Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Грудень » 8 » Видатні постаті нашого народу: Герой України - Володимир Ілліч Козявкін
17:36
Видатні постаті нашого народу: Герой України - Володимир Ілліч Козявкін

Л І К А Р - М Е Ц Е Н А Т


 Хто не знає нині про українських меценатів минулого? Про Ханенків, Терещенків, Семиренків  писано-переписано, хоч спеціальний дослідний інститут меценатства засновуй. Та чи знаємо    ми в такій же мірі про своїх сучасників - меценатів? На жаль, ні. 

 На них, переважно, якось завжди не вистарчає часу. Адже вони – поруч: можна написати  листа, зателефонувати, записатися на прийом, стати, якщо потрібно, навіть пацієнтом, як у  випадку із Заслуженим діячем науки і техніки України, генеральним директором Міжнародної   клініки відновного лікування і Реабілітаційного центру "Еліта", лікарем - неврологом і   мануальним терапевтом, Героєм України, доктором медичних наук, професором Володимиром  Козявкіним.

В особі лікаря у наш час якось дивно бачити…мецената. Там не менше, це так. За час своєї лікарської практики він вилікував близько 20 тисяч дітей з ДЦП. Половину з них – безкоштовно. Просто за звичайним скеруванням і просьбою Валентина Мойсеєнка, голови Львівської ОО ТЧХ. То чи не меценатство це? Безкоштовні масажі, ліки, перев»язочні матеріали і все решта, що пов»язане з лікуванням такої важкої хвороби?

Народився Володимир Козявкін  9 червня 1947 в Україні. У 1971 році закінчив Гродненський медичний інститут. З 1989 року і понині очолює Львівський реабілітаційний центр "Еліта", а також створений в 1996 році Інститут проблем медичної реабілітації.

Він - автор принципово нової системи для допомоги хворим дитячим церебральним паралічем. Автор понад 80 опублікованих наукових праць. У 1992 році захистив кандидатську дисертацію "Мануальна терапія в реабілітації хворих дитячим церебральним паралічем". У 1994 році нагороджений почесним званням "Заслужений  діяч науки і техніки України". У 1996 році захистив докторську дисертацію на тему "Структурно-функціональні порушення церебральних і спинальних структур при дитячому церебральному паралічі і система реабілітації цих хворих". У 1997 році нагороджений орденом "За заслуги ІІІ ступеня".

У серпні 2001 року, за видатні особисті заслуги перед Українською державою в галузі розвитку медичної науки, розробку принципово нових методів лікування і реабілітації хворих з органічними ураженнями нервової системи, Указом Президента України професорові Володимиру Козявкіну присвоєно звання Героя України. Цього року його було удостоєно медалі «20-річчя Незалежності України», про що ми сповіщали на своєму сайті: http://lviv-redcross.at.ua/blog/2011-08-25-14   .

Видатний лікар нашого часу Володимир Козявкін нагороджений також орденом Національного фонду "Україна-дітям" і медаллю Баварського державного міністерства праці і соціального порядку "За заслуги в допомозі дітям з обмеженими можливостями".

З року в рік лікар-меценат фінансово підтримує різноманітні акції, які проводить Львівська ОО ТЧХ.

На знімках:(вгорі) В.І. Козявкін з дитиною, яку вдалося вилікувати від ДЦП; ( внизу) клініка В.І.Козявкіна у Трускавці

Прес-служба Львівської ОО ТЧХ

Переглядів: 1382 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 13:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024