Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Листопад » 10 » Волонтерство - не знає кордонів: міжнародна науково-практична конференція
08:19
Волонтерство - не знає кордонів: міжнародна науково-практична конференція

ПСИХОЛОГИ  ПРО МОТИВАЦІЮ  ВОЛОНТЕРСЬКОГО  РУХУ

Кафедра психології Львівського національного університету ім. І. Франка разом з Регіональною Спілкою «Справа Кольпінга» (м. Чернівці) проведуть Міжнародну науково-практичну конференцію: «Психологічне забезпечення волонтерської діяльності». Зустріч відбудеться 25-27 листопада в приміщенні Львівського національного університету ім. І.Франка.

Метою конференції є детальне дослідження методів управління волонтерами, аналіз основних аспектів їхньої діяльності, а також, безпосередній обмін досвідом між організаціями різних країн. На зустрічі будуть висвітлені різні аспекти діяльності волонтеріату у європейських країнах.

Для участі у конференції запрошуються науковці та студенти в галузі психології, соціології, а також представники громадського сектору, в тому числі громадські організації, які здійснюють волонтерську діяльності.

Червоний Хрест – серед тих, що в числі перших зголосився взяти участь у конференції, адже волонтерство – головна складова його діяльності. Всім пам»ятна акція – проведення Всеукраїнського місячника пожертв під гаслом «Відкрий волонтера в собі», яка проводилася з 4 квітня по 4 травня цього року, щоб привернути увагу суспільства до проблем найбільш соціально незахищених верств населення, і поліпшити умови їх життя через надання цій категорії громадян адресної матеріальної та натуральної допомоги.

Не залишити людину наодинці з бідою – чи то хвороба, каліцтво, стихійне лихо, втрата домівки, розлука з рідними та близькими – саме у цьому вбачає своє гуманне покликання Український Червоний Хрест.

Він звернувся до всіх тих, кому не байдужі людський біль і горе, із закликом до конкретного і дієвого милосердя щодо тих, хто поруч з нами та кого вік і каліцтво позбавили можливості жити гідно.

Український Червоний Хрест закликав підтримати доброчинну акцію і допомогти поліпшити життя самотніх громадян похилого віку, ветеранів війни, інвалідів, дітей-сиріт і потерпілих від стихійного лиха, аварій та катастроф.

Пожертви львів»ян, а вони надійшли з усіх районів Львівщини, використані для:

-          розширення та вдосконалення патронажної служби сестер милосердя Червоного Хреста, які обслуговують одиноких людей похилого віку;

-          розгортання мережі медико-соціальних центрів та кімнат здоров’я;

-          створення нових благодійних їдалень, аптек, банків одягу;

-          допомоги потерпілим під час надзвичайних ситуацій;

-          придбання продуктів харчування, предметів першої необхідності для адресної допомоги інвалідам, хворим, багатодітним і малозабезпеченим сім’ям, дитячим притулкам та інтернатам;

-          розвитку служби катастроф, розширення добровільних рятувальних формувань, забезпечення матеріально-технічної бази служби.

Довідка.

Для тих, хто бажає більше дізнатись про всі аспекти їхньої роботи, до 15 листопада необхідно надіслати заповнену заявку на участь на одну з поданих адрес: soniah@ua.fm, katerynaostrova@gmail.com, ksekretar@vaal.cv.ua, kolping@vaal.cv.ua.

Детальну інформацію можна дізнатись за контактами львівських координаторів заходу: Софія Грабовська, завідувач кафедри психології ЛНУ ім. І.Франка, тел.: (032) 239-47-85, Катерина Островська, доцент кафедри психології ЛНУ ім. І.Франка тел. (066) 808-16-50.

«Справа Кольпінга» – це міжнародна християнська соціальна організація, яка супроводжує та підтримує людей в житті, вірі, освіті та добрих вчинках. Справа Кольпінга була заснована священиком Адольфом Кольпінгом в 1849 році в Німеччині для вирішення соціальних питань свого часу. Цей священик дав об’єднанню не тільки своє ім’я, але й відчеканив своїми вчинками організаційну роботу, яка ведеться до сьогодні. Нині Справа Кольпінга має за ціль вирішення аналогічних питань сучасності та існує вже у 64 країнах світу. Центр Інтернаціональної Справи Кольпінга знаходиться в м. Кельн (Німеччина). Справа Кольпінга на Україні – недержавна громадська організація християнсько-соціального напрямку. Заснована у вересні 2001 р.; налічує 24 осередки (які мають назву Родини Кольпінга) та 450 членів, які діють у 8 областях України: Чернівецькій, Івано-Франківській, Львівській, Закарпатській, Рівненській, Вінницькій, Хмельницькій та Київській.

За матеріалами прес-служби ЛМР

 

Переглядів: 999 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 20:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024