Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Листопад » 17 » Медсестринство – в полі державної уваги
11:34
Медсестринство – в полі державної уваги

СЕСТРИЧКО, А НАМ  ТОРТ СПЕЧЕТЕ ?


 Як повідомила прес-служба МОЗ України,  план державного замовлення на 2011 р. підготовки медсестер виконаний на 94%, а, з огляду на цьогорічне різке зменшення кількості абітурієнтів, це є хорошим показником.

Про це зазначив заступник директора Департаменту кадрової політики, освіти і науки та запобігання корупції МОЗ України Олександр Волосовець під час Всеукраїнської науково-практичної конференції "Вища освіта в медсестринстві: проблеми і перспективи", що пройшла в м. Житомирі на базі Інституту медсестринства. 

"Житомирський інститут медсестринства першим серед медичних коледжів України отримав статус інституту та став готувати магістрів медсестринства. Це є вагомим кроком у вирішенні нагальних питань теоретичної та практичної підготовки медичних сестер в контексті реформування галузі", - зазначив Олександр Волосовець.

Крім того, голова Житомирської ОДА Сергій Рижук додав, що наразі ведуться переговори з Національним медичним університетом імені О.О.Богомольця щодо підготовки спеціалістів для роботи в сільській місцевості. Так, 600 випускників Житомирського інституту медсестринства будуть зараховані на другий курс університету та забезпечені стипендіями. Після закінчення навчального закладу вони повернуться на Житомирщину, де будуть забезпечені робочими місцями.

Також, обговорити проблеми та перспективи медсестринства долучились начальник управління охорони здоров'я Житомирської ОДА Олександр Торбас, директор Центрального методичного кабінету з підготовки молодших медичних спеціалістів МОЗ України Тетяна Чернишенко, ректор Житомирського інституту медсестринства Віктор Шатило, голова Всеукраїнської організації сприяння хоспісній та паліативній допомозі в Україні Василь Князевич та інші провідні фахівці медсестринської справи, в тому числі і з Львівщини, де також нагромаджено позитивний досвід.


Як ми уже повідомляли, 9 листопада у ЛОО ТЧХ відбувся конкурс «Краща медична сестра – 2011», присвячений 50-річчю заснування Патронажної Служби Милосердя. Докладно про нього йдеться в репортажі на сторінці сайту за адресою: http://lviv-redcross.at.ua/blog/2011-11-09-151 

Перше місце на ньому здобула медична сестра Шевченківської РО ТЧХ м. Львова Ольга Мар’янівна СЕМЧИШИН. Хворі, яких вона обслуговує, називають її не інакше, як «золота дитина». А тепер, коли конкурс закінчився, і вона знову приступила до роботи, пацієнти просять її не тільки дати мікстуру, зробити укол, поміряти тиск, але і закупити продукти, приготувати обід, а до свята чи ювілею - спекти торт. Адже вона перемогла і в номінації «Добра господиня».


На знімку: (внизу) - друга зліва медсестра Ольга Семчишин. 


Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

Переглядів: 1030 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 08:23
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024