Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Грудень » 3 » Міжнародний День інвалідів – 3 грудня
10:36
Міжнародний День інвалідів – 3 грудня


ЯК  У ЛЬВОВІ  ОПІКУЮТЬСЯ  ІНВАЛІДАМИ


 Згідно світової статистики ООН, практично кожен 10 мешканець планети  (понад 600 млн.) – особа з інвалідністю, а в Україні ж налічується їх понад 2,5   млн. осіб. У Львові ж на обліку в управлінні соціального захисту перебуває понад  42 тисячі львів’ян-інвалідів, що становить близько 6% населення міста. 

 Сьогодні, соціальна політика щодо захисту цих громадян в нашому місті розвивається за кількома напрямами, це і забезпечення надання соціальної допомоги, пільг, з різних рівнів бюджету, підтримка діяльності неурядових організацій, проведення соціальних заходів та діяльність соціальних міських бюджетних установ, серед яких Львівський міський центр реабілітації «Джерело», унікальність якої полягає в закладених принципах роботи з поєднанням досвіду фахівців, реабілітологів, набутого у процесі багаторічної роботи, в якості благодійної організації, з підтримкою, зокрема фінансовою, з боку влади міста.

«У Львові функціонує також міський територіальний центр, працівники якого надають соціальні послуги, в тому числі непрацездатним львів’янам з обмеженими фізичними можливостями», - повідомила заступник начальника управління соціального захисту Львівської міськради Наталія Кузяк

До слова, цього року у Львові, за підтримки Львівської міської ради реалізовують 10 соціально-культурних проектів неурядових організацій, які займаються питаннями людей з особливими потребами, які втілюються в різних секторах соціального життя.

Діяльність неурядових організацій, які опікуються питаннями людей з особливими потребами, й загалом соціальними питаннями, є архі-важливою для громади і невід»ємною ланкою цілісного механізму надання соціальних послуг в нашому місті.

Адже ці люди, попри поточні труднощі долають їх завдяки чіткій життєвій позиції, силі єдності, та бажанню допомогти тим, хто цього потребує. Відтак, об’єднавши наші зусилля, потенціал неурядових організацій, їх набутий досвід, методологію, та ресурс міста, ми зможемо досягти значного позитивного результату в соціальній сфері.

«Важливо, щоби така співпраця відбувалась у партнерстві, яке передбачає як спільну роботу, так і спільну відповідальність», - наголошує заступник начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Наталія Кузяк 

Довідка:

У 1992 році, у кінці Десятиріччя інвалідів Організації Об'єднаних Націй (1983-1992 рр.), Генеральна Асамблея ООН проголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів.

Проведення Міжнародного дня інвалідів спрямоване на привертання уваги до їхніх проблем, захист їхньої гідності, прав і добробуту, на привертання уваги суспільства до переваг, які воно отримує від участі інвалідів у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Тема кожного Дня ґрунтується на меті, заради якої цей день був проголошений, тобто повне і рівне дотримання прав людини і участь інвалідів у житті суспільства. Ця мета була поставлена у Всесвітній програмі дій, прийнятої Генеральною Асамблеєю у 1982 році.

 Джерело:  

http://lvivsocialnyj.cityadm.lviv.ua/index.php? option=com_content&view=article&id=775:2011-12-02-10-27-38&catid=10:novunuvsocsferi&Itemid=12

 

 

Переглядів: 855 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 22:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024