Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Грудень » 6 » Міжнародне партнерство: німецькі червонохрестівці – львівським медикам
00:36
Міжнародне партнерство: німецькі червонохрестівці – львівським медикам

СПІВЧУТТЯ  НЕ  НА  СЛОВАХ,  А  НА  ДІЛІ


Днями Львівський обласний клінічний діагностичний центр поповнився ще одним медичним апаратом – ехокардіографом. Належить він до ультразвукової системи "Acuson Aspen.


Його пропускна спроможність – до 20 пацієнтів на день. Апарат обладнаний кардіологічною програмою, може робити необхідні розрахунки і має можливість кольорового картування потоків крові у серці.


Це перший якісний апарат для обстеження серця у відділенні функціональної діагностики, європейського зразка. Він - зручний у користуванні, працює в режимі 220 в. «Ще б зо три таких апарати було б нам впору,- пояснює лікар відділення функціональної діагонстики , що працює у кабінеті ультразвукового дослідження серця Юрій Старко (на знімку вгорі).


«Чорнобиль – не спить. Хвороби, приховані раніше у організмі, тепер даються взнаки, тож і кількість відвідувачів збільшується»,- долучився до розмови пацієнт,  Зиновій Тунісь – ліквідатор ЧАЕС 1986 р., І категорії, інвалід ІІІ групи (на знімку).

На жаль, сучасна медична апаратура такого класу, як цей ехокардіограф, дуже дорога. Їх ціна коливається від 80 до 100 тисяч гривень. Задорого для львівського діагностичного Центру. Спасибі, Німецький Червоний Хрест допоміг. В даному випадку, його відділення з старовинного міста Регенсбургу, що розташоване у Баварії при злитті річки Регени і Дунаю, на його найбільш північнім вигині русла. 


Мова про цей апарат зайшла ще в 2010 р., коли німецька делегація перебувала з дружнім візитом у колег з Львівської ОО ТЧХ, зокрема в Сколівському районі, де була прийнята місцевою владою. На пам"ять - сфотографувалися. Перший зліва - Вальтер Затллер, керівник делегації м. Регенсбурга, далі - головний лікар Сколівської ЦРЛ  Іван Щадей, біля нього з буклетом з емблемою Чрвоного Хреста - голова Сколівської районної ради Микола Романишин. 

Німецькі червонохрестівці пообіцяли тоді допомогти. Кошти на придбання апарата і в Німеччині було зібрати непросто. Все ж таки вони були зібрані Баварським Червоним Хрестом і ехокардіограф було придбано. На початку листопада п.р. його привіз у Львів заступник голови Регенсбурзького ЧХ - Ваннер Міхаель. Вартість апарата, подарованого німецькими благодійниками львівським медикам, склала кругленьку суму - 80 тисяч гривень.


Пишних церемоній, як це іноді буває, не влаштовували. Їх не любить ні Роман Пукаляк, головний лікар Львівського обласного клінічного діагностичного Центру, ні в.о. завідувача відділом функціональної діагностики Олена Гнатейко, котра приймала подарунок, ні жертводавець із берегів Дунаю (вид на набережну в м.Регенсбург)  - Ваннер Міхаель. 

Спеціалісти апарат протестували, перевірили всі режими його роботи і аж тоді допустили до експлуатації.



Крім лікарів, пацієнтів цього кабінету, обслуговує і медична сестра Наталія  Паплик (крайня зліва). Вона – активіст первинного осередку Червоного Хреста у діагностичному Центрі, який впродовж багатьох років очолює  Ірина Телепнєва (крайня з права), завідуюча організаційно –методичним відділенням ЛОКДЦ.

Первинний осередок діагностичного Центру – завжди взірцевий. Його чисельність - 150 осіб. Тут ніколи немає затримок із розповсюдженням марки «Членський внесок», виконанням інших доручень.



Червоний Хрест також не залишався в боргу. Багато разів виділяв із своїх запасів медичні кушетки, стільці, інвалідні  візки, медичні рукавички, медичні халати. «При потребі і при наявності у нас на складі гуманітарних вантажів, ми ніколи не відмовляли і не відмовляємо працівникам діагностичного центру», - запевняє Валентин Мойсеєнко, голова Львівської ОО ТЧХ.

«Сподіваємося на подальшу співпрацю із Червоним Хрестом», - висловив думку всіх працівників колективу Олег Бачун, завідувач відділенням ультразвукової діагностики, котрий брав участь у розвантаженні медичної апаратури, її тестуванні і запуску в роботу.

І можна з певністю сказати, що така співпраця буде і надалі міцніти і кріпнути, бо саме такі вимоги ставить життя.

Фото – Ірини Дзіклевич та ЛОО ТЧХ

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова


Переглядів: 1360 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 03:34
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024