Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Листопад » 26 » У Києві пройшов Перший всеукраїнський форум молодих донорів крові
11:39
У Києві пройшов Перший всеукраїнський форум молодих донорів крові

РЯТІВНА   КРАПЛЯ  КРОВІ

 Вчора, 25 листопада, Асоціація молодих донорів України проводить Перший всеукраїнський форум  координаторів  волонтерських груп, які розвивають донорський рух в Україні. У форумі беруть участь  студенти – активісти, які   представляють провідні університети зі всіх регіонів України. На думку   організаторів, проведення форуму дасть   можливість ефективно розвернути серед студентів пропаганду  безкоштовного донорства крові, пише  Rupor. Асоціація молодих донорів України є єдиною структурою в  державі, яка володіє автоматизованою базою  безкоштовних донорів крові. Такої бази не мають навіть  медичні заклади системи Міністерства охорони здоров'я  України.


Починаючи з червня цього року Асоціація молодих донорів України, за підтримки контактного центру «Будинок Дзвінка», організувала роботу інформаційної служби «Гаряча лінія крові». Завдяки цьому сервісу, подзвонивши по телефону на номер (044) 524-97-73, кожен охочий може бути внесений до бази безкоштовних донорів, або попросити, щоб оператори знайшли йому донорів крові. Цей проект успішно функціонує в м. Києві, і молоді донори вважають, що проведення сьогоднішнього форуму дасть можливість розповсюдити географію цього сервісу на всю Україну.

Під час форуму лідери волонтерських груп виробили стратегію ефективної пропаганди донорства крові серед студентів. «Оскільки рівень безкоштовного донорства є індикатором морального здоров'я суспільства, залучення студентів, до здачі крові повинно використовуватися як метод їх духовного розвитку і відповідального відношення до власного здоров'я, адже донор повинен вести здоровий спосіб життя» - заявив під час виступу на Форумі Почесний президент Асоціації молодих донорів України Олександр Горган.

В Україні залишається актуальною проблема гострого дефіциту донорської крові. І той факт, що форум молодих донорів проходить при фінансовій підтримці Державної служби молоді і спорту України, означає, що державна влада починає усвідомлювати важливість цієї проблеми і підтримує ініціативи активної молоді, направлені на її подолання.

Асоціація молодих донорів України була заснована в 2006 році. За час свого існування організація забезпечила успішну роботу інтернет-порталу krov.ua і інформаційної служби «Гаряча лінія крові». Волонтери Асоціації проводять дні донора на підприємствах, організовують масові акції, системно працюють з онкохворими дітьми.

З моменту утворення Асоціації і донині, фінансову підтримку її діяльності забезпечує Почесний донор крові Валерій Мошенський – генеральний директор Групи Компаній «Планета».

Донорство – в центрі уваги організацій Червоного Хреста. У Києві з цими функціями дуже добре справляються Деснянська і Солом»янська районні організації ТЧХ, про що можна довідатися з їх Інтернет-сайтів. 

У Львові – інші маштаби і можливості. Але зв»язки із станцією переливанння крові традиційно стабільні і міцні. Так, наприклад, Личаківська РО ТЧХ вже другий десяток років числить серед своїх активістів – первинний осередок Товариства у Львівському обласному «Центрі крові», який очолює завідуючий відділом забору крові Ігор Михайлович Горбаль. 

Нині цей осередок, який налічує всього 28 членів, збирає кошти для проведення в Личаківській РО ТЧХ святкової акції по відзначенню Дня св. Миколая для дітей-сиріт та дітей із багатодітних сімей.

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

Переглядів: 1028 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 12:22
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024