Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Листопад » 29 » Щоденник ХУІІІ сесії Генеральної Асамблеї Міжнародної Федерації ТЧХ і ЧП у Женеві
22:33
Щоденник ХУІІІ сесії Генеральної Асамблеї Міжнародної Федерації ТЧХ і ЧП у Женеві

«ЗМІНЮЄМО ДУМКУ – РЯТУЄМО ЖИТТЯ»


БЮЛЛЕТЕНЬ ЗА  25.11.2011 р.:

ХУІІІ сесія Генеральної Асамблеї Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФ ТЧХ і ЧП), як ми уже повідомляли, відкрилася 22-го листопада та проходить під гаслом «Змінюємо думки, рятуємо життя».

Порядок денний сформульований так, що він дозволяє всім делегатам взяти участь у розробці стратегії розвитку червонохресного Руху на наступне десятиріччя аж до 2020 року.

Серед ключових питань також і проблеми гуманітарної дипломатії та стратегії глобальної мобілізації ресурсів на розвиток волонтерського руху.

Ці та інші питання передбачається обговорити до 1 грудня п.р. на пленарному засіданні та на семінарах з проблем:

-     покращення комунікацій в рамках Руху;

-    міжнародного права реагування на катастрофи;

-    формування комісій (фінансова, молодіжна, з погодження та посередництва).

Інформація про питання, які розглядалися з 22 по 24 листопада в Женеві, на офіційному сайті НК ТЧХУ: http://redcross.org.ua/modules/news/index.php?id=90

25 листопада були розглянуті наступні питання Порядку дня ХУІІІ сесії Генеральної Асамблеї Міжнародної Федерації ТЧХ і ЧП:

1.Червоний Хрест Південного Судану прагне в майбутньому приєднатися до МФТ ЧХ і ЧП. Національне Товариство Південного Судану заявило про бажання стати наступним членом Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Марк Ажіо, тимчасовий голова Червоного Хреста Південного Судану, зауважив, що, хоч організація є новою, але вже налічує близько 4000 добровольців.

2.Генеральна Асамблея ухвалила молодіжну політику МФТ ЧХ і ЧП, а також закликала національні Товариства збільшити масштаби й ефективність залучення молоді. Аманат Осборн-Мозес з Гаванського Товариства є головою молодіжної комісії МФТ ЧХ і ЧП. Коментуючи запуск нового молодіжного проекту, зауважила: «Тепер завдання полягає в тому, щоб перетворити наші добрі наміри в реальні дії».

3.Вирішення проблеми волонтерства. Мукеш Капіла, заступник Генерального Секретаря з розвитку знань національних Товариств, відзначив, що  проблеми волонтерства, які стоять сьогодні перед Федерацією – залишаються актуальними, необхідно зберігати та збільшувати кількість волонтерів, оцінювати якість та результати їхньої роботи. "Волонтери очікують чогось взамін, - сказав він. - Вони повинні рости особисто і отримувати професійні навички." Це підтвердив і Лейлі Халегі з Товариства Червоного Півмісяця Ісламської Республіки Іран.

4.Планування оптимального реагування на ядерні інциденти. Представники Червоного Хреста Японії визнали, що плани, які раніше здавалися надійними, можуть бути вдосконалені і запропонували всім національним Товариствам взяти участь у конференції з цього питання в Японії у 2012 році. Зважаючи на той факт, що наразі у 30 країнах світу налічується  більш ніж 400 атомних станцій, людство може одного дня зіштовхнутися з ядерною катастрофою.

5.Навчаємося на помилках минулого, будуємо майбутнє. За останні десятиліття у світі спостерігається тенденція до зростання масштабів та наслідків стихійних лих. Наголошувалося на важливості врахування попереднього досвіду у вирішенні питань даного характеру. На пленарному засіданні було вирішено, що МФ ТЧХ і ЧП має визначити свою роль в наданні допомоги потерпілим, внаслідок надзвичайних ситуацій.

На знімку: Тадатеру Коное – президент Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФ ТЧХ і ЧП) під час відвідин Києва 19-21 жовтня 2010 р. і участі в регіональній нараді керівників національних товариств, очолюваної ним міжнародної федераціїї..

 Джерело: офіційний сайт НК ТЧХУ - http://redcross.org.ua/

 

Переглядів: 831 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 21:59
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024