Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Грудень » 4 » Флеш-моб у Білій Церкві, приурочений до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом
20:38
Флеш-моб у Білій Церкві, приурочений до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

МОЛОДЬ -  ПРОТИ «ЧУМИ ХХІ СТОЛІТТЯ»



В приміщенні Білоцерківського гуманітарно-педагогічного коледжу з 1 по 2 листопада проходило навчання, ініційоване Товариством Червоного Хреста України в рамках реалізації програми в Київській області за підтримки Американського Червоного Хреста «Підвищення поінформованості молоді про СНІД – запорука здоров’я нації в майбутньому».

 Використовуючи сучасні методи навчання були підготовлені 20 інструкторів, які зможуть проводити тренінги за принципом «рівний-рівному» серед ровесників.

Досвід та авторитет Товариства Червоного Хреста, його попередня масова робота в навчальних закладах міста сприяє довірі молоді до нашої організації. Варто зазначити, що у 2010 році було підготовлено 20 інструкторів, які провели 106 тренінгів, охопивши понад тисячу слухачів.

 Молоді люди прислухаються до порад червонохрестівців без іронії та скепсису, передають отриману інформацію друзям і товаришам, не соромляться ставити досить делікатні запитання. Також є можливість поспілкуватись анонімно на тему ВІЛ/СНІД у розділі «форум», який нещодавно почав працювати на сайті.

І от уже на наступний день після отримання сертифіката, який дає право працювати інструкторами в даній програмі молода команда взялась за діло, провівши успішно свої перші тренінги серед учнів шкіл.


Чекати нагоди довелося недовго: 1 грудня світова громадськість повинна була відзначити 30-річчя боротьби з ВІЛ/СНІДом. Тож запланували благодійну акцію і собі. Невдовзі, на стовбах і рекламних щитах з»явилися оголошення такого змісту: «Прийди 2 грудня о 16:00 до будинку органної та камерної  музики (Соборна площа 4), щоб разом із однодумцями створити живу червону стрічку — символ солідарності та порозуміння з людьми, які живуть із ВІЛ!

Акція проходитиме в рамках програми  «В майбутнє без ВІЛ/СНІД», що реалізується за сприяння Міжнародної Федерації Червоного Хреста та Червоного Півмісяця».

У зазначений день, другого грудня, понад півсотні молодих мешканців Білої Церкви взяли участь у флеш- мобі, приуроченому до Всесвітнього дня боротьби зі СНІД. Разом з волонтерами міської організації Товариства Червоного Хреста, вони утворили живу червону стрічку - символ солідарності та порозуміння з людьми, які живуть із ВІЛ. Таким чином молодь продемонструвала свою свідомість і розуміння однієї з найактуальніших проблем сучасності, а кожен учасник акції висловив  ВІЛ-позитивним свою підтримку.


Голова Білоцерківської МО ТЧХУ Галина Кожедуб поділилася з присутніми особистим баченням питання солідарності із інфікованими ВІЛ і наголосила на необхідності не боятися говорити про це, а навпаки, поширювати знання з даної проблеми, і, в такий спосіб, сприяти її вирішенню.

Волонтери організації розповіли про сам вірус, його історію, а також розкрили походження символу "червона стрічка". Крім цього, небайдужі мали змогу переглянути пізнавальні матеріали з даної теми. Кожен, хто взяв участь у флеш-мобі, залишив на Замковій Горі часточку свого серця - саме це символізують запалені свічки.


Серед творців стрічки й Ігор Коцел - депутат Білоцерківської міської ради та давній друг червонохресних


Такий значок (на фото) на згадку про благодійну акцію отримали всі  учасники флеш-мобу, який відбувся на Замковій Горі у наших колег з Білої Церкви.

Актив молодіжного клубу Білоцерківської МО ТЧХУ закликає не боятися ВІЛ-інфікованих: вірус не передається побутовим шляхом!

 Джерело: http://red-cross.org.ua/news/2011-12-02-70

 

Переглядів: 1290 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 16:25
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024