Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Листопад » 30 » Вісті з ХХХІ Міжнародної Конференції Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця у Женеві: бюлетень-2
00:00
Вісті з ХХХІ Міжнародної Конференції Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця у Женеві: бюлетень-2

ЗАРАДИ  ГУМАННОСТІ: ДЕНЬ – 2


Міжнародна конференція ТЧХ і ЧП 29-го листопада продовжила роботу і розглянула наступні питання Порядку денного (зі щоденного бюлетеня):

1. Переосмислення допоміжної ролі найвпливовіших Національних Товариств. «Волонтерство постає у Стратегії-2020 основою розвитку суспільства», - сказав Боско Яколь’євич, президент Червоного Хреста Сербії. Деякі уряди повинні створити закони для захисту волонтерів і визнати їхню гуманітарну діяльність. Наприклад, у Мозамбіку проект Закону про волонтерство вже лобіюється у місцевому парламенті.

2.  Питання життя і смерті: насильству по відношенню до працівників у галузі охорони здоров'я та медичних установ має бути покладено край. Представник уряду Швеції заявив, що він рішуче підтримує запропоновану резолюцію щодо захисту працівників охорони здоров'я, які часто знаходяться під загрозою під час збройних конфліктів, і закликає інші держави зробити так само. Тема знайшла відгук у виступах більшості делегатів, які згодом брали слово. Вони у своїх виступах підкреслювали, що дана проблема стосується і Руху, і урядів, їхніх збройних сил та здоров'я суспільства в цілому. Багато з них розповідали про приклади атак, скоєних на медичні установи, персонал або транспортні засоби у своїх країнах.

3. Чи може несправедливість стосовно рівності можливостей в галузі охорони здоров'я бути усунено? На вчорашньому засіданні комісії з питань нерівного доступу до послуг з охорони здоров'я учасники погодилися зі спільною доповіддю Міжнородної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФ ТЧХ і ЧП) та Всесвітньої Організації Охорони Здоров'я (ВООЗ), що мала назву «Усунення нерівності можливостей доступу до послуг з питань охорони здоров'я: важлива кожна жінка і дитина». В ній зазначалося про значні зміни на краще в діяльності глобальної галузі охорони здоров'я. Національні Товариства Афганістану, Австрії, Аргентини, Бангладеш, Канади, Еквадору і Єгипту підійшли до розгляду питання з розумінням і усвідомленням проблеми та поділилися цінним досвідом з даної теми.

4. Питання з міжнародного гуманітарного права домінують у дебатах на Міжнародній Конференції. Завдання, що стоять перед міжнародним гуманітарним правом (МГП), стали головним предметом обговорення на семінарах та додаткових заходах, а також розмов у холах протягом перших двох днів Міжнародної Конференції. На семінарах намагалися знайти найбільш ефективні методи застосування існуючих принципів та норм міжнародного гуманітарного права. Італійський Червоний Хрест детально доповів про свою просвітницьку діяльність з МГП.

5. Спільна робота по допомозі уразливим мігрантам. На двох засіданнях, присвячених нелегальній міграції, делегати закликали уряди та Національні Товариства розглянути та ухвалити закони по міграційним нормам та практикам, які забезпечують доступ мігрантів до гуманітарної допомоги, право на власну гідність, толерантне ставлення і соціальну інтеграцію. Шведським Червоним Хрестом був організований захід, в якому брав участь посол Швеції, наводили приклади діяльності Національних Товариств Індонезії, Мексики і Тунісу з цього питання. Уряди Китаю і Філіппін теж висловились за розширення діалогу щодо скорочення антимігрантських настроїв і розширення партнерських відносин. Голова Філіппінського Червоного Хреста - Річард Гордон сказав: «Ми багато говорили. Тепер Рух повинен стати наполегливішим в своїх діях».

6. Від необхідної допомоги до реально існуючої можливості фінансування. У одному із заходів Міжнародної Конференції взяли участь експерти з Непалу і Французького Червоного Хреста, представники ДАРА (незалежна організація, що працює для покращення якості життя і ефективної допомоги уразливому населенню) та Всесвітньої «продовольчої» програми. Жан-Франсуа Маттеї - президент Французького Червоного Хреста сказав: «Постійна гуманітарна діяльність повинна налічувати три складові: докризове планування, негайна допомога і пост-кризове реагування». З метою ліквідації розбіжностей між необхідною допомогою та реальною можливістю фінансування було рекомендовано, щоб організації підходили до цього питання зважено. А фінансові донори, щоб контролювали надане фінансування усіх трьох (вищезазначених) напрямів.

Бюлетень з початку роботи конференції див. на сторінці: http://lviv-redcross.at.ua/blog/2011-11-29-205

Джерело – сайт НК ТЧХ України 

Переглядів: 796 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 14:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024