Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Листопад » 19 » Мистецтво і милосердя: ювілей Львівської національної академії мистецтв
18:56
Мистецтво і милосердя: ювілей Львівської національної академії мистецтв

ВІТАЄМО ЛЬВІВСЬКУ НАЦІОНАЛЬНУ АКАДЕМІЮ МИСТЕЦТВ  З  - 65 !!!

Урочиста академія, присвячена 65-річчю ЛНАМ за участю членів  Вченої ради,  професорсько-викладацького  складу, почесних гостей, аспірантів і студентів відбулася 18 листопада у Львівському Палаці Мистецтв, що по вул. Коперника, 17. Участь у ній також взяли перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Петрушак, міський голова Львова Андрій Садовий і заступник начальника управління з питань соціально-культурної діяльності Львівської обласної ради Андрій Холявка.

Виконуючи доручення голови Львівської облдержадміністрації Михайла Костюка, перший заступник голови ЛОДА Богдан Петрушак вручив подяку голови облдержадміністрації трудовому колективу Львівської національної академії мистецтв, а також спеціальні відзнаки та грамоти Міністерства освіти та науки, молоді та спорту України, у відповідності до спеціального розпорядження № 563 «Про нагородження науково-педагогічних працівників Львівської національної академії мистецтв.

Після завершення офіційної частини, відбулося підбиття підсумків конкурсу творчих робіт студентів ЛНАМ  «Львів  очима  молодих»  (В приміщенні дирекції  Укрсоцбанку, пл. Міцкевича, 10). Згодом учасників торжеств запросили побувати на презентації  наукових  і   мистецьких  видань, а також взяти участь  у відкритті ювілейної виставки художніх творів провідних митців-педагогів ЛНАМ у Національному музеї, що на проспекті Свободи, 20.

Серед експонатів можна було побачити дві медалі, викарбувані Заслуженим діячем мистецтв України, членом президії Личаківської РО ТЧХ м. Львова, професором Василем Гурмаком: до 200-річчя з дня народження М.Шашкевича та 50-річчя Львівського камерного оркестру. Перша – карбована мідь, діаметр 4 см, друга – посріблена бронза, діаметром 5 см.

Приємно, що на цій виставці представлено і роботу сина Василя Гурмака – Миколи, студента 5-го курсу ЛНАМ. Він дебютує на ній гранітною скульптурою «Пегас». У ці дні Микола, хоч ще формально студент, бо захист магістерського диплому буде аж весною, призначений на посаду викладача кафедри Монументально – декоративної скульптури.

З роси, і води вам, шановні Гурмаки, - митці нової львівської династії скульпторів!

Успіхів вам, панове, і нових творчих злетів!

На знімку: (з фотоархіву Личаківської РО ТЧХ м. Львова) -  6 вересня 2007 р. у Львові перед парадним входом у обласну клінічну лікарню було відкрито погруддя професора Мар»яна Панчишина на ознаменування 125-річчя від дня його народження, якого в Галичині з любов"ю називали «народним лікарем». Автор – скульптор Василь Гурмак (четвертий зліва). Представник Червоного Хреста – голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова Ірина Апостолюк (третя зправа).

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова 

 

 

 

 

Переглядів: 1624 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 04:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024