Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Листопад » 11 » Законодавці РФ - захисники бригад «Швидкої допомоги»
10:26
Законодавці РФ - захисники бригад «Швидкої допомоги»

«ШВИДКА ДОПОМОГА» БУДЕ…ВІДСТРІЛЮВАТИСЬ !

Лікарі зможуть захиститися від псевдо-хворих электрошокерами, газовими пістолетами і травматичною зброєю

На розгляд депутатів Держдуми поступив законопроект, що дозволяє медичним бригадам "швидкої допомоги" використовувати зброю цивільної самооборони, - электрошери і пістолети обмеженої зони враження з травматичними, газовими або світло-звуковими патронами. Приводом для законодавчої ініціативи стали напади, що почастішали, на медиків, що приїжджають на виклики.

На думку авторів поправок до федерального закону "Про зброю", даний законопроект дозволить уникнути випадків, подібних тому, що відбувся 22 вересня в Кемеровській області. Тоді озброєний травматичним пістолетом чоловік напав на бригаду "швидкої допомоги", що поверталася з виклику. Він ударив фельдшера рукояткою пістолета по обличчю, після чого почав бити в машині скло.

Постраждалого медика доставили в лікарню з рваними ранами обличчя і наклали декілька швів. Злочинець був затриманий через кілька годин. Свою поведінку, раніше засуджений за крадіжку, 40-річний кемеровчанин пояснив тим, що ненавидить всіх лікарів.

Ця подія дістала широкий резонанс в області, і незабаром губернатор Аман Тулєєв доручив кузбасівським парламентаріям розробити законодавчі заходи, направлені на зміцнення безпеки медпрацівників. Місцеві депутати створили робочу групу з вивчення даного питання і незабаром виробили відповідні пропозиції.

"Пропоновані зміни в законодавство створять можливість забезпечення у разі потреби працівників і лікарів бригад "швидкої допомоги" цивільною зброєю самооборони", - мовиться в записці пояснення до проекту закону. Автори ініціативи відзначають, що випадки нападу на бригади "швидкої допомоги" останнім часом почастішали не тільки в Кемеровській області, але і в інших регіонах РФ, а тому ця проблема вимагає негайного вирішення.

"Не дивлячись на часті напади на працівників "швидкої допомоги" під час викликів, не встановлено ніяких заходів для їх захисту, внаслідок чого працівники і лікарі "швидкої допомоги" отримують травми і навіть гинуть, виконуючи свій професійний обов'язок", - мовиться в записці пояснення.

Всього за декілька днів до кузбасівського інциденту, схожий випадок стався у Владивостоці, нагадує радіостанція «Ехо Москви». Місцевий житель протягом години утримував фельдшера і лікаря "швидкої допомоги", що приїхали до нього додому на виклик, під дулами двох пістолетів. При цьому хворий поскаржився на гострі болі в печінці, змусив медиків уколоти йому знеболююче і дати снодійне. Після того, як пацієнт відпустив медиків, поліцейські затримали його і відібрали зброю. Свою агресію чоловік пояснив тим, що бригада лікарів приїхала лише через п'ять годин після виклику.

   За матеріалами сайту:http://www.utro.ru/articles/2011/11/10/1010049.shtml
Переглядів: 907 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 07:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024