Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Листопад » 12 » Благодійність: мнима і реальна
09:54
Благодійність: мнима і реальна

ЧУЖОГО  ГОРЯ  НЕ  БУВАЄ !


Чи може благодійність бути мнимою і реальною? Адже вона, або - є, або її – немає. Знайомлячись з львівським життям, можна переконатися, що є і перший, і другий види благодійності. Для прикладу співставимо два невеликих повідомлення. Ось перше з них, розміщене на сайті ЗІКу:

«На цілу Львівщину 3,2 млн грн пенсіонерам та інвалідам виявилося забагато

На виплату компенсацій людям, що допомагають пенсіонерам та інвалідам, у Львівській області в місцевих бюджетах було закладено лише 3,2 млн грн, але й цю суму освоїти не зуміли.

Про це розповів начальник Головного фінансовго управління Львівської обласної держадміністрації Олег Демків, – інформує кореспондентка ЗІКу.

Так, за його словами у 2011 році вперше відповідно до Бюджетного кодексу України в новій редакції з районних та міських бюджетів здійснюється виплата компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку та інвалідам, які потребують сторонньої допомоги.

Демків зазначає: «У місцевих бюджетах на цю мету, яку держава делегувала, затверджено тільки 3,2 млн. З них використано за 10 місяців лише 59%. Тобто нема адекватного фінансування соціально захищених статей по багатьох бюджетах міст і районів і нема відповідного закладення коштів на цю мету».

А ось друге інформаційне повідомлення, опубліковане на сайті ZAXID.NET:

«У Львові батьки Павлика Корчинського, який помер від вродженого захворювання серця, заснували благодійний фонд "Ти не один" пам’яті хлопчика.

Хлопчик, на операцію якому за місяць вдалось зібрати рекордну для Львова суму – майже 600 тисяч гривень, все ж помер, не дочекавшись операції в Німеччині. Тепер справою свого життя батьки вважають допомогу дітям, у яких теж хворе серце. Стартовим капіталом фонду стануть гроші, які зібрали для Павлика.

Нагадаємо, Павлик Корчинський народився із рідкісною вродженою вадою серця. В 6 років переніс першу операцію на протезування клапана в інституті серцево-судинної хірургії ім. М. Амосова (м. Київ). Через деякий час було проведено другу операцію у ЛОКЛ. Певний час штучний клапан ще підтримував функцію міокарда. Хлопчик відвідував школу, однак з часом його здоров’я знову погіршилося. За словами кардіохірургів, єдиним шансом вижити для Павла була термінова пересадка серця. В Україні таку операцію зробити неможливо. Батьки вели переговори з німецькою клінікою, на операцію потрібно було понад 500 тис. євро. Але прооперувати хлопчика не встигли».

Висновок, сподіваємось, зробити не важко, де благодійність - справжня, а де – мнима.

За матеріалами сайтів: http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?u_lvovi_stvorili_blagodiyniy_fond_dlya_ditey_z_hvorim_sertsem&objectId=1240851

http://zik.ua/ua/news/2011/11/11/318875

 

 

Переглядів: 893 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 23:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024