Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Листопад » 29 » Вісті з ХХХІ Міжнародної Конференції Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця у Женеві
22:47
Вісті з ХХХІ Міжнародної Конференції Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця у Женеві

«НАШ  СВІТ. ВАШ КРОК - ЗАРАДИ  ГУМАННОСТІ"


Після завершення засідання Ради делегатів, 28 листопада у Женеві розпочала роботу ХХХІ  Міжнародна Конференція Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.                                                                                                                                                      Розглянуто наступні питання (зі щоденного бюлетеня):

1. Урочисте відкриття

Президенти Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) і Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФ ТЧХ і ЧП) - Якоб Келленбергер і Тадатеру Коное привітали 1714 делегатів Міжнародної Конференції з усього світу. Обидва лідери визнали наявність нестабільної ситуації в діяльності з надання гуманітарної допомоги, підтвердили значення основоположних принципів і підкреслили важливість вирішення головних питань Міжнародної Конференції, включаючи посилення міжнародного гуманітарного права (МГП) та законодавства у сфері протидії катастроф. 

«Заяви про наміри ніколи не буде достатньо для порятунку життів та захисту людської гідності», - заявив Келленбергер у своєму виступі.

 Коное підкреслив: «Жоден уряд, яким би сильним він не був, не може передбачити все. Зміцнюючи своє Національне Товариство, уряд може використовувати ресурси, мобілізовані цим Товариством, завдяки чому можна досягти більш значних успіхів, зокрема у підтримці маргінальних груп».

Художні виступи стали «родзинкою» церемонії відкриття. Церемонія відкриття 31-ї Міжнародної Конференції розпочалася балетною постановкою про сім основоположних принципів, яку виконували молоді танцюристи зі школи Рудра Бежара ансамблю Швейцарської Академії Альфорн.

 Основоположні принципи символічно відображалися не тільки в танці, але й проголошувалися 14-ма різними мовами. Вперше церемонія відкриття транслювалась он-лайн, щоб всі члени Руху в усьому світі мали змогу приєднатись до свята.

2. Сила милосердя у час випробувань

Трансформативна сила гуманітарної діяльності. Вона має багато проявів. Про один з них пішла мова на конференції.

 «Мене звуть Наджмуддін Хелал і я один з тисяч афганців, які втратили ноги через фугаси,» - так розпочав свій виступ перший основний доповідач 31-ї Міжнародної Конференції, чий життєвий шлях: від молодої людини, чия травма у 18 років стала загрозою надії на нормальне життя, до голови ортопедичного центру МКЧХ в Кабулі. 

Другий основний доповідач - Олів'є Арінганжі, координатор волонтерів молодіжного Червоного Хреста Бурунді, говорив про трансформативну силу волонтерства: «Я став добровольцем у той час, коли країна переживала найжорсткішу соціальну і політичну кризи, а дух волонтерства допоміг відновити Національне Товариство і солідарність його країни після багатьох років громадянської війни».

3. Міжнародне гуманітарне право має мати – право!

Про зміцнення міжнародного гуманітарного права теба доконче було говорити, бо це – болюча тема для багатьох країн. Філіп Сперрі, директор Департаменту із законодавства та співробітництва МКЧХ, саме і розпочав денне пленарне засідання питанням із розгляду проблем щодо зміцнення міжнародного гуманітарного права.

 «МГП може відповідати на виклики збройних конфліктів та запропонувати правові рішення, які дозволять реально змінити ситуацію для жертв даних конфліктів», - сказав Сперрі.

У подальшій дискусії більше 35 делегатів з Національних Товариств висловили підтримку в погодженні  дослідження МКЧХ.

4. Молодь, як провідник ненасильства та миру.

Цей захід закликав учасників Конференції підписати зобов'язання щодо пропаганди культури ненасильства і миру через освітньо-виховні програми. 

Виступаючи на семінарі, Рене Фазель - представник Міжнародного Олімпійського Комітету, зазначив: «Спорт є потужним засобом для поширення (вищезазначених) цінностей серед молодих людей». Спорт, музика і мистецтво були запропоновані як ефективні засоби залучення молоді до благородної справи. 

Шарлотта Точіо - тренер молоді, сказала, що сам процес створення витворів мистецтва, генерація нових ідей і натхнення, як кінцевий результат - це також цінність. 

Головуюча на сесії, віце-президент МФ ТЧХ і ЧП - Джаслін Салмон з Ямайського Червоного Хреста наголосила на тому, що енергія молодих людей повинна бути спрямована на формування культури ненасильства і миру.

Протягом всього періоду статутних зустрічей, комунікативні команди делегатів працювали он-лайн через соціальні медіа. 

Одне з питань, яке було поставлене під час анкетного опитування молодим людям було таке: що найбільше сприяє розповсюдженню насильства серед молоді?

 Основними відповідями, які обрали 40% респондентів, стали такі: безробіття, відсутність почуття власної гідності і мети в житті.

Іншими популярними відповідями стали наступні иотиви: наркотики та алкоголь, а також відсутність освітньо-виховної роботи з проблематики расової нетерпимості і дискримінації.

 На конференції можна було побачити волонтерів у дії. Так, наприклад, Марі Іоланда Біді і Нобукі Нитта були серед 265 добровольців, які працювали понад 8500 годин, щоб забезпечити делегатів Конференції усім необхідним. 

Марі раніше працювала у Товаристві Червоного Хреста Кот-д'Івуара. Її колега – Нобукі, є новою людиною для Руху, але вже вправно використовує свої навички в англійській і японській мовах для вирішення потреб членів національних делегацій.


На знімку: Якоб Келленбергер- президент Міжнародного Комітету Червоного Хреста  (фото Charly Rappo)

Джерело: офіційний сайт НК ТЧХУ - http://redcross.org.ua/

Переглядів: 883 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 10:17
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024