Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Листопад » 20 » Червоний Хрест про здоров’я Тимошенко: без коментарів
11:44
Червоний Хрест про здоров’я Тимошенко: без коментарів

ВИВЧАЮЧИ МІЖНАРОДНЕ ГУМАНІТАРНЕ ПРАВО



Підручники, які зображено на знімках, випущено при спонсорській допомозі Міжнародного Комітету Товариства Червоного Хреста у 2006 та 2008 рр. для вивчення у школах і ВНЗ України.Тираж їх був невеликий: разом -= 15 тисяч примірників. Цілком очевидно,що підручник, що здобув визнання у педагогів і школярів за ці роки, потрібно перевидавати.І в ньому, мабуть,треба би було передбачити розділ, який  стосувався б України.

Днями, радіо"Свобода", а за ним й УНІАН опублікували інформацію під заголовком «Червоний Хрест про здоров’я Тимошенко: без коментарів».

В ній, зокрема, на сайті http://www.radiosvoboda.org/content/news/24395341.html повідомляється про таке: «Міжнародний комітет Червоного хреста не коментує звернення партії «Батьківщина» з проханням втрутитися в ситуацію зі здоров’ям Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших українських політиків, які нині перебувають за ґратами.

«Ми не оприлюднюємо коментарів із приводу конкретних справ. Як правило, і згідно з нашими внутрішніми процедурами, які стосуються всього світу, ми займаємося подібними справами на суто конфіденційних засадах із родинами ув’язнених і владою, якої це стосується», – сказав у п’ятницю Радіо Свобода представник прес-служби Червоного хреста у Женеві Василь Фадєєв.

При цьому він повідомив, що наразі Червоний Хрест не контактував із родинами Тимошенко і Луценка, але відмовився відповідати на запитання, чи організація має такі наміри.

Українські опозиціонери звернулися раніше в п’ятницю з відкритим листом до міжнародних гуманітарних організацій із закликом допомогти провести діагностику та лікування Юлії Тимошенко та інших «політичних в’язнів». В оточенні колишнього Прем’єр-міністра повідомляють, що вона вже 15-й день не в змозі самостійно пересуватися.

Тим часом міністр охорони здоров’я Олександр Аніщенко цього ж дня заявив, що обстеження Тимошенко за межами СІЗО можна провести лише за рішенням суду.

Представники української влади раніше не раз заявляли, що надають необхідну медичну допомогу в місцях позбавлення волі».

Незалежно, як завершиться справа з лікуванням екс-прем»єр-міністра у в»язниці, але у новому підручнику з міжнародного гуманітарного права, можливо, є необхідність  розробити спеціальний розділ, що стосується прав і свобод громадян, котрі потрапили у скрутну ситуацію. На жаль, на даний час є надто багато скарг від громадян нашої держави в Страсбурзькому міжнародному суді. Правовий нігілізм колись треба таки здолати. І зробити це, мабуть, доведеться вже тим, хто зараз сидить за учнівськими партами.

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

Переглядів: 964 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 12:12
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024