Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Грудень » 12 » Готуючись до Дня св. Миколая: СШ-82 - до зустрічі із святим-чудотворцем
17:25
Готуючись до Дня св. Миколая: СШ-82 - до зустрічі із святим-чудотворцем

ВІД  ЩИРОГО  СЕРЦЯ


 У Львівській СШ – 82 первинний осередок Червоного Хреста налічує 500 юних членів Товариства,  при загальній кількості – 804 учні. Річ у тім, що в цій школі, поряд із здоровими дітьми,  навчаються і ті, котрі мають особливі потреби.  

 Очолює осередок медична сестра цього навчального закладу – Любов Василівна Паськович. Вона  вчить дітей правилам особистої гігієни, слідкує за роботою санітарних постів, навчає правилам  надання першої долікарської медичної допомоги тощо.

Учні школи придбали різнокольорову пряжу, щось додала Личаківська РО ТЧХ м. Львова з гуманітарних вантажів, з яких діти на уроках праці змогли  до Дня св. Миколая сплести на дротах шкарпеточки, рукавички, светри, шалики, інші теплі речі у подарунок своїм маленьким підопічним з дитячого будинку №1, що по вул. Таджицькій. Вони дружать з ним вже багато років.

Вчитель трудового навчання Наталія Ярославівна Бабій взяла справу у свої руки. Дівчата сьомих – десятих класів дуже швидко освоїли ази рукоділля. Перша річ, яку вони навчилися в»язати, були…шалики. Потім завдання ускладнювалися: перейшли на шкарпеточки, рукавички, киптарики. Найскладнішими виявилися все-таки светрики. Але і це завдання дівчатка виконали блискуче.

Розповідаючи про своїх дітей, директор школи Надія Петрівна Дмитрик, наголосила: «Хто може краще зрозуміти дитину, як не самі діти? Особливо це відчутно під час свята Миколая. Немає дитини, яка б не чекала цього таємничого подарунка, який для неї є особливо дорогим і пам’ятним».


Її думку підтримала заступник директора із виховної роботи Галина Богданівна Моравська: «Діти нашої школи постійно пам’ятають про тих, хто, на жаль, обділений батьківською турботою. Вони намагаються допомогти дошкільнятам, котрих доля закинула у сиротинець, інколи, і при живих батьках. Треба, щоб і ці малюки відчули, що вони не забуті, і про них піклуються також».


 В учительській викладачі діляться один з одним про успіхи своїх вихованців. Наталя Ярославівна, вчитель трудового навчання, не натішиться юними рукодільницями: «Тепло своїх сердець вони хочуть передати навіть у таких скромних подарунках, які виготовляють власними руками. Цього року старшокласниці, учні 7-10 класів, на уроках трудового навчання зв’язали їм безрукавки. Хай усім буде тепло у хаті, і на душі !»


Впродовж цього тижня вся школа збирає подарунки для вихованців підшефного сиротинця, які св. Миколай роздасть у свій День сюрпизів і несподіванок.   

На знімках: (вгорі) Л.В.Паськович, голова первинного осередку Товариства Червоного Хреста, обстежує здоров»я учня з 1-В класу Миколи Лєскова, котрий повернувся  до занять після хвороби; (посередині) на уроці праці - учениць 7-10 класів, вчить в»язати на дротах учитель трудового навчання Н.Я.Бабій; (внизу) безрукавки, які зв"язали до Дня св. Миколая юні майстрині; (внизу) ялинка і хатка на "курячих ніжках", виготовлена  учнями на уроках трудового навчання.

Фото - Галини Моравської 

Прес – служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

Переглядів: 1396 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 17:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024