Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Листопад » 14 » У Львові військовий госпіталь готується до Євро-2012
00:25
У Львові військовий госпіталь готується до Євро-2012

КЛЯТВА  ГІППОКРАТА ЗОБОВ»ЯЗУЄ


 

У рамках 2-го інспекційного візиту Львівщину відвідали 15 листопада медичні експерти УЄФА. Головний медичний офіцер, відповідальний за Україну датчанин Моргенс Кройцфельд, директор департаменту з медичного забезпечення та антидопінгового контролю француз Марк Вуямоз та директор департаменту зі зв’язків з урядом і державними установами швейцарець Андреас Шер здійснили огляд лікувальних установ міста Львова.



Зокрема, вони відвідали Військово-медичний клінічний центр Західного регіону, де ознайомилися із можливостями  лікувально-діагностичної бази цієї військово-медичної установи. Інтерес закордонних експертів викликали можливості клінік хірургічного профілю, операційного відділення, а також клініки  анестезіології та  реанімації інтенсивної терапії та детоксикації. Відзначимо, що дехто з персоналу клінік вже пройшов мовну підготовку. Тож спілкувалися інспектори УЄФА та військові медики англійською. Це також позитивно вразило іноземних фахівців.

– Експерти УЄФА залишилися задоволеними побаченим. Тим більше, що питання про залучення госпіталю до медичного забезпечення проведення  фінальної частини матчів ЄВРО-2012 у у Львові було порушено на урядовому рівні ще у грудні минулого року, –  розповів начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону полковник медичної служби Іван Гайда.

Слід  додати, що матеріальна база військово-лікувальної установи ще у поточному році має поповнитись за рахунок планового оновлення. Зокрема, за планом закупівель, за рахунок бюджетних коштів має бути придбаний сучасний ангеографічний комплекс і апарат штучного кровообігу  (так зване «штучне серце») та ще декілька зразків сучасного медичного обладнання.

Водночас є питання  які не задовільняють керівництво центру.  Першочергово – побутові  умові  у середині клінік та лікувальних відділень, покращення яких потребує  суттєвого фінансування.

Володимир СКОРОСТЕЦЬКИЙ.

Довідка:

Сьогодні переважна більшість лікувальних і діагностичних клінік та відділень Центру працюють на рівні сучасних досягнень медичної науки. Щорічно в умовах стаціонару надається допомога близько 13 тисячам пацієнтів, із яких переважна більшість становлять військовослужбовці Збройних Сил України та члени їхніх родин. Ще 180-200 тисяч пацієнтів проходять обстеження та лікування в клініці амбулаторно-поліклінічної допомоги.

Особовий склад Військово-медичного клінічного центру Західного регіону постійно працює над удосконаленням лікувальних потужностей закладів. Зокрема нещодавно на базі гастроентерологічного відділення терапевтичної клініки впроваджено методику рН-моніторування та холецистопанкреатографії під контролем УЗД, спроектовано та готується до введення в дію кімната спелеотерапії на базі пульмонологічного відділення терапевтичної клініки, отримано ліцензію та сертифіковано для роботи кабінет нетрадиційної медицини.

Медичний персонал Центру та підпорядкованих закладів постійно підвищує свій професійний рівень, беручи участь у спеціалізованих конференціях, з’їздах та на курсах підвищення кваліфікації. Зараз у ВМКЦ ЗР працюють 9 кандидатів медичних наук, 265 фахівців вищої та 190 першої і другої кваліфікаційних категорій.

Основним структурно-функціональним підрозділом Центру є клініка, яка надає спеціалізовану медичну допомогу, проводить лікування і реабілітацію хворих. Її персонал активно проводить науково-дослідницьку роботу, а також є навчальною базою Львівського державного медичного університету імені Данила Галицького та декількох медичних коледжів міста. Одночасно Центр є органом управління медичними частинами і установами, а також медичними службами військових частин у визначеній зоні територіальної відповідальності. До складу ВМКЦ ЗР входять:

 15 клінік (із них 13 лікувальних та 2 діагностичні), 66 мобільних госпіталів, центр крові Західного регіону та 5 відділень. Також Військово-медичному клінічному центру Західного регіону, крім військового мобільного госпіталю на 100 ліжок, підпорядковані -Рівненський гарнізонний військовий госпіталь (на 200 ліжок), Чернівецький, Мукачівський, Луцький військові госпіталі, Івано-Франківська військова поліклініка із денним стаціонаром.

У зоні відповідальності Центру є бригадні медичні роти та близько 50 медичних пунктів військових частин із лазаретами.

За матеріалами сайту:

http://rmclviv.wordpress.com/2011/11/15/у-львові-військовий-госпіталь-готуєт/#more-1392

 

Переглядів: 2478 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 15:48
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024