Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Грудень » 10 » Милосердя – основа українського менталітету: у Львові та області відзначать кращих меценатів року
15:52
Милосердя – основа українського менталітету: у Львові та області відзначать кращих меценатів року

КОНКУРС «БЛАГОДІЙНИК РОКУ – ЛЬВІВЩИНА 2011»


Сьогодні, 10 грудня, розпочався прийом заявок на конкурс «Благодійник року – Львівщина 2011». Головним завданням конкурсу є сприяння розвитку благодійництва в Україні, зокрема у місті Львові та Львівській області, а також його популяризація через публічне визнання та відзначення благодійних ініціатив.

Такий конкурс відбуватиметься на Львівщині лише вдруге, але, загалом, він відноситься до Всеукраїнського конкурсу, який вже вп’яте нагороджуватиме філантропів.

Подавати пропозиції для відзначення нагородами конкурсу можуть фізичні і юридичні особи, які потребували та отримували одно- чи багаторазову благодійну допомогу у Львові або Львівській області у 2011 році. Зокрема, це мешканці області, дитячі установи, освітні та медичні заклади, організації, що опікуються особами з обмеженими можливостями.

«Я вважаю проведення цього конкурсу є доброю нагодою для людей та організацій, які отримували допомогу, публічно подякувати та відзначити своїх благодійників. Зрештою саме з цією метою, організаторами конкурсу було прийнято умову,  що пропонувати номінантів на звання благодійник року, можуть тільки ті особи чи організації, які у 2011 році отримували благодійну допомогу. Це є  одним із принципових нововведень  цьогорічного конкурсу», - керівник відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради Юрій Лукашевський.

Окрім того, організатори самостійно обдзвонюють дитячі будинки, сиротинці, громадські організації та цікавляться у них про їхніх жертводавців, адже не всі можуть подати координати благодійників. Організатори об’їжджають тих людей, які отримали допомогу, щоб подивитися, чи інформація відповідає дійсності.

Загалом переможців конкурсу будуть відзначати у трьох номінаціях:

«Благодійник року – Підприємство»

«Благодійник року – Неурядова організація»

«Благодійник року – Приватна особа»

В кожній з тих номінацій визначать по одному переможцю. Але якщо двоє учасників в одній номінації будуть мати хороші відгуки та дійсно багато зроблених благодійних вчинків, то організатори не відкидають можливість нагородити і декількох переможців в одній номінації.

«Слід розуміти, що можливості малого підприємця і великого підприємства у благодійництві відрізняються. І тут необхідно враховувати не лише суму, яка пішла на пожерту, але й багато інших чинників», - організатор конкурсу Андрій Породко.

Переможець кожної з номінацій буде нагороджений спеціальною відзнакою та дипломом конкурсу з написом «Благодійник року – Львівщина 2011». Конкурс також передбачає вручення спеціальних призів «Львів соціальний». Спеціальні призи не вимагають подання заявок. Будуть надані організаторами та партнерами конкурсу.

Аплікаційну форму можна завантажити на сайтах sami.nashlviv.com, www.ngo.lviv.ua та www.blagodijnyk.org.ua (рубрика «Регіональні конкурси»/«Благодійник року — Львівщина 2011»). Заповнену аплікаційну форму необхідно надіслати за адресою: 79034, м. Львів, вул. Тернопільська 3/52 (з поміткою «Голові журі Львівського обласного конкурсу «Благодійник року») або відправити електронною поштою на скриньку blagodijnyk.lviv@gmail.com. Останній термін подачі заявок 20 січня 2012 року.

«Кожна заявка буде незалежно опрацьована та оцінена кожним із експертів конкурсу. До складу експертного журі конкурсу увійдуть журналісти соціальних блоків новин провідних ЗМІ Львова, представники профільних управлінь та депутатських комісій Львівської міської та обласної рад, а також громадських організацій та фондів. В цілому близько 25 чоловік. Переконаний, що такий механізм оцінювання учасників конкурсу  дозволять нам гарантувати об’єктивність та неупередженість у визначенні кращих благодійників року. Також сформована група людей, які обдзвонюють усі заклади, що є потенційними дотримувачами благодійної допомоги і допомагають їм формувати заявки їх благодійників», - організатор конкурсу Андрій Породко.

Організатором конкурсу у місті Львові та Львівській області є громадська організація «САМІ» за підтримки відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради.

Довідка:

Співзасновниками та організаторами Національного конкурсу є ВБФ «Дитячий світ», МБФ «Україна 3000», Український форум благодійників і Центр філантропії. Організаторами конкурсу є також ІАЦ «Громадський простір» і БО «Інститут професійного фандрайзингу».

До складу Наглядової Ради Національного конкурсу увійшли видатні діячі у сфері культури, спорту, громадської діяльності: Марія Бурмака, народна артистка України (голова Наглядової Ради); Олег Скрипка, лідер гурту «ВВ»; Стелла Захарова, олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики; Оксана Забужко, письменниця; Іван Малкович, поет, письменник, директор видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»; Богдан Бенюк, народний артист України; Маргарита Січкар, громадський діяч; Сергій Фоменко, лідер гурту «Мандри».

Прес - служба ЛМР
Переглядів: 855 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 21:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024