Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Грудень » 12 » Львів передсвятковий: парад помічників св. Миколая і відкриття Різдв»яного ярмарку
00:39
Львів передсвятковий: парад помічників св. Миколая і відкриття Різдв»яного ярмарку

ПОЧАТОК  РІЗДВ"ЯНОЇ  КАЗКИ


У неділю, 11 грудня, опівдні розпочалося свято «Миколай про тебе    не  забуде», окрасою якого став парад «Я помагаю Миколаю!». В  ньому взяли участь   кілька десятків помічників святого. Помічники св. Миколая, у червоних шапочках та характерних   костюмах, пройщли святковою ходою від Львівського палацу  мистецтв попри оперний театр до Львівської Ратуші на пл.Ринок.


Супроводжував  волонтерів військовий оркестр Львівського інституту сухопутних військ. В параді взяли участь казкові персонажі, і багато інших атракційних, цікавих дітям, героїв коміксів. Дітям усіх вікових груп все це - велика радість. Бо до канікул - ще треба трохи зачекати, а тут канікули, з їх бал-маскаралами, вікторинами, змаганнями прийшли до тебе просто на вулиц. На площі Ринок біля Ратуші, де відбулися показові спортивні виступи. 


Під час зупинки біля оперного театру відбувся концерт: заграв військовий духовий оркестр, а учасники параду заспівали улюблену пісню українських дітей «Ой, хто, хто Миколая любить», яка є гімном всієї благодійної акції-параду. 


Проведення параду – це вступ до Різдвяного циклу свят. Його мета - привернути увагу львів»ян та гостей міста до благодійності, запросити їх долучитися до акції «Миколай про тебе не забуде», а також подарувати мешканцям та гостям Львова усмішки та гарний святковий настрій.


Та яке ж то свято без подарунків. Тим більше, що вчора,10 грудня, у Львові відкрився Різдв»яний ярмарок. Міський голова Андрій  Садовий підкреслив: «Відкриваючи Різдвяний ярмарок, ми починаємо писати Різдвяну казку 2012 року»

Участь у відкритті взяв також голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Костюк.

Під час урочистого відкриття відбулось вогняне шоу від клубу «Пантера», звучала українська коляда у виконанні заслуженого артиста України Остапа Стахова. Також гостей розважав молодіжний гурт «Один в каное».


Після привітальних слів міський голова Львова та голова Львівської обласної державної адміністрації викарбували символічні монети. Мер Андрій Садовий свою монету подарував дівчині, яка завітала до Львова зі Східної України.

Також виступив дитячий зразковий вокально-хореографічний ансамбль «Викрутасики».

Як зазначають організатори, Різдвяний ярмарок триватиме протягом усіх новорічних та різдвяних свят до 15 січня 2012 року. Кожен для себе зможе знайти цікаві речі: новорічні сувеніри, лляний одяг, сувеніри зі скла, керамічний посуд, вишивка, дерев’яні та в’язані іграшки.


Для любителів кондитерських виробів на ярмарку пропонують мед з найкращих пасік України, пампушки, млинці, пряники, італійське печиво. На ярмарку встановлено 98 дерев’яних будиночків.

Нагадаємо, що ярмарок працюватиме в робочі дні з 12.00 год. до 22.00 год. та у вихідні і святкові дні з 11.00 год. до 23.00 год.


Різдвяний Ярмарок стане справжнім епіцентром святкувань із безліччю цікавих заходів та подій: співи, веселощі, солодощі та гаряче вино, мед, вареники, колядки та забави. «Підчас вихідних на ярмарку проводитимуть майстер-класи, серед яких – єдиний в Україні з гарячої перегородчастої емалі», - розповідають організатори ярмарку.


З 7 до 9 січня Львів запрошує гостей з цілої України, щоб відсвяткувати головну подію Різдва – п’яте міське Свято Пампуха, під час якого буде встановлено Рекорд Гіннеса – львів’яни створять найбільший Різдвяний пампух.

Під час минулорічного Свята Пампуха у Львові вже був встановлений рекорд України та цього року плани ще грандіозніші – зробити найбільший пампух у світі, який буде складатись з 50000 маленьких пампушків. Цей рекорд буде внесено у Книгу рекордів Гіннеса.

Окрім можливості скуштувати найбільший пампух у світі, гостей свята чекають різноманітні конкурси, серед яких конкурс господинь на найкращий пампух, учасницею якого може стати кожна господиня, котра має власний «фірмовий рецепт» пампухів та хоче позмагатись за грошовий приз чи народну любов.


«Визначати кращий пампух, буде не лише професійне журі, а також і прості відвідувачі фестивалю», - запевняють організатори свята.

Конкурс пампухоїдів– цікаве дійство, в якому беруть участь люди, які полюбляють поласувати різдвяними пампушками і роблять це швидко.

Протягом усіх трьох днів свята триватиме конкурс вертепів, на якому дитячі колективи змагатимуться як за звання «Найкращого вертепу», так і за грошові призи.


«Свято Пампуха – це, перш за все, родинне свято, під час якого ми хочемо створити у Львові атмосферу зимової казки, до якої зможе долучитись кожен охочий», - організатор фестивалю Андрій Сидор.


Червоний Хрест також візьме участь у Різдв»яних заходах. Але його турбота, щоб кутя і пампухи були у найбідніших родинах та у самотніх людей похилого віку, інвалідів, дітей-сиріт та інших категорій знедолених.


Про це, зокрема, буде йти мова 13 грудня на правлінні Львівської ОО ТЧХ, в якому візьмуть участь, крім представників керівного апарату в області, також голови всіх районних і міських організацій Товариства. Про це ми будемо інформувати у наших  наступних інформаційних випусках.

Фото - Ірини Дзіклевич, з сайтів ЛМР та ZAXID.NET

Прес –служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

Переглядів: 1584 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 09:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024