Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Грудень » 10 » Скаути України 10 грудня долучилися до акції «Вифлеємський вогонь миру»
00:09
Скаути України 10 грудня долучилися до акції «Вифлеємський вогонь миру»

ЦІЛЮЩИЙ ВОГОНЬ БЛАГОДАТІ


Цю прекрасну передріздвяну традицію – розповсюджувати «Вифлеємський вогонь миру» – започаткувала у 1988 р. австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Спочатку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто святкує Різдво поза домом – у лікарнях, дитячих будинках, у військових частинах і потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути Відня, а основним ініціатором виступив скаутський провідник Берт Грюнвальд.

Делегація українських пластунів, разом зі скаутами із 30 країн світу, 10 грудня п.р. взяла участь в урочистій месі у Віденському кафедральному соборі. Літургія була присвячена початку міжнародної акції «Вифлеємський вогонь миру».

Після меси скаутські організації світу почали розповсюджувати «Вифлеємський вогонь миру» країнами Європи. Делегація українських пластунів складається з 26 осіб , котрі прибули сюди з різних усюд України.

До Європи вогонь із Вифлеєму в кінці листопада привозять літаком у спеціальному контейнері австрійські скаути, а вже з Відня він передається Європою з рук в руки, і є головним атрибутом «скаутської естафети».

 З Австрії через Словаччину та Польщу в середині грудня вогонь потрапить і в Україну, де про нього буде піклуватися Пласт. Українцям «Вифлеємський вогонь миру» передадуть польські скаути – харцери. Урочиста передача Вогню українським пластунам відбудеться  20 грудня  на українсько-польському кордоні (Рава-Руська).


Вже традиційно, акцію в Україну благословитимуть відразу чотири церкви – Українська православна церква Київського патріархату, Українська автокефальна православна церква, Українська греко-католицька церква та Українська римо-католицька церква. 

Координатор акції Іван Спринь зазначив: «Тринадцятий рік поспіль пластуни привезуть в Україну «Вифлеємський вогонь миру». Він  – символ віри, надії і любові, який пластуни поширюватимуть не тільки в церквах і костелах, але і в дитячих будинках, лікарнях, військових частинах. Вогонь з Вифлеєму, місця народження Ісуса Христа, повинен горіти на Різдво у кожній українській родині і зігрівати надією і любов»ю наші спраглі душі»!


У довоєнні роки до Пласту належала Катерина Зарицька, організатор та провідниця Українського Червоного Хреста, керівник жіночої сітки ОУН. Тож українські скаути, за відродженою у 2008 р. традицією, завітають з "Вифлеємським вогнем миру" і у центральний офіс Львівської ОО ТЧХ.. Очікувати на цю подію можна відразу після того, як польські харцери передадуть на кордоні українським скаутам благодатний вогонь з Вифлеєму. Передбачається, що ця подія станеться 20 грудня, про що повідомимо додатково..

За матеріалами Wikipedia, Прес-служб "Пласту" та Львівської ОО ТЧХ

 


Переглядів: 905 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 01:09
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024