Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Листопад » 29 » Милосердя країни Ранкового сонця: допомога львівським медикам і освітянам
02:27
Милосердя країни Ранкового сонця: допомога львівським медикам і освітянам

В Д Я Ч Н І С Т Ь

 

 Звітуючи перед учасниками виїзного засідання президії правління  НК  ТЧХ України, що відбулося у Львові 6 жовтня п.р., голова  ЛОО ТЧХ  Валентин Мойсеєнко повідомив, що весною обласна  організація  Червоного Хреста опублікувала Звернення про збір    коштів для  постраждалих у Японії від катастрофічних наслідків  землетрусу у  березні, сила якого була  понад 9 балів.

Тоді вдалося зібрати 30 тисяч   грн, які були скеровані на р/р НК ТЧХУ, а вже звідти, закумульовані з пожертвами від інших областей, і переведені у Національний банк Японії з поміткою «для постраждалих від стихійного лиха».

 Станом на 14 червня було зібрано пожертв по Україні: приватними особами - 147 619 грн, підприємствами - 421 838 грн , підвідомчими організаціями ТЧХУ- 157 969 грн. Разом це склало - 757 084 грн пожертв для постраждалих від землетрусу в країні Ранкового сонця.

Японці – мужня, працелюбна нація. Вже восени цього року вони, хоч ще і не до кінця залікували рани, завдані землетрусом, змогли проявити до львів»ян почуття вдячності: 28 листопада в столицю Галичини прибув посол Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні пан Тоїчі Саката, якому Уряд країни доручив передати мешканцям міста дарунки милосердя. Отримали їх медики і освітяни.

Так, Львівська комунальна міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги отримала від уряду Японії сучасне медичне устаткування на суму майже на 100 тисяч дол США. 

Як повідомляє ZAXID.NET, в.о. головного лікаря Львівської лікарні швидкої допомоги Оксана Воробель розповіла, що в лікарні ще близько двох років тому виникла потреба в оновленні устаткування для відділення невідкладної медичної допомоги. У зв'язку з цим було ухвалено рішення подати заявку на отримання гранту від уряду Японії по проектах «Кусаноне». Цей грант вдалося виграти, і два роки опісля лікарня отримала устаткування.За кошти гранту клінічній лікарні придбано гематологічний аналізатор, апарат гемаплазмоферезу, хірургічний відсмоктувач, операційний стіл, хірургічний електроніж, електрокардограф, цистоуретероскоп і бронхофіброскоп


Надзвичайний і Повноважний посол Японії в Україні Саката Тоїчі (на знімку) відзначив, що також дуже радий успішному завершенню програми, оскільки вона важлива саме для рядових жителів Львова і області.

Вчора відбулося урочисте вручення сертифікату на обладнання для львівської лікарні. Його отримала від японської делегації виконувач обов’язків головного лікаря Лікарні швидкої медичної допомоги Оксані Воробель.

«Обладнання, без сумніву, нам потрібне. Частина апаратури буде працювати в зеленій зоні, частина, по завершенні ремонту жовтої і червоної зони, буде переміщена у вже відремонтовані приміщення. Мені навіть важко виділити, який із апаратів більш дорогий, а який менш дорогий, тому що кожна одиниця, яка нам сьогодні подарована, потрібна лікарні і пацієнтам. Щодня в приймальному відділенні роблять по100-120 електрокардіограм. Тож можна собі уявити, яка зношеність цього апарата буквально через рік, тому нам щоразу треба міняти ЕКГ», - зазначив на брифінгу для журналістів  начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

Характеризуючи японську апаратуру, він пояснив і таке: «Фібро-цистоуретроскоп – це дуже дорога техніка, яка дозволяє швидко провести діагностику патологій сечовипускного каналу і сечового міхура, з тим, щоб прийняти правильну тактику лікування. Більше того, цей апарат дає можливості виконання невеликих операційних маніпуляцій, тобто зразу можна ліквідувати якусь патологію.

Дуже важливий апарат, якого в нас не було – апарат плазмаферезу: застосовується при важких інтоксикаціях будь-якого ґенезу, суть якого полягає в тому, що забирається кров, розділяється на дві складові – плазму, де як правило і знаходяться токсичні речовини, і червоні тільця, тобто безпосередньо саму кров; кров повертається назад, а плазма з токсинами елімінується і забирається з організму», - додав Володимир Зуб.


Надзвичайний та Повноважний посол Японії в Україні Саката Тоїчі звернувся до присутніх з привітанням українською мовою. Він зазначив, що також дуже радий успішному завершенню програми «Кусаноне», бо вона надасть полегшення в роботі медиків, а вже потім це відчують всі пересічні мешканці Львова та області.

Як зазначив Володимир Зуб, цього року в охорону здоров’я м. Львова вдалося залучити близько 10 млн доларів США позабюджетних коштів. Минулого року, за його словами, місто залучило 12 млн таких коштів.

До цього слід додати, що Японія виділила Львівському Національному університету ім.І. Франка, 81 тисячу доларів США для розвитку японської культури. Тож 28 листопада в рамках Проекту грантової допомоги у сфері культури Уряду Японії у Львівському національному університеті ім. Івана Франка відбулася церемонія передачі лінгвістичного обладнання, на суму 81 135 доларів США.

Угода про безвідплатну допомогу уряду Японії Львівському університету ім. І. Франка була підписана у 2010 році.

На церемонію завершення проекту прибув Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні пан Саката Тоїчі. Він висловив свої сподівання, що лінгафонна лабораторія, а також навчальна література та матеріали допоможуть українським студентам глибше вивчати японську мову і зробити внесок в культуру України.

«Цей грант, на мою думку, не можна назвати маломасштабним, бо, незважаючи на катастрофу, що нещодавно пережила Японія, вона спромоглася повернутися до стабільного ритму життя і продовжувати міжкультурний діалог»,- зазначив Перший проректор Василь Васильчанський.

Франковий університет з початку заснування спеціалізації японська мова та література кафедри сходознавства філологічного факультету став тісно співпрацювати з японськими вишами. Завдяки студентській програмі обміну українські студенти мали змогу навчатися в університетах міст Ямагучі та Судзука.

 Сьогодні на кафедрі викладають громадяни Японії. Студенти щороку беруть участь у Конкурсі промов з японської мови, що проводиться за підтримки Посольства Японії в Україні.

Пану Сакаті урочисто вручили ювілейну монету та збірку альбомів з фото куточків України. Натомість новий посол пообіцяв до наступної зустрічі вивчити українську мову повніше, ніж на даний час.

Маломасштабна грантова допомога у сфері культури є частиною Японської програми офіційної допомоги розвитку України. Починаючи з 1998 року, Японія виділила допомогу на суму понад 4,8 млн доларів закладам освіти і культури України. Загалом грантова допомога Японії становить понад 152,9 млн доларів.

Фото - ZAXID.NET

За матеріалами ЗІКу та ZAXID.NET

Переглядів: 1283 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 18:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024