Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Грудень » 1 » Міжнародне партнерство: співпраця Жовківської РО ТЧХ з червонохрестівцями з Німеччини
06:59
Міжнародне партнерство: співпраця Жовківської РО ТЧХ з червонохрестівцями з Німеччини

ПІДТРИМКА НІМЕЦЬКИХ БЛАГОДІЙНИКІВ


 Районні і міські організації Червоного Хреста Львівщини готуються до участі і звітування про свою  діяльність впродовж року на засіданні правління ЛОО ТЧХ, запланованого на 13 грудня. Підбивають  підсумки року і в Жовківській РО ТЧХ. Очолює її голова – Надія Завадка (на знімку). Від інших    районних організацій ця, - відрізняється тим, що з 1998 р. співпрацює з Фрайбурзьким Червоним    Хрестом з Німеччини.

Мета проекту - проведення тематичних вечорів з одинокими громадянами м.Жовква та харчування дітей з малозабезпечених сімей, що навчаються вСШ№1. За 9 місяців 2011 року проведено 5 благодійних заходів, що стосуються Угоди про співпрацю. Витрачено 2000 гривень на проведення тематичних вечорів. Проект заключається в організації солодкого столу з залученням молоді та владних осіб району, або ж тих людей, як б зацікавили наших підопічних. На таких вечорах відпочинку наші запрошені знайомляться, адже завжди запрошуються нові люди. Вони діляться своїми проблемами, розповідають про сьогоденні проблеми, а також про своє колишнє життя, особливо, коли запрошуються учасники війни або ж ті, що знаходились в концтаборах. Зустрічі завжди цікаві. Часто наспівують українські народні пісні, або ж пісні воєнних років, читають вірші.

На ці заходи залучаємо юних членів Товариства Червоного Хреста та молодь, а також вихованців Центру творчості для дітей та юнацтва. Вони виступають з цікавими концертами та сценками. Співпраця з Центром творчості активна і творча.

Школярі також беруть участь в благодійних акціях до Великодніх та Різдвяних свят. Учні із загонів милосердя організовують великодні кошики і розносять одиноким по домах. Кожного року вже стало традицією спільно з відділом молоді , Центром творчості організовувати благодійні заходи до Великодніх світ під гаслом "Великодні дзвони". З боку Червоного Хреста організовуємо стіл та подарунки, а вихованці Центру творчості готують вистави на релігійні теми, читають Хресну дорогу. Про витрачення коштів на благодійні заходи звітуємо перед нашими колегами з Опфінгену. Кожна акція оформляється Кошторисом, де чітко розписано кількість та вартість продуктів, що підтверджуємо або чеками, або фотографіями з кожної благодійної акції. Кошторис скріплюється печаткою та підписом голови РО ТЧХ. Що півроку звіт подається німецьким колегам про проведену роботу. За 9 місяців 2011 року в благодійних заходах взяло участь 125 чоловік. Кошти, згідно Угоди про співпрацю, перераховуються через Львівську ОО ТЧХ.

Кожного року за підтримки друзів з Німеччини проводиться традиційний районний конкурс за участю неповносправних дітей.

Ще діє проект - харчування малозабезпечених дітей. Майже кожного року сума коштів збільшується, оскільки ціни на продукти харчування щоразу зростають. Пожертва - невеликуа, але її вистарчає для круглорічного харчування 11-13 дітей.

Кожних два роки, що також закладено в Угоді, Жовква і Опфінген обмінюються делегацією, тобто один рік - візит з Опфінгену у Жовкву, а наступний рік - візит жовківчан у Опфінген. У 2010 році в Опфінген було запрошено 12 учнів з СШ № 1, що вивчають німецьку мову. Програма була насиченою і дуже корисною для обох сторін. Особливо, для учнів з нашої делегації, які мали можливість бути на навчаннях з невідкладної допомоги потеріплому у автокатастрофі. 

У 2011 році у червні Жовква приймала делегацію з Опфінгену (фото внизу). Програма складалася спільно з дирекцією СШ №1. . Делегація намітила плани на наступний рік щодо продовження проекту харчування дітей. СШ №1 та проведення тематичних вечорів з одинокими громадянами похилого віку. 


                                                                                                             

                                                                                                                На знімку: делегація німецьких друзів у Жовкві 15 червня 2011 р.                                                      

Цього року з початку навчального року перераховано першим етапом 3500 грн на харчування дітей та 300 грн на проведення тематичного вечора.Співпраця з партнерами селища Опфінген набула великого розмаху, що дуже важливо для авторитету районного Товариства Червоного Хреста, а саме: у виконання фінансового плану та проведення благодійної діяльності Товариства у районі.

 Надія Завадка,                                                                                                                                                                                                             голова Жовківської РО ТЧХ

Переглядів: 987 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 16:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024