самотня пенсіонерка,        Любов Папроцька - медсестра Франківської РО ТЧХ . 


Прес-служба ЛОО ТЧХ



 

 


Переглядів: 974 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 23:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024