Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Листопад » 10 » 11 листопада – День відродження незалежності Польщі
19:45
11 листопада – День відродження незалежності Польщі

НИНІ МОЄ СЕРЦЕ – З ПОЛЬЩЕЮ !



Сьогодні, 10 листопада, у Львівській СШ-24 ім. М. Конопницької з польською мовою навчання відбулася урочиста лінійка з нагоди відновлення незалежності Польщі 11.11.1918 р. Провело її керівництво навчальним закладом, на чолі з директором Луцією Мар»янівною Ковальською.

Тут діти не тільки добре вчаться, вміють гарно співати і танцювати, але є й активними учасниками харцерського руху, знавцями міжнародного гуманітарного права, друзями Червоного Хреста Польщі, і, звичайно, цей педагогічний колектив у добрих стосунках з Личаківською РО ТЧХ.

Це єдина школа такого типу у Личаківському районі м. Львова. В Інтернеті вона має свою веб-сторінку за адресою: http://school24lviv.blogspot.com/ З неї можна дізнатися, що школа №24 існує у Львові вже понад 60 років. Впродовж цього часу вона була єдиною, в якій польська молодь навчалася рідною мовою та здобувала середню освіту. Патроном навчального закладу є видатна польська  поетеса і письменниця Марія Конопницька. ЇЇ ім’я школа отримала у 150 річницю з дня народження поетеси.

Починаючи з 2000 р., гімн "Rota" - це гімн школи. В1994 р. в її стінах відбувся І Конкурс читців "Марія Конопницька - молоді і дітям", метою якого є популяризація польської поезії. Цьогоріч відбудеться вже ХVІІ Конкурс. Також проводяться Олімпіади з польської мови і літератури.  Випускники навчаються у вищих навчальних закладах України і Польщі.

В школі навчається 250 учнів, працює 30 вчителів, більшість з них - випусники цієї ж школи. Вчителі - висококваліфіковані спеціалісти, відзначені державними нагородами України і Польщі.

Кожна школа має свою специфіку. Ця школа це школа багатьох поколінь львівських родин, багата родинними традиціями. Вчителі з гордістю пояснюють: «У школі навчалися наші бабусі та дідусі, батьки, працюємо ми, навчаються наші діти і внуки. Щороку спільно відзначаємо державні, національні та релігійні свята. Духовними наставниками, катехитами є отці з Костелу св. Антонія у Львові. Школа тісно співпрацює зі школами та громадськими організаціями України і Польщі».

У дні торжеств з нагоди національного свята Польщі, - Президія Правління Личаківської РО ТЧХ м. Львова, - вітає з урочистостями учнів і вчителів СШ-24, бажає – успіху в навчально-виховній роботі, щастя, здоров»я, щоб кожен учень мав міцні знання, у майбутньому став визнаним фахівцем, щасливим сім»янином і славною людиною, якою б могла гордитися школа!

З святом Вас, дорогі освітяни і учні СШ-24 !

 

                       Ірина Апостолюк,

                      Голова Личаківської РО ТЧХ м.Львова

Переглядів: 1270 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 21:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024