Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Листопад » 28 » Прес-реліз НК ТЧХ України: про Всесвітній день боротьби зі СНІДом - 1 грудня
15:53
Прес-реліз НК ТЧХ України: про Всесвітній день боротьби зі СНІДом - 1 грудня



                                Товариство Червоного Хреста України 

Національний комітет

м. Київ, вул. Пушкінська,30

тел: 234 17 90, факс 288 16 58,email: info@redcross.org.ua

www.redcross.org.ua

 ПРЕС-РЕЛІЗ

Про відзначення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

"Ігноруючи обстеження на ВІЛ, ми ігноруємо шанс на своє життя

               1 грудня – Всесвітній  день боротьби зі СНІДом.



Товариство Червоного Хреста України розглядає проблему боротьби з ВІЛ/СНІДОМ, передусім, як проблему відповідальності суспільства загалом, і кожного громадянина зокрема, не тільки за своє життя, а й за майбутнє  держави. Адже більшість людей ставляться до інфікованих, або наркотично залежних негативно, навіть агресивно. Товариство вкотре піднімає широку тему прав та захисту тих, хто знаходиться під тиском стигми та дискримінації.             Український Червоний Хрест усіма силами намагається довести, що люди в Україні повинні знати, що хоча ВІЛ/СНІД поки що неможливо остаточно вилікувати, але з ним можна довго жити й при цьому не бути заразним.  

          На сьогодні в світовому масштабі темп поширення ВІЛ/СНІДу почав знижуватися (відповідно до звіту Об’єднаної програми ООН по ВІЛ/СНІДу (ЮНЕЙДС) за 2011р.). Все ще дуже мало українців бажають пройти тестування на ВІЛ. Як наслідок - ВІЛ/СНІД швидко поширюється і, згідно останніх оцінок Всесвітньої організації охорони здоров’я та ЮНЕЙДС, 1,3 % українців віком від 15 до 49 років є носіями вірусу імунодефіциту та  лише один із чотирьох знає про це. Важливо більше говорити про попередження цього захворювання, оскільки більшість ВІЛ – інфікованих дізнаються про свій стан вже на критичній стадії перебігу хвороби. 

ВІЛ – інфекція – захворювання, яке ослаблює імунітет людини. Головним чином ВІЛ розповсюджується серед молоді через вживання ін’єкційних наркотиків і незахищені статеві стосунки.                                                                                                                  

З метою поширення інформації з цих питань серед населення та протидії дискримінаційному ставленню до людей, вражених ВІЛ червонохресні організації проводять різні інформаційні заходи: акції, "свічкова хода", ”круглі столи", лекції, розповсюджують листівки, буклети, проводять вікторини” Що ти знаєш про СНІД?” та допомагають хворим продуктами харчування, шприцами, засобами попередження захворювань.

Український Червоний Хрест визначає, що людина і її здоров’я є найвищою  соціальною цінністю та звертається до молоді України бути відповідальними за свою поведінку.  Пам’ятайте - ”Ігноруючи обстеження на ВІЛ, ми ігноруємо шанс на своє життя"

Дорогі співвітчизники! 1 грудня разом з нами приколіть до свого одягу червону стрічку, яка є міжнародним символом боротьби з ВІЛ/СНІДом. Чим більше людей ходитимуть з червоною стрічкою, тим більше уваги приділятиметься проблемі СНІДУ в нашій країні.

 

 

 

Переглядів: 1291 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 20:00
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024