Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Листопад » 11 » Нові ліки: нарешті депресія і стрес – відступлять!
16:04
Нові ліки: нарешті депресія і стрес – відступлять!

ВИНОГРАД – СИЛЬНИЙ АНТИДЕПРЕСАНТ

   Одеські фармакологи розробили унікальний лікарський препарат, який допоможе    людині позбутися стресу і пережити погану погоду без наслідків для організму.     Новий антидепресант створено на основі шкірки чорного винограду

Про це повідомили в прес-службі Одеського національного університету імені Мечникова. Ліки створено в лабораторії синтезу лікарських препаратів хімічного факультету під керівництвом професора Бориса Галкіна. За інформацією прес-служби, препарат уже пройшов фармакологічні випробування.

"Основа ліків, рослинний пігмент меланін, сприяє адаптації організму людини до несприятливих зовнішніх чинників", - пояснив властивості нових ліків професор Борис Галкін.

На думку науковців, ліки можуть бути використані не тільки в повсякденному житті, але і військовими, рятувальникам і волонтерам Червоного Хрестан в екстремальних умовах. Цей препарат може особливо стати в нагоді людям не тільки в екстремальних умовах, але і для кращої адаптації людини до умов середовища.

Експерти майже одностайно охарактеризували соціальні відчуття українців як "соціальну депресію, стрес". Таку оцінку дали 90,9% опитаних експертів в ході дослідження, проведеного Інститутом глобальних стратегій, результати якого презентував директор інституту Вадим Карасьов.

В свою чергу, італійські науковці вирішили, що запорука гарного настрою - в "правильній їжі", яка містить амінокислоту триптофан. Такі продукти, як правило, антидієтичні. На наш полгляд, це лише напівправда. Хороший настрій буває, переважно, тоді, коли, як, у народі кажуть " у здоровому тілі -  здоровий дух. А це – заняття фізкультурою, біг, велоспорт, віджимання, робота на городі, молитва, духовні розважання, діла доброчинства і милосердя.

Джерела: «Експрес», «Репортер», ТСН

 

Переглядів: 1094 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 11:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024