Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Листопад » 16 » Червоний Хрест у буднях і святах: Чернігівщина – акція «П’ять картоплин»
14:24
Червоний Хрест у буднях і святах: Чернігівщина – акція «П’ять картоплин»

УЧИТИСЬ   МИЛОСЕРДДЮ  ЗМАЛКУ

Школа вчить нас не тільки читати і писати, але і пробуджує і ростить у душах дітей почуття спістраждання і милосердя до ближнього. Спочатку - на уроках, потім – на виховних годинах, а згодом – у практичній діяльності, хоча би як учасника благодійних акцій Червоного Хреста.

Такою Всеукраїнською акцією для дітей, зокрема – сільських районів, стала програма «П’ять картоплин». Про те як вона проходила на Львівщині, зокрема у Яворвському районі, ми розповідали у вересні на сторінці http://lviv-redcross.at.ua/blog/2011-09-26-65

Нині ж надійшли відомості з інших регіонів України. Нещодавно офіційні сайти:  НК ТЧХ та УНІАН  - повідомили нас про її результати на Чернігівщині.

Завдяки щорічній благодійній Акції, вдалося зібрати цьогоріч понад 800 тисяч грн пожертв для підопічних Товариства. В рамках Акції були зібрані - продукти харчування, одяг, взуття, медикаменти, засоби гігієни та надано допомогу понад 15,5 тис. особам, а також лікувальним закладам і територіальним центрам.

Найсуттєвіша допомога малозабезпеченим самотнім людям надана продуктами харчування, яку отримали понад 11 тис. мешканців регіону на суму 675 тис. грн., предмети першої необхідності одержали майже 4 тис. чернігівців на суму 140 тис. грн. Крім того, було проведено благодійні обіди для малозабезпечених громадян.

В обласній організації Товариства Червоного Хреста підкреслюють, що активну участь в благодійних заходах взяли школярі. Діти приносили з дому овочі, збирали їх в односельців, розповідаючи їм про необхідність надання допомоги самотнім людям похилого віку та безпритульним.

Голови міських та районних організацій Товариства Червоного Хреста визначили класи, які найактивніше брали участь в Акції, та вручили дітям заохочувальні подарунки, а в Ічнянському районні приватний підприємець подарував школі №1 комп’ютер.

З порозумінням віднеслося до благородної справи й доросле населення області, серед яких – приватні підприємці: Кармазин В.О., Назаренко Л.П., фірма «Наталі» (директор Козубенко), ППО ПАТ «Слов’янські шпалери» з м. Корюківка та інші.

Особливо активно проводили заходи  Прилуцька і Ніжинська міські організації та Корюківська, Щорсівська, Бобровицька, Талалаївська, Варвинська районні організації Товариства.


Уміють на Чернігівщині і святкувати. Про це, в одному з недавніх номерів професійного журналу «Вісник Червоного Хреста України» голова обласної організації ТЧХ Оксана Рубець (на знімку) пише: «У місті Щорс, приміром, співробітники районної органі­зації Червоного Хреста запросили ветеранів та учасни­ків Великої Вітчизняної війни, колишніх воїнів-афган­ців, донорів крові, ліквідаторів аварії на ЧАЕС на урочистий благодійний вечір, який організували в ресторані «Візит». Із привітальним словом перед почесними гостями і підопічни­ми виступив голова Щорської районної організації Товарис­тва В. О. Кравець. Волонтери Червоного Хреста — учні ЗОШ №1 м. Щорса вручили кожному із 70 запрошених подарунки, продуктові набори. Самодіяльні артисти подарували гостям чудовий концерт. Особливо розчулили ветеранів пісні їхньої молодості — часів Великої Вітчизняної війни.

Турбота червонохрестівців про літніх, хворих людей не обмежується лише вшануванням під час свят. Із 20 вересня по 20 жовтня в області традиційно проходить благодійна акція «Милосердя». Й цього року протягом місяця волонте­ри збирали для підопічних Червоного Хреста овочі, фрукти, домашню консервацію. Так, цьогоріч акцію було приуроче­но до 10-річчя Дня людей похилого віку та 65-річчя Великої Перемоги. Юні волонтери — студенти Щорського медичного училища зібрали 460 кг овочів — картоплі, моркви, буряка та цибулі, й розвезли їх по оселях підопічних. Голова районних червонохрестців особисто привітав кожного із підшефних, побажав від імені червонохресного Товариства здоров’я й усіх гараздів».

На сьогодні на обліку в Чернігівській обласній організації Товариства Червоного Хреста перебуває близько 45 тисяч хворих, самотніх громадян похилого віку, які потребують допомоги. Причому, досить грунтовної. Адже тепер на передній план виходить боротьба з епідемією туберкульозу.


Як відомо зі шкільних підручників, на Болдиній горі у Чернігові похований видатний український письменник Михайло Коцюбинський, замучений цією страшною недугою. І якщо б до сторіччя з дня його смерті, яке відзначитимемо у вересні 2013 р., вдалося б хоч на половину здолати епідемію сухот, це було би справжнім досягненням і успіхом, як  працівників Червоного Хреста, так і всієї громадськості.

Офіційно Акція «П’ять картоплин» завершилася. Та вона, як показало життя, конче потрібна знедоленим людям. Сподіваємось, що вона і надалі триватиме, доки милосердя до ближніх живе у наших серцях.

 

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

Переглядів: 1048 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 11.05.2024, 05:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024