Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Грудень » 9 » Мистецька панорама: концерти молодих талантів – дітворі Львова на Різдво
21:34
Мистецька панорама: концерти молодих талантів – дітворі Львова на Різдво

 С И М Ф О Н І Ч Н І     Р А Н К И 


 Не кожному довелося побувати на Віденському благодійному балі,  де квиток по 400 і більше гривень, але всі, мабуть, чули чарівну гру  вуличних музикантів десь на площі або у підземному переході.   Порівняти важко, відразу скажемо, але вони мають схожіть:  скарбничку та  перекинутий капелюх  для пожертв.  Хто не кидав  в оторочену потріпаними крисами "скарбничку", милостиню,  як  плату за ті  чари, що линули з музичних інструментів і  перепинали  нас посеред дороги та тримали якусь мить  у своїх    лагідних, але  цупких обіймах?

«Самоуки», - кидали на ходу музикознавці і гордовито проходили мимо.

«Самородки», - не погоджувалися інші слухачі, і продовжували всіма фібрами душі всотувати у себе солодкі звуки народної пісні або популярної мелодії.

Якщо говорити про членів первинного осередку Товариства Червоного Хреста Львівської середньої  спеціалізованої музичної школи-інтернат ім. Соломії Крушельницької, то всі вони -  з чуйними співчутливими серцями, котрі ніколи не відмовляються подати знедоленим милостиню, які не те що не вміють грати на жодному музичному інструменті, але часто не можуть через недугу або старість вийти навіть з дому. Може тому тут завжди охоче розповсюджують марки «Членський внесок» Червоного Хреста, бо знають, що цим самим підтримують благодійні акції Товариства, як в Україні, так і в цілому світі.


Нині в учнів – пора академічних концертів. Прийдуть канікули, і вони знову вийдуть на сцену, але цього разу, щоб взяти участь у «Симфонічних ранках», які будуть проводитися у Львівській обласній філармонії для дітей всіх верств населення. Ці концерти – благодійні. Адже квитки на виступи зірок естради та шоу-бізнесу не по кишені стали більшості сучасних родин. 

Багато хто з юних музикантів прибули на навчання до Львова з інших областей України, тому для них тут діє інтернат, де вони живуть і навчаються. У буклеті, випущеному торік, про шкільні свята і будні розповідається так:" В інтернаті дбають про активний творчий відпочинок учнів, і незмінним атрибутом є проведення різноманітних заходів та свят, серед яких обов"язковими стали Свята: св. Миколая і св. Валентина, вечори до Дня вчителя, Казки Осені, "Бал ввічливості", Свято пампушка. В інтернаті є арсенал власних декорацій. Музичне оформлення свят - композитора П. Борусяка, незмінного музичного керівника".


При школі працює Медична кімната, куди вихованці можуть звернутися за першою медичною допомогою та порадами лікаря  Мар"яни Андріївної Мельник та медичної сестри Євгенії Степанівної Заньчак. Тож тут завжди у порядку санпости, пропаганда правил сангігієни, навчання з надання першої медичної долікарської допомоги. Активістам первинного осередку Червоного Хреста залишається тільки подбати про вивчення на належному рівні основ міжнародного гуманітарного права та Женевських Конвецій 1949 р. та Додатків до них 1977 р.

Тим, хто хоче глибше дізнатися про життя цієї музичної школи-інтернат, яка носить горде ім"я Соломії Крушельницької, ті можуть знайти додаткову інформацію на веб-сторінці за адресою: muzschool-sk.at.ua.


На знімках: (вгорі) виступ симфонічного оркестру школи у Львівській обласній філармонії; (по середині) керівництво навчального закладу: (здіва на право) - Ольга Василівна Кравець, заступник директора з навчальної роботи (загальноосвітній цикл), Олег Олегович Созанський, заступник директора з методичної роботит та міжнародних перспектив, Заслужений артист України, Лев Миронович Закопець, директор, Заслужений діяч мистецтв України, Юрій Євгенович Мельничук, заступник директора з навчальної роботи, спеціальний цикл; (внизу) у перерві між академічними концертами Максим Бучек (11-Б) та Анастасія Перескокова  (9-А) з класу народних інструментів переглядають останній випуск журналу «Вісник Товариства Червоного Хреста України», на задньому плані їх педагог - Олег Олегович Созанський настроює інструмент; (внизу)  загальний вигляд музичної школи-інтернату з боку вул. Зеленої. 

Прес - служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

 



Переглядів: 858 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 13:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024